Mönkään menneet rakennusprojektit - olemmeko ainoita?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miten musta tuntuu, että kaikki täällä palstalla ovat juuri muuttaneet/muuttamassa uuteen unelmiensa omakotitaloon? Onko siis meidän perhe ainoa, joka on juuri muuttanut uuteen okt taloon ja on siihen todella tyytymätön. Kaikki on rakennettu niin huolimattomasti (rakentajan moka!), että oikeastaan haluisi saman tien muuttaa pois (asuttu 5kk talossa). Onko ketään muita ollut samanlaisessa tilanteessa? Jotain kohtalotovereita jos löytyisi, niin piristäisi varmasti minunkin päivääni...No, tästä ei nousta kuin eteenpäin (jonain päivänä ja toivottavasti pian) ja haaveilemme jo siitä meidän " unelmien" talosta, joka olisi pitänyt silloin alunperin laittaa rakenteille. Tuli vain tyydyttyä halvempaan ja eipä kannattanut!

Sivut

Kommentit (35)

Talofirman mies tuli huokaillen aamulla ovelle kyselemään onko isäntä paikalla... mies oli lähtenyt jo töihin joten hymyilin nätisti ja kysyin että eikö emäntä kelpaisi... Ilmeisesti ei kun oli niin hapanta nassua ;)No siellä se ulkona touhuilee.. toivottavasti tulee hyvää jälkeä.Nak: meillä akryylimassalla on korjailtu mm. kolhittittuja oven karmeja ym sellaista joka on ollut valmiiksi ruiskumaalattua joten pensselin kanssa sutiminen voi heposti entisestään pahentaa asiaa.

Itsekin käytimme tietyissä kohdissa akryylismassaa ja maalasimme päälle ja silloin se on ok mutta jos sitä käyttää tyhmien huolimattoomuudesta johtuvien vikojen korjaamiseen paikoissa joita ei voi maalata on se vihon viimeinen tökötti.

Varmasti on helpottava tieto että on jokin turva jos pitää käräjille lähteä.Meillä hommat etenee... ens viikolla on kämppä korjaajia täynnä ja ainakin osa oli saanut ohjeeksi tehdä nyt tosi hyvää jälkeä :).

Uusi juttu on meidän portaat jossa on nyt ilmennyt asentajan tekemiä mokia ym. Täytyy kiittää tosi paljon lappiportaan myyntihenkilöä! Olemme saaneet erinomaista palvelua ja ovat jopa kiittäneet antamastamme palautteesta. Niihän sen pitäsi ollakin että asiakkaan esiin tuomat virheet pitäisi ottaa asiallisesti korjaukseen ja sitten ottaa tehdyt virheet huomioon tuotekehittelyssä.Edelleen tsemppiä teille! Toivotaan että aurinko alkaa paistaan risukasaan teilläkin :)

Akryylimassaa käytettiin ainakin meillä kohdissa, jotka vielä maalattiin. Silikonimassan päällehän ei maali tartu, sitä käytetään kaakelien nurkissa ja esim. altaiden ja pöytätason välissä. Jos tuollaisiin paikkoihin on tungettu akryylimassaa, voisi siitäkin valittaa, vaikka helpommalla ehkä pääsee käyttämällä itse pari päivää massojen irrottamiseen ja korvaamiseen silikonilla.Vaan maalattuna akryylimassa on ihan mainiota tavaraa. Meillä käytettiin lähinnä varastoissa yms. tiloissa, joihin ei tullut kattolistoja katon ja seinän nurkan tiivistämiseen. Siisti jälki, ja pysyy siistinä kun on maalattu. Pystyisikö rakentajaa vaatimaan akryylimassalla kitattujen kohtien maalaamista, tosin taitaisi tarkoittaa koko seinän uudelleen maalausta tuossa tapauksessa. Kannattaa silti harkita vaikka itse tehden, jos pölyiset kittaukset kovasti harmittaa, maali ei paljoa maksa. Työtä on eniten muiden kohtien suojaamisessa ja mahdollisessa vanhan pinnan pesussa.muumiliina:

Lainaus:


Tänään juuri päätin että jos meille joskus vielä tulee valmistalo vaadin jo kauppasopimukseen kohdan että meidän talossa EI SAA käyttää yhdenkään mokan korjaamiseen akryylimassaa. Se on siitä " kiva" tökötti että luovutuksessa se näyttää oikein asialliselta mutta kun olemme nyt asuneet tässä reilut 2kk on jokainen akryylimassattu kohta harmaana siihen tarttuneesta pölystä.
Sillä tuskin meilläkään kaikkia vikoja korjataan, varmasti osasta tulee sitten rahallinen korvaus.Kyllä meilläkin on sellainen jämerä päämäärä, että ollaan valmiita menemään pitkällekin tämän asian kanssa. Meille vakuutusyhtiö suositteli, että heiltä löytyy päteviä asianajajia omasta takaa, jotka voivat ottaa asian tarvittaessa hoitoonsa.On tässä kivasti turvana monta asiantuntevaa tahoa, joten ei ole niinkään enään turvaton olo. Apua kyllä tälläisessä asiassa saa kiitettävästi:-)

olis tosi kiva kuulla jos jollain mulla tai jonkun tutulla on ollut saman suuntaisia ongelmia, sillä kaikki kokemukset olis nyt tervetulleita. Mulla on pelko, että rakentaja ei noita pahoja vikoja suostu korjaamaan.

Eli rakentajan kanssa ei paljon ole keskusteltu sittemmin kun hän oven perässään kiinni laittoi. Tavarantoimittaja tulee 2 viikon päästä (se Pentikäinen). On sopinut myös rakentajan kanssa ajasta. Nyt vaan odotellaan. Joka päivä löytyy jotain uutta vikaa ja reklamaatiolista vaan kasvaa. Ei jaksaisi odotella sitä tarkastusta. Meillä on jo haaveena saada piakkoin tontti ja sitten vaan uutta rakentamaan, pitäisi vain saada ero tästä nykyisestä asunnosta ennen sitä. Fiksataan tää kuntoon ja sitten adios tälle asunnolle:-)Kiva kuulla, että teillä asiat tulee kuntoon, perästä tullaan!Laitan vaikka sitten viestiä mitä toi tarkastaja sanoi.....

ja noista vinoista paikoista vielä sen verran, ne on juuri sen verran vinossa, että niitä ei suoraan näe paljaalla silmällä jos asunnossa kiertelee eli me itse huomattiin ne vasta kun laiteltiin hyllyjä yms paikoilleen ja oltiin talossa asuttu 2-3 viikkoa. Olis pitänyt vaan hommata tänne joku asiantunteva tarkastaja ennen muuttoa ja rahojen maksua. Huonot kohdat laatoituksessa, saumat ja silikonit nyt on suht helppo korjailla. Noi vinot paikat nyt on ne pahat, niiden oikominen on iso työ.

Yrittäkää jaksaa olla tuikkoina. Soittakaan jollekin rak.alaa tuntevalle asianajalalle ja kun olette yhteydessä rakennusfirmaan sanokaa että olette asiasta keskustelleet asianajajan kanssa. Soittakaa myös vakuutusyhtiöön. Meillä on kotivakuutuksen yhteydessä vastuuvakuutus joka saattaa kattaa tällaisessa tilanteessa osan mahdollisista oikeudenkäyntikuluista. päättävät sen tapauskohtaisesti mutta jos esim tarvarantarkastaja on sitä mieltä että vikaa on tulle vakuutus yhtiö ilman muuta mukaan. Näin sanottiin if:ssä.Kävikö teillä tavarantarkastaja? Mitä mieltä hän oli?

mutta paljon olemme konsultoineet kuluttajaneuvojaa ja paria rakennusasioihin perehtynyttä asianajajaa. Eka korvaussumma saatiin väännettyä enemmän ja vähemmän kosmeettisista virheistä. isommat viat on korjattu. Viimeisin väätö koski lämpimänä ostattua kuistia joka ei kuitenkaan lämpiä kuin puolilämpimäksi. Siitä pääsimme itse vääntäen kohtuulliseen korvaussummaan kun teimme laskelman korjauksista joilla tila saadaam suurin piirtein kuntoon ja siitä tehtiin korvausvaatimus joka pienen keskustelun jälkeen meni läpi.Ihan kohtuu tyytyväinen olo on. Meillä ei onneksi tarvinnut mennä sen pidemmälle mutta kyllä me olisimme olleet valmiit isompaakin vääntöön kun tässä talossa haluamme asua ainakin siihen asti kunnes nuorin lapsista muuttaa pois kotoa eli hyvinkin parisen kymmentä vuotta :)Edelleen tsemppiä vääntöihin! Toivottavasti löydätte uuden kivan tontin.

Meillä alkaa olla viimeisetkin asiat sovittuna: korjaukset tehty ja lopuista korvaussummat sovittu. Raskasta vääntöä on ollut mutta nyt on toivoa että kaikki vielä tuntuu hyvältä joku päivä :)

Pentikäinen lupasi tarvittaessa tulla käymään, pitää vain ensin odottaa rakentajan vaste. Ja selvisi sekin, että jos tämä nyt ihan tappeluksi menee, niin onneksi meillä on vakuutuksessa lakiturva:-)

Antero Pentikäinen on sellainen mies josta olen kuullut hyvää ja joka toimii tavaran tarkastajana. Täältä löytyy tietoa http://www.keskuskauppakamari.fi/kkk/toimialat/Tavarantarkastus/fi_FI/Ta...Toivottavasti asiat selviävät! Meilläkin on vielä asioita kesken rakentajan kanssa mutta ei onneksi enää ihan hirmu pahoja juttuja. Hiljalleen on korjausten edestessä alkanut tämä uusi koti tuntua ihan kivaltakin :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat