Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä vähän päälle 2v tyttö joka söi purkkiruokia hienosti itse aina kunnes 1,5v aloitti hoidossa jossa alettiin syömään kotiruokaa. Samalla jo vähän ennen aina yritin tarjota hänelle kotonakin kotiruokaa, mutta ei kelvannut. Laiskuuttani sitten tarjoilin niitä samoja purkkiruokia jotka kelpasi. Nyt on alkanut syömään hoidossa ihan hyvin lounasruokaa (keitot ja kala ei oikeen mene, muut ihan ok) mutta iltaisin kotona ei tunnu menevän oikeen mikään ruoka, enkä voi makaronilaatikkoa joka päivä tarjota. Viikonloppuisin ei lounaskaan maistu oikeen hyvin kotona, vaikka hoidossa lounas maistuu. Nyt ollaan lähdetty sitten viihdytyslinjalle, taputetaan joka lusikallisen jälkeen jonka syö tms. En olisi halunnut tähän ryhtyä, mutta on sellainen olo että pakkohan sitä on jotain ruokaa syödä. Välipalat ollaan pyritty karsimaan minimiin, että siitäkään ei pitäisi olla kiinni. Vihanneksia ja hedelmiä onneksi edes syö.Mitä te muut olette tehneet? Pitäisikö ruokailusta tehdä sitten vähempi viihteellinen, seurauksena se, että ruokaa ei välttämättä mene ollenkaan. Jauheliharuoat meillä yleensä maistuu - teenkö siis vain jauheliharuokaa vai olenko vaan sitkee sissi ja tarjoan mitä tahansa syö tyttö sitten tai ei. Tässäkin on kaksipuolta, haluaisin opettaa lapsemme kaikkiruokaiseksi mutta jos ei sitten syö ollenkaan, kumpi on parempi - se että syö samoja ruokia, mutta syö vai se että yritetään tarjota monipuolista, mutta ei syö ollenkaan. Kai tämäkin on ikäkysymys ja oma vika kun tarjottiin niin kauan purkkiruokaa. Olis pitänyt jo 1v aloittaa heti syömään kotiruokaa. Tytöllä myös selkeesti uhmaikä alkanut, joten voipi silläkin olla vaikutusta. Huolettaa vaan hoikan tytön kasvu. Kaikki vinkit otan mielelläni vastaan!

Kommentit (2)

purkkiruoan " himosyöjä" , joka ei kotiruokaan koskenut ollenkaan... 2-vuotiaana tapahtui kuitenkin ihmemuutos ja enää ei syödä purkkeja ollenkaan, vaan itse tehtyä vain. Ja näin sen teimme: lapsi rakastaa keitettyä porkkanaa, kaupan suvi- ja punajuurisalaattia. Näitä aloimme tarjoilla ruuan kanssa (ja aiemmin nautitut kurkut ja tomaatit siirtyivät muiden aterioiden yhteyteen) ja mikä tahansa perunaruoka menee siinä ohessa. Herkkua ovat kanakastike sekä erilaiset lihakastikkeet. Uunilohen sotken lautasen pohjalle, sitten sekoitan sen muusiin ja kastikkeeseen. Kun jokaiseen suupalalliseen laitetaan mukaan myös porkkanaa/punajuurta tms. kaikki kelpaavat. Sen sijaan maksa-, makaroonilaatikko, lasagne tai mikä vaan, johon ei oikein porkkana tai punajuuri sovi eikä ole oikein löysää kastiketta kyytipoikana, eivät kelpaa. Että näin ollaan menty ja tyydytty siihen, että makaronit ja riisit syödään myöhemmin, kun ollaan keksitty minkä vihanneksen kanssa ne sopisivat ;)

Et siis ole pilannut lastasi purkkiruokia antamalla.. ;) Kaikilla kun on vastaava vaihe 2v tienoilla, ainakin meilläkin ja kaikilla tietämilläni tutuilla 2v.Yksi syy syömisrumbiin voi olla hampaat, oletko katsonut suuhun?

Meillä tuli poskihampaita varmaan 8kpl yhteensä nyt 2v tienoilla ja luonollisesti se vaikutti syömisiin pitkän aikaa.Toinen juttu oli maidon antaminen, ja pääsy välipalakaapille napostelemaan muroja, jos ei kelvannut muu ruoka.. ja kierre valmis..Meillä pistin välipalakaapin lukkoon, ja olen antanut sitä mikä kelpaa, silloin kun on paha päivä, ja en ole pakottanut syömään siis mitään.

2v:llä vielä toimii tuo itsesäännöstely, että ei syö enempää kun tarvii tai toisaalta ottaa kyllä sen mitä tarvii.. jos jotain ruokaa on, ja tarpeeksi pilkottuna vielä.Sitkeästi tarjoa kaikkea mutta älä siis pakota. JA varaa kaappiin jotain, mikä varmasti kelpaa, kyllä ne oppii syömään mitä vaan, eikä tarvita mitään kamalaa sissikoulutustakaan vaan voi tarjota lempeämminkin. JA yksi juttu vielä, meillä annetaan parista vaihtoehdosta valita usein.Sitten jos pitää mennä johonkin, ja ei oo suostunut syömän, niin pidän sen varalta jotain välipalaa aina mukana. Toisaalta kelpaa kotona paremmin sitten myöhemmin palattua..Ja ravintoloissa ja muuten kannattaa antaa paljo uusia makuelämyksiä, ne kelpaa meillä ainakin tosi hyvin. Miljööstä kii.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat