Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Perheen miehille täysin alistuvan musliminaisen kansalaisuus evättiin Ranskassa

Vierailija

Perheen miehille täysin alistuvan musliminaisen kansalaisuus evättiin Ranskassa

Julkaistu: 17:32Inka Kovanenhelsingin sanomatRanskan korkein hallinto-oikeus on hylännyt burkhaa käyttävän 32-vuotiaan marokkolaisen musliminaisen kansalaisuuden. Perusteluiksi esitettiin, että nainen on "omaksunut uskontonsa radikaalin tulkinnan nimissä käytöksen, joka on yhteensopimaton Ranskan olennaisten arvojen kanssa, erityisesti sukupuolten tasa-arvon", Le Monde -lehti kertoi.Vuonna 2000 Ranskaan saapunut nainen on naimisissa ranskalaisen miehen kanssa, ja hänellä on kolme Ranskassa syntynyttä lasta.Päätös annettiin jo 27. kesäkuuta, mutta julkisuuteen asia nousi vasta perjantaina.

Le Monden mukaankyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ranskan muslimiyhteisöön kuuluvan kansalaisuushakemus hylätään uskonnollisen käyttäytymisen takia. Tähän asti hakemus on hylätty vain, jos hakijan on katsottu olevan lähellä ääriliikkeitä tai jos hän on julkisesti ajanut islamistisia oppeja.Nyt perusteluiksi nostettiin naisen pukeutuminen ja hänen yksityiselämänsä. Esimerkkinä mainittiin naisen esiintyminen ruumiin päästä varpaisiin peittävässä burkhassa poliisin ja sosiaaliviranomaisten luona."[...]Hän viettää lähes täysin erakoitunutta elämää [...]. Hänellä ei ole mitään käsitystä sekuralismista ja oikeudesta äänestää. Hän elää täysin alisteisena perheensä miehille", päätöksen antanut hallituksen edustaja Emmanuelle Prada-Bordenave kertoi Le Monden mukaan.Ensimmäisen kerran naisen hakemus hylättiin vuonna 2005. Nainen vei tapauksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen vedoten Ranskan perustuslain takaamaan uskonnolliseen vapauteen.

Ranskassa on viimeaikoina huolestuttu uskonnollisten käytäntöjen ja maallisen oikeuden yhteentörmäyksestä.Kesäkuussa kohua herätti ranskalaisen oikeusistuimen päätös mitätöidä muslimipariskunnan avioliitto, koska vaimo oli valehdellut olevansa neitsyt.

Kommentit (3)

mutta nainen ei sitä saa. Jopas törkeää.Mielestäni naisen kuuluisi saada kansalaisuus, mutta hänelle voitaisiin myös kertoa muutamia faktoja siitä, miten yhteiskunta toimii. ja myös oikeuksista, joita islam hänelle tarjoaa (kuten äänioikeus, lupa opiskella ja käydä töissä).

Uusimmat

Suosituimmat