Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!

Olemme lähdössä poikamme (1v 7kk) kanssa Bulgariaan viikon matkalle. Ongelmana on kuitenkin se, että lapsi on ruoka-allerginen; maito, viljoja jne. Kotona syödään puuroja sekä ainoastaan pakastettuja, itsetehtyjä ruokia... Siis miten saamme ruuat mukaan matkalle? Olisiko jolla kulla kokemusta asiasta, miten olette hoitaneet tällaisen " ruokapulman" ?

Kiitos jo valmiiksi!

Kommentit (4)

lapsen kanssa, jolle kävi 3 ruoka-ainetta eikä todellakaan yksikään valmissörsseli. Huoneistohotellit ovat parhaita, hätätapauksessa hotellihuone+minibaari+vedenkeitinkin ( voi keittää pikaruokia) toimii....

Mutta meillä meinasi käydä ohraisesti, kun lennot myöhästyivät ja muutenkin, kun kohteesta ei löytynyt esim. bataattia, joka oli yksi sopivista. Suosittelen siis viemään kaiken ruuan Suomesta mukana ja parin päivän varmuusvaraston lisäksi! Niin ja korviketta riittävästi, jos saa vaikka ,mahataudin eikä muu maistu.Eli mekin pakattiin kaikki ruoka kylmäkallejen kanssa kylmälaukkuun ja otimme mukaan. Ruumaan en uskalla laittaa, jos eivät saavukaan kohteeseen...Varaa myös esim. tiskiainetta, joskus voi olla että vieraanhajuiset kupit ei kelpaa pienelle =)

Meillä on myös maito, vilja ym. ym. allergioita ja olen pähkäillyt myös ruokien suhteen. Meillä on asunto vuokrattu, joten voidaan tehdä ruokaa paikan päällä.Meinaan raahata ruokatarvikkeita mukaan. Käsimatkatavaroihin ostin kassin näköisen kylmälaukun Etolasta, johon pakkaan kaikkea meille käyvää ( vatajan nakkeja,soijavanukkaita, pakastettua lihaa, jonka voin valmistaa heti perille mentyämme...) Lisäksi otan valmiita vauvasoseita jotka käyvät meille (mm peruna-parsa, peruna-kukkakaali, vihannesmaansekoitusta) Soseet ovat aika vauvamaisia mössöjä, mutta ihan hyviä matkalla esim. nakkien lisänä ( lapsi meillä 1v8kk). Kaurapuurohiutaleet vien mukanani, samoin riisijauhoja ja perunajauhoja, saa sitten valmistaa siellä niistä jotain.Eli jos teillä on huoneistohotelli, niin siellä voi tehdä hyvin ruoat, kun vie mennessään ruoka-aineet, kun koskaan ei tiedä mitä paikanpäältä saa. Hotellihuone on hankalampi, mut eiköhän niissäkin ole minijääkaappi, että saa jotain kylmään. Pussikaurapuurot on käteviä jos kaura käy. Itse vein Tallinan matkalla vedenkeittimen mukana, sain huoneessa tehtyä pussipuurot kätevästi ja keitettyä korvikevedet ja desinfioida pestyt pullot täyttämällä pullot keitetyllä vedellä. Vähän vaivaa tarvii nähdä, mut kyllä allergisen lapsen kanssakin voi matkustaa. Ainakin minä olen päättänyt niin. Toivottavasti keksit hyviä matkaeväitä ja saat vinkkejä muilta. Mukavaa matkaa teille!

Olemme olleet Välimerellä reilun vuoden ikäisen kanssa, jolla on suhteellisen rajoittunut ruoka-valio. Emme halunneet pilata lomaa vatsakipu- ja ripulikohtauksilla, joten pakkasimme lapselle oman lentolaukun kokoisen matkalaukullisen ruokaa mukaan (painoi muistaakseni 9kg). Eli koko viikon ruoat. Mukana oli maitojauheet (peptidi tutteli käytössä), puurohiutaleet ja meidän lapselle kelpasivat purkkiruoat, joten niitä oli laaja arsenaali mukana. Mutta kuten joku ehdottikin purkkiruokakammoiselle, kannattaa ottaa mukaan jauhoja (kastiketta tai kiisseleitä varten) ja erilaisia keksejä/leipiä on runsaasti kaupoissa vakuumipakattuna tai näkkileipätyyppisinä. Tuoretavarat saa sitten paikallisista kaupoista. Lihan kuljettaminen voi olla hankalampaa, mutta pienessä kylmälaukussa täysjäinen lihakimpale varmasti selviää matka-ajasta. Tai jos ette ole soija-allergisia niin uppoaisiko soijarouhe lihan asemasta? Sitä taitaa olla kuivamuonavrsiona. En tune aihetta hyvin, koska soija ei kuulu meidän ruokavalioon.Vedenkeitin on kätevä olla mukana, sillä saa puurot ja maidot valmistettua. Kaupoistahan saa paikanpäältä tuoretavaraa, hedelmiä, juureksia jne. Meidän taapero oppi myös pitämään ranskalaisista perunoista ja niitä naposteli mielellään kun me aikuiset söimme ravintolassa. Lapsiystävällisissä paikoissa saa varmasti ravintolasta tilattua lapselle keitettyjä perunoitakin jos itsellä on joukkoon lisättäväksi vaikkapa maitoa ja pöydästä ketsuppia. Meille toimi tällainenkin välillä. Hätävararuokana menee varmaan tuollainenkin. Kannattaa varata mukaan muutama hyvä muovinen kannellinen astia, jotka kestävät kuumennusta. Niissä on kätevä valmistaa puurot vaikkapa ravintolassa. Pyytää vain keitettyä vettä ja sekoittaa sen astiassa jauheeseen. Meillä olikin illallisella aina lapselle tarjolla iltapuuro =)Mikään ei ole mahdotonta, kunhan lähtee rennolla asenteella ja muistaa varautua kaikkeen. Kannattaa muuten aloittaa maitohappobakteerikuuri jo kotimaassa. Se lisää suoliston vastustuskykyä. Maitohappobakteereita on myös maitoproteiinittomana jos teillä oli myös maitoallergia.hauskaa matkaa!

Eli kun esikoinen oli pieni asuimme huoneistohotellissa, jossa oli keittomahdollisuus. Eli sellä voi itse keitellä soseita tutuista ruoka-aineista (peruna, porkkana, kesäkurkiptsa tai mitä nyt teillä on käytössä). Pakastettu ruoka sulla jo menomatkalla....

Uusimmat

Suosituimmat