onks perätilassa synnyttäneitä?esikoinen tuli ihan pää edellä ja painoi 4500 ja

Vierailija

nyt lääköri arvioi että sopii uusi tulokas tulemaan jalat edellä,hirvittää laskettu aika 3 viikon päästä

Kommentit (22)

Vauva oli kyllä tosi pikkainen, 2780g (syntyi rv 38+0), että hyvin kyllä mahtui. Olivat sen vielä tarkastaneet synnytystapa-arviossa että mahtuu tulemaan. Pelotti kyllä ihan hirveästi ja olisin halunnut sektion, mutta eipä tän kaupungin sairaalassa sektioita tehdä " pelkän" perätilan takia. Onneksi kaikki meni hyvin.Perätila oli yllätys synnytystapa-arvioon asti, joka tehtiin rv 37+3. Siinäkin oli pientä tuuria matkassa kun olivat ensin antaneet ajan rv 38+2, mutta halusin ajan aikaisemmaksi..onneksi sain..Meidän vauva syntyi peppu edellä, että tiedä sitten miten on jos vauva tulee jalat edellä? Josko lääkärit tietäisivät..?

Eipä siinä juurikaan ollut eroa normaali synnytykseen. Halusin ja sain synnyttää enkä ole katunut. Eppari on kuulemma pakko leikata, mutta nopeampaa sekin paranee, kuin sektiohaava.

Mutta missään nimessä en lähtisi yrittämään saman kokoista perätilassa. Sanotaanko, että jos tää kakkonen olisi kilon pienempi (varmasti), niin yrittäisin alakautta, muuten leikkuriin.

Vierailija:

Lainaus:


Mä epäilin sitä itse, mutta neuvolassa oli terveydenhoitaja, lääkäri ja terkan sijainen sitä mieltä, että mun kylkiluissa oli vauvan peppu, eikä pää =)). Luotin sitten ammattilaisiin... Vauvakin oli niin rauhallista sorttia, ettei kauheasti potkiskellut...

Ehkä olisi pitänyt enemmän painottaa epäilyjäni, mutta hyvinhän se meni näinkin.sampukka
Itsekin epäilin toisinaan, mutta kun ammattilaiset neuvolaa ja äitipolia myöden olivat erimieltä niin... Meidän vauva oli myös niin rauhallista sorttia ettei hirveästi potkiskellut. Jouduin tekemään liikelaskentaa kun oli välillä ihan huolestuttavan hiljaista. Onneksi kaikki sujui hyvin ja terve lapsi syntyi.22

Viikolla 36 tehtiin synnytystapa-arvio ja kääntämistä ei edes yritetty .

Vauva painoi 4230g ja en olisi edes uskaltanut yrittää . Onneksi lääkäri tajusi asian ilman pyytämättäkin .

Seuraavalla viikolla kontrollissa olikin sitten kääntynyt just kun oltais tehty synnytystapa-arvio. Itse olisin halunnut ehdottomasti alatiesynnytyksen. Ykkönen kun tuli niin helposti.

Hyvin olisi mahtunut tulemaan kuulema alakauttakin (mittausten mukaan), mutta en uskaltanut edes yritää. Eräs lääkärikin totesi, että " monesti sieltä synnytyssalista kuitenkin leikkaukseen sitten lähdetään" .No, pieni mutka tuli leikkauksessakin vastaan, mutta selvittiin säikähdyksellä :)

Mä epäilin sitä itse, mutta neuvolassa oli terveydenhoitaja, lääkäri ja terkan sijainen sitä mieltä, että mun kylkiluissa oli vauvan peppu, eikä pää =)). Luotin sitten ammattilaisiin... Vauvakin oli niin rauhallista sorttia, ettei kauheasti potkiskellut...

Ehkä olisi pitänyt enemmän painottaa epäilyjäni, mutta hyvinhän se meni näinkin.sampukka

Esikoisen synnytin normaalisti kolme vuotta aiemmin.Ihan yllätys oli, että vauva olikin perätilassa ja se todettiin vasta vesien mentyä synnytyssalissa. Mä silloin kauhistuin, että en suostu synnyttämään sitä alakautta. Lääkäri ultrasi ja katsoi lantion ja totesi, että " kyllä se sieltä hyvin tulee" . Kätilö sitten vastaili mun miljooniin kysymyksiin ja sai " ylipuhuttua" . Kätilö muuten sanoi, että vauvan halkaisumitassa on vain millien ero, kun vertaa raivo- ja perätarjontaa.

Synnytyksenä perätilasynnytys ei ollut kovinkaan erilainen kuin ns. normaali synnytys. Salissa on lääkäri paikalla varmuuden vuoksi. Ainoa mikä tuntui melko kurjalta, oli se, kun lääkärin piti auttaa vauvan leuka ulos.

Mulla siis oli ihan yhtä positiivinen kokemus tuo synnytys kuin ensimmäinenkin. Ai niin, esioinen painoi 3120g ja tämä kuopus 3874g.Kysy ihmeessä, jos haluat tietää lisää..

Esikoinen tuli pääedellä ja nyt on perätila epäily. Tosin ollut pääedellä tulossa tämäkin.

Mutta esikoinen oli 3.5kg ja vaikka tämä ois saman kokoinen en lähtis synnyttää alakautta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat