Vierailija

Meidän taaperopoikamme joka on nyt 1v8kk on aina ollut rauhallinen tuumailija. Hän katsoo enemmin kuin tekee päätä pahkaa. Herkkyyttäkin hänessä on. Nyt kun ollaan enemmän tavattu muita suunnilleen saman ikäisiä, hänen käytöksensä on muuttunut radikaalisti: Puree, lyö, kiukkuaa, uhmaa ja tekee asioita joita ei ole ennen tehnyt. Toki lapsi oppii itsekin noita " taitoja" mutta suurimmaksi vaikuttajaksi kuitenkin näkisin taaperomme seurassa olevat villimmät lapset. He tuuppivat, tönivät kovaa, purevat ja ottavat leluja rumasti pois... poikamme ei selvästikään tämänlaisista lapsista välitä ja usein alkaa pelätäkin. Hän ei ymmärrä miksi kaveri ei leiki vaan tönäisee.Mitä olette mieltä, pitäisikö olla vähemmän tekemisissä vai vain antaa " luonnon opettaa" noita vähemmän mukavia asioita? Jos lapsi pelkää, miksi laittaa sellaiseen seuraan? Toisaalta näiden lasten äidit ovat minun hyviä ystäviä joten tapaamiset ovat tietenkin säännöllisiä. Onko muilla rauhallisempaa taaperoa ja oletteko huomanneet, miten käytös muuttuu toisten rauhallisten lasten kanssa?

Sivut

Kommentit (27)

valitettavasti se on meidän luonnossamme... sitä paitsi poikasi käy huonosti jos jää ylirauhallisena villien lasten keskelle tai silmätikuksi... tuskin sinäkään kokoajan voit olla lapsesi perään katsomassa. toki puremiset ja lyömiset ovat eri juttuja, ne pitää tietenkin karsia... muuten anna poikien hieman kähinöidä, se on ihan normaalia ja tulee eteen jossain vaiheessa kuitenkin!

mites sitten käy kun kotona pumpulissa kasvatettu poikasi menee eskariin vilien lasten keskelle!?

jos heidän vanhempansa ovat niitä, jotka eivät katso asiakseen katsoa lapsensa perään. Omat villikkoni ovat varmaan olleet ikäviä hiljaisemmille kavereille, mutta itse pidin tärkeänä opettaa omiani ottamaan toiset huomioon. Yleensä se riitti vaikkei ihan jokaikistä muksaisua pystynytkään välttämään.

kun silmä vähän välttää ja pääsevät hakkaamaan pienempiään. Kuten joku jo sanoi: Eloisat ja itsevarmat lapset ovat harvoin väkivaltaisia!

Eiköhän lapsesi ole ihan itsekin keksinyt alkaa uhmata tuolla tavoin. Oma rauhallinen lapseni ei ole purrut, lyönyt, töninyt, tai tehnyt mitään muutakaan sellaista, jota pidetään epäsuotavana käytöksenä, vaikka hänellä sellaisia kavereita on ollutkin.

lapset oppivat toisiltaan noita juttuja ja onhan se toisaalta ihan normaalia lasten käyttäytymistäkin.... ei kannata eristää lasta hissukoiden joukkoon kuitenkaan eikä pitää pumpulissa! sinunkin rauhallinen lapsesi varmasti oppii metkut ja opettaa niitä sitten muillekin taas! niin se vaan menee!

Jos kieltävät antaisin lasten leikkiä ja karsisin omalta lapseltani huonon käytöksen alkeet pois. Jos taas eivät kiellä keskustelisin asiasta näiden lasten vanhempien kanssa. En tosin koskaan ole tavannut äitiä joka olisi antanut lapsensa vapaasti purra jotakuta toista, joten mielestäni aloitus kuulostaa oudolta.

Olen myös sitä mieltä että jonkin verran omaa tahtoa pitää olla, puolustaa pitää oppia tässä maailmassa jne. Mutta onko sitten niin että minä olen liian ankara koska puutun esim. siihen jos kaveri tönäisee, puree tms?? Vaadin anteeksipyynnön ja yritän opettaa toisenlaisen tavan olla, esim. kehun kun poika silittää siskoaan nätisti jne.Uskon kuitenkin että rauhallisella pojalla on varmasti ihan yhtä lailla puolustautumiskeinoja, eikä fyysinen uhmailu ole ainoa. Sitä vain mietin että jos poika olisi päiväkodissa, millaiseksi hän muuttuisikaan...t. ap

Ja jos yrittää, niin kiellän. Etkö sinä ap osaa kieltää lastasi? Niin ja ei kai hän kotona yksikseen itseään pure, potki, töni jne., tokihan siihen tarvii sen toisen osapuolen mukaan, eli se sun kiltti taapero on kai ihan tavallinen lapsi. Et vain sitä kotona huomaa.Eli en tuossa tilanteessa missään nimessä vähentäisi kontakteja. Vaan ennemminkin lisäisin ja seuraisin tarkkaan lapseni käytöstä. Opettaisin tapoja, että ei lyödä, ei viedä toisen lelua, ei tönitä, pyydetään anteeksi jos tekee jotain pahaa kielloista huolimatta. Ja jos muiden taaperoiden äidit ei komentaisi omiaan, niin sitten komentaisin niiden muidenkin lapsia.

Se vaan on niin ap, että noin pienet lapset alkaa pikkuhiljaa harjoitella sosiaalisia taitoja ja en ole vielä törmännyt yhteenkään pikkulapseen, joka ei tönäise tai ota toiselta lelua. Se on kuule sosiaalisten taitojen harjoittelua.

mista. En tiedä, samoja mietin, mitä pitäisi tehdä, vähentääkö villien kaverien näkemistä vai miten... Toisaalta kait lapsenikin pakko oppia pitämään puoliaan yms, kun joskus hoitoonkin menee...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat