Lapseni (2-v.) sai kuhmun lelusta päiväkodissa, kuka vastaa?

Vierailija

Toinen n. 1,5-v. lapsi oli heittänyt kädessään olleen lelun pois, jolloin se oli osunut lattialla leikkimässä ollutta lastani päähän ja aiheuttanut kuhmun ohimoon. Kuka tästä on vastuussa, päiväkodin henkilökunta, lapsen vanhemmat vai molemmat yhdessä?

Sivut

Kommentit (17)

More content below the advertising
More content below the advertising

1,5 vuotias lapseni oli kaatunut liukumäen rappusissa ja saanut kuhmun kumaansa. Hoitaja oli ihan paniikissa ja pyyteli anteeksi. Ei tullut mieleenikään suuttua tai syyttää hoitajaa koska kotona sattuu ihan vastaavia tapahtumia.Hoitaja oli tosi helpottunut kun en vetänyt hernettä nenään. Jäi sellainen olo, että hoitaja oli kohdannut myös erilaista suhtautumista asiaan.

Eikä varmaan ollut viimeinen kuhmu lapsesi päiväkotiuran aikana. Eiks toi oo ihan normaalia.Päiväkodissa on varmasti lelun heittäjälle tehty selväksi että niin ei saa tehdä.

Nimittäin suuri osa äideistä ei varmaan kirjoittelisi tänne vastaavaa mutta sattumalta satun tietämään että on myös sellaisia äitejä jotka aivan tosissaan ajattelevat noin. Yleensä heidän esikoisensa on jotain pari vuotta ja ainoa lapsi. No toisaalta tuttavaperheessä on kaksi lasta, 5v ja 2v ja äiti ajattelee edelleenkin juuri näin!Kuulepas! Kuhmu ei ole varmastikaan viimeinen, joskus tulee isompia ja joskus pienempiä kuhmuja ja ne nyt vaan valitettavasti kuuluvat asiaan. Pölhöksi teet itsesi jos menet päiväkodin henkilökuntaa vaatimaan tilille moisesta. Jos haluat ettei MITÄÄN KOSKAA SATU PIENELLE KULLANMURUSELLESI niin hoida itse lapsesi. Joskin se on erittäin vahingollinen kasvatustapa ellet sitten ajattele hoitaa kotona myös koulunkäynnin ilman sosiaalisia suhteita ulkomaailmaa. Ja työelämässä tulee asia viimeistään varmasti vastaan ellet ole sitten maksamassa lapsesi elämää niin ettei tarvitse töihin edes mennä. Elämään kuuluvat aivan väistämättä pienet naarmut ja kolaukset aivan kuten pahat mielet ja pettymyksetkin. Näiltä ei vain voi välttyä! Toki ei tarvitse hyväksyä jos saa jatkuvasti selkäänsä mutta tästähän ei kai ollutkaan kyse.

Siis jos tietäisit, että lapsen vanhemmat ovat vastuussa, niin mitä aikoisit tehdä? Mennä haukkumaan heidät pystyyn vai? Ja kertoa, että heidän 1.5 v lapsensa on häirikkö? Voi voi.No kyllä niistä päiväkodin tapahtumista vastaa päiväkodinhenkilökunta. Eivät ne lapset mistään vastaa ja vanhemmathan ovat töissä. Päiväkodinjohtajan tehtävä on kuunnella henkilökuntaa ja huolehtia siitä, että hoidossa on turvallista. Kuinka vanhemmat voisivat jättää lapsensa hoitoon, jos henkilökunta ei vastaisi tapahtumista? Henkilökunnan sitoutuminen työhönsä ja asenteen on syytä olla se, että me vastaamme tapahtumista täällä. Tuo palikalla päähän juttu kuuluu niihin vastattaviin asioihin totta kai. Ja vastaus on, että lapsia ohjataan käyttäytymään kauniisti, sitä jota sattuu lohdutetaan ja pohditaan voiko tilanteelle mitään, tyyliin voiko jatkuvasti palikoita muiden päälle nakkeleva enää leikkiä palikoilla. Jos oli kertaluontoinen tapaus se siitä. Mitään vakavaa, josta jotakin jäkiseuraamuksia tulisi, tässä asiassahan ei tapahtunut. Ja kyllä näitä puraisujälkiä ja muita mustelmia täällä aina joudutaan setvimään.T. päiväkodintäti

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
More content below the advertising

Uusimmat

Suosituimmat