Vierailija

Koko ajan rahat loppu. Olen yh kotihoidontuella, ja todellakin taloudellesesti aika raju tialnne. Miten te muut selviätte? Välillä tekee mieli ostaa jotain kivaakin ja siitä sitten kärsii pitkään, kun rahat on vähissä. Huoh. Auttaispa joku enkeli meitä.

Kommentit (12)

kalliita vaate- tai sisustusostoksia, mutta että käyt kahvilla ja ostat valmisruokaa. Tuolla logiikallla mä oisin sitten tosi rikas...

(Ja pidän itseäni köyhänä =ei autoa, ei omistusasuntoa, ei uusia vaatteita tai kodinhankintoja, mutta syön mitä haluaa, käyn kahvilla ja joskus leffassa)

Katso, paljonko sinulla on budjetissasi humputteluvaraa ja yritä pitää siitä kiinni. Yleensä suurin menoerä kodin taloudessa on ruokamenot. Rupea laskemaan, paljonko ateriaan kuluu rahaa! Moni asia on toteutettavissa suhteellisen pienellä vaivalla huomattavasti edullisemmin. Jätä ostoskorista esimerkiksi marinoidut broilerinsuikaleet pois ja osta broileri isompina palasina. Koipireisikilo maksaa vähemmän kuin 250 grammaa suikaleita! Kilosta saat samalla ainekset useampaan ateriaan (kypsennä uunissa ja käytä lihat risottoon, kastikeeseen ja keittoon). Vastaavilla järkivalinnoilla säästät helposti kymmeniä ellei peräti satoja euroja kuukaudessa.

Meillä putosivat ruokamenot lähes kolmanneksella sen jälkeen, kun rupesin laskemaan kuluja. Eron huomaa lähinnä siinä, kun katsoo jääkaappiin. Ennen jääkaappi oli tupaten täynnä ja aina välillä piti heittää jotain vanhentuneena pois. Nykyisin ostan harkitummin ja yritän pitää huolta siitä, ettei ruokaa mene hukkaan. Ruokakauppaan mennessäni teen aina summittaisen ostoslistan, näin kauppareissut myös nopeutuvat merkittävästi.

Ei raha tee onnelliseksi, mutta kyllä meillä olsi paljon helpompaa, jos rahaa olis kohtuulisesti. Ei tarvisi koko ajn murehtia kaikea, miten pärjätään ja mitä syödään ja kaikea. Jos kus olsi niin iahn saada itsekin uusia vatteita jotain kivaa. ap

Just mitä sanottiin että koko ajan pitää heittää vanhentunutta pois, just niin on tässä taloudessa! Ja paljon tulee ostettua heräteostoksia, siis MIES ostaa prkl. Joskus kun on pidetty kirjaa niin paljon paremmin on pysynyt kurissa myös ruuan terveyspuoli. Pitääpäs taas ryhdistäytyä kun on omatkin rahat tiukalla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat