Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Joskus aiemminkin kyselin täältä neuvoja nimiin,mutta nyt se on ajankohtaisempaa kun 2 poikavauvaa on syntynyt :)Aika varmat ehdotelmat on jo meillä miehen kanssa selvillä,vähän hienosäätö apua vain kaivataan.A-pojalle tulee ehdottomasti ensimmäiseksi nimeksi Jeter.Toiseksi nimeksi olemme ajatelleet jonkun näistä: Jonatan,Joakim,Benjamin tai Elliot.B-pojalle taas haluaisimme antaa nimen Etan,mutta yllätykseksemme sitä ei ole suomessa ikinä annettu?! Mietimmekin siksi vaihtoehtoa Ethan tai Eamon,mutta onko nämä liian vaikeat? Haluaisimme nimen joka lausutaan kuten kirjoitetaan ja sanoisimmekin ihan Ethan,emmekä " iithan" jne.B-pojalle myös ottaisimme mielellään vastaan nimiehdotuksia jotka alkavat E:llä ja ovat hieman harvinaisempia ja mielellään ns. " monikansallisia" :)

B-pojan toiseksi nimeksi haluaisimme Everest,Elijah tai Bastian.

Kommentit (12)

on aina mukava lukea jos joillakin on joku tarina nimien alkuperästä..

Jeter kuulostaa hauskalta(Jeter Jonatan)ja Eamon tai Emerik toiselle pojalle,melkeimpä Emerik kuulostaisi suomalaisen suuhun paremmalta..Emerik Edvard tai Eevert..

Jeter Joakim ois kiva..tai entäs Jeter Jamiel???Ethan on ihanan pehmoinen enkä usko sen olevan liian vaikea!!ehdotuksia vielä:Emiel

Elmer

Eskil

Eliah

Eljas

Elia

Eenok/Enok

Elvis

Elvin

Elvar
Jeterhän on jännä, onko nimellä joku tarina? Nimi on hauska siksikin, että ihan noin kirjoitettuna se on ranskaa ja tarkoittaa heittää.B-pojalle ehdotan nimeä Evan. Lausutaan sekä suomeksi että englanniksi samoin (ei siis Ewan ' jyyan' ) ja on lähellä toivomaanne Etania.Jeter Jonatan ja Evan Everest! Wau mikä kaksikko :o)Jos ette tykkää Evanista, niin Eamon on myös minusta oikein kiva nimi, enkä usko että Suomessa osattaisiin edes lausua sitä ' oikein' ;o)

(no kerrotaan nyt kumminkin eli ' eimon' .)Onnea onnea pojista! :o)Jeter Jonatan on minusta aivan napakymppi!! En lähtisi vaihtamaankaan mitään tuosta,voisin jopa harkita omalleni,ellei mies olis niin perinteisten nimien kannattaja!!Luulisin Etanin menevän läpi,kuulostaa niin selvästi " nimeltä" ,mutta jos ette lähde edes yrittämään niin minusta Ethankin on " helppo" .

Eamonissa olisi särmää ja pidän siitä eniten!!Ethan/Eamon Everest :)Tuo Everest on jännä nimi!!Jeter ja Etan olisivat molemmat olleet raamatullisia nimiä. Löytyvät 1.aikakirjasta.

Emme ole mitenkään uskonnollisia,mutta joskus tykkään lukea raamatun tarinoita ihan muuten vain.No,tää seuraava tarina onkin jännä,nimittäin,ennenkuin tiesin olevani raskaana (noin kuudennella viikolla olin siis),tuli yhtäkkiä mieleen,et lukaisempas pätkän raamattua (No Niimpä!!) ja satuin aukaisemaan tuolta kohtaa ja lukemaan nimiluetteloa.

Luin nuo nimet ja sanoin miehelleni,että Jeterhän olisi jännä pojan nimi.

Luin tarkemmin uudestaan ja sanoin,että oikeestaan tuo Etan on ihan yhtä kiva.

Samalla viikola tein raskaustestin ja mieheni kanssa olimme kuin puulla päähän lyötyjä,olimmehan juuri laittaneet " katkolle" yrityksen.

Aattelimme sitten,että nuo nimet oli jokin kosminen merkki (heh heh) ja valitsimme Jeterin nimeksi jos tulisi poika.Sitten kun kuulimme masusa olevan kaksoset,tuo Etan tuli Heti mieleen,mutta taidamme vielä kuitenkin " makustella" tuota B-pojan nimeä.Että tällainen tarina :D Tiesin myös tuon merkityksen heittää,heittäytyä ja meistä sekin oli niin osuva sitten,kun heittäydyimme tähän hankkeeseen joka sisältää " tuplasti työtä ja huvia" :):)

Kyllä tuo E-kirjain on aika ehdoton,huomasimme senkin noita nimiä miettiessämme,että kun molemmilla on kuollut pappa,toisen nimi alkoi J:llä ja toisen E:llä,niin ajattelimme senkin vuoksi juuri noita kirjaimia.

No,ei se aivan ehdoton ole,mutta kun nuo nyt sattuvat sopivaan NIIN mainioisti muutenkin :)Olemme nyt kallistumassa nimeen Eetan,sitä olisi yksi aiemmin annettukkin Suomessa.Eetanille pitäisi vielä toinen nimi löytää!Eetanin perään olemme ajatelleet tuotaEverestiä,mutta pitäisikö toisenkin toinen nimi olla sitten jotain tarkoittava,Everestistä kun nyt tulee varmaan kaikille kuitenkin tietty asia mieleen :) ??Eetanille saisi kyllä siis ehdotella muitakin toisia nimiä,mielellään samaan " malliin" kuin toisenkin pojan nimessä,sointuminen olisi suotavaa :)Kiitos vielä!!

Olette löytäneet tosi hyvät nimet pojille. Onnittelen! Nimiin liittyvä tarina tekee nimistä vieläkin arvokkaammat. Minusta Etan on parempi kirjoitusmuoto kuin Ethan, koska se h on siinä hankalan epäsuomalainen ja siitä on vaikea tietää, miten nimi lausutaan. Yksi vaihtoehto kirjoittamiseen olisi Eettan, suomalaisen lausumisen mukaan.Ehdotan vielä yhtä Raamatun nimeä, joka on Seeti (engl. kielessä Seth). Ja vielä tuli mieleen yksi: Naattan. Nämä eivät kyllä kumpikaan ala e:llä, jos se on ehdoton kriteeri. E:llä alkavista nimistä ehdotan: Elian, Emerik tai Emrik.

sanoisin varmaan Eemon ;DMinä pidän kovasti tuosta Elliot-nimestä, taidan " äänestää" sitä!

Mukavia nimiä, vaihtelua Villeihin ja Kalleihin :)

Uusimmat

Suosituimmat