Voiko taloyhtiö kieltää pallopelit leikkipaikalla?

Vierailija

niin no, ellei niistä peleistä ole ollut selvää vaaraa/vahinkoa taloyhtiölle tai muille asukkaille...Meidänkin yhtiössä asuu yksi mummo joka koittaa kieltää pallopelit piahlla kun kuuluu hänen asuntoonsa äänet, myös keinuminen illalla on hänestä kielletty..

Kommentit (12)

Lasten leikit kuuluvat normaaliin elämiseen eikä taloyhtiö niitä voi kieltää yhtä vähän kuin vaikka öisin yskimistä. Paikkojen rikkominen on tietysti asia ihan erikseen.Lasten oikeudesta leikkiä taloyhtiä pihalla löytyy vaikkapa HS:n sivuilta lakimiehen vastaus, löytyy esim. Googlella hakusanoilla "Leikkimistä pihalla ei voi kieltää".Pallopeleistä erikoistapauksena en tiedä.

Eli meillä parkkipaikka leikkipaikan vieressä ja pari kertaa on lapset potkaisseet pallon aidan yli auton päälle, johon tullut lommo.Musta kielto ainakin meillä oli aiheellinen.

Mutta meillä MINÄ kiellä naapurin lapsia potkimasta palloa talonseinään kun se aikas ikävästi jytisee meidän olkkarissa. Mutta silloinhan ne kersat ei pelaa leikkialuueella vaan jossain ihan muualla, on vaan harvinaisen kovakallosta porukkaa kun saa koko ajan olla muistuttamassa!

Se on talouhtiön oma piha ja se saa päättää säännöt.

Enemmistön kun saat taaksesi, niin sitten pääset säännöstä eroon, et ennen. ei kun lobbaamaan.

mieluiten pallokentälle. Kuka haluaa kuunnella pallon pomputusta klo 22 jälkeen korttelipihalla, pelätä että taapero saa jalkapallon suoraan naamaansa, ja katsoa kuinka kukkaset ja nurmikko tallaantuu. Seuraavaksi halutaan pelata sählyä, ja kiljutaan kuin viimeistä päivää.

kiellettiin rajummat pallopelit sillä piha on pieni ja talot pihan ympärillä siten, että ikkunoita on joka puolella.

Rajummilla pallopeleillä tarkoitetaan tässä tapauksessa mm. pesäpalloa ja jalkapalloa tosimielellä pelattuna. Muuten saa toki palloa potkia ja kopitella ja vaikka sählyä pelata.

Jatkuvasti ikkunat helisemässä kun pojat pelaa jalkapalloa tossa ikkunan alla. Tai pelasivat siis ennen. Istutuksia meni jne.Kaikki muu leikkiminen on tietenkin sallittua, metelistä viis. Se kuuluu asiaan.

Meillä somalisakki potki autojen välittömässä läheisyydessä palloa ja eivät uskoneet vaikka kuinka sanottiin.Lähellä oli poliisin kutsuminen paikalle ja vahingonkorvausvaateet sossulle jotka näitä elättää.

Kyllä on

"Taloyhtiö kielsi lapsilta kaikki pallopelit piha-alueella. Onko tällainen kielto tosiaan laillinen?"

Kyllä on ja aivan syystä siksi kaupunki rakentaa pallokenttiä ja muita virkistysalueita. Jalkapallo yms. tuhoaa helposti ympäristöä, aiheuttaa mekkalaa potkittuna seinään...

Veikkaan että kaikki kiellettiin sen takia ettei jouduta enempää veivaamaan asiasta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat