Voiko sairaalassa kieltäytyä lisämaidosta?

Vierailija

Esikoiselle annettiin laitoksella maitoa myös pullosta ja minusta tuntuu, että jotenkin se vaikutti siihen että turvauduin pulloon myös kotona. Mistä tiedän, että vauva tarvitsee lisämaitoa jo laitoksella? Haluaisin todella onnistua täysimetyksessä seuraavan lapsen kohdalla. Maitoa olisi riittänyt myös esikoisen kohdalla, mutten luottanut itseeni.

Sivut

Kommentit (32)

Kaverini on kieltäytynyt kaikkien kolmen lapsensa kohdalla. Imettänyt ekoina päivinä niin tiheään, että maito noussut 2 päivässä.Oman kokemukseni mukaan runsaankaan lisämaidon antaminen ei häirinnyt täysimetystä. Meillä kuopus oli viikon teholla. Siellä antavat alusta asti n. 50ml lisämaitoa 3 tunnin välein. Minä ilmoitin, että aloitan aina syöttökerran imetyksellä ja jos on vielä nälkäinen niin annan itse lisämaidon. Sovimme, että syöttöaikojen välillä ei anneta lisämaitoa jos ei ole aivan hätä. Kävin siis vuorokauden ympäri 3 tunnin välein imettämässä eri osastolla. Olipa ihanaa, kun viimein sain vauvan vierihoitoon ja aloitimme lapsentahtisen imetyksen! Sen koommin ei tarvinnut lisämaitoa antaa.

Ja maitoahan tulee aina vaan enemmän mitä enemmän vauva imee - juuri tämän vuoksi luullaan että maitoa ei tule tarpeeksi vaikka sitä juuri tilataan lisää...Hankkikaa ihmiset tietoa niin ei tarvitse luulla!


Mulla kolme lasta joista kukaan ei saanu lisämaitoa kun pidin niitä vierelläni eivätkä olleet vauvalassa.

Esikoisen synnyttyä sanoivat että tule hakemaan jos maitoa tarvitaan. Toisten kohdalla ei edes kysytty.

Itse kielsin toisen lapsen synnyttyä lisämaidot, hän syntyi suunnitellulla sektiolla. Vauva oli koko ajan vierihoidossa ja maito nousi kolmantena päivänä. Kokoa oli 4040 g ja 53 cm, joten ihan pieni ei ollut. Laitoin vain lapun vauvan sänkyyn, jossa lisämaito (ilman lääketieteellistä syytä) ja tutti kiellettiin. Sairaala oli TAYS, ja hyvin toivettani kunnioitettiin.Hoitajat kyllä tarkkailevat vauvan vointia, ja ne matalat verensokerit voi todeta verikokeella ennen lisämaitoja. Muita syitä voi olla esim. yli 10 % pudonnut paino tai keltaisuus.Suomessa annetaan aivan liian helposti lisämaitoa sairaalassa, Norjassa ja Ruotsissa lisämaidon antaminen sairaalassa on paljon harvinaisempaa. Kuinkahan suomalaiset vauvat ovat niin paljon nälkäisempiä...?

Vauva joutuu teholle, maitoa ei saa lypsettyä kun ei ole noussut ja imettää ei saa (meillä ilmakeuhko epäily).Ja lisämaitoa ei saisi antaa tässä tilanteessa?

Hullu ei tartte olla vaikka imetystä kannaattaakin. Muutama pullosta annettu maito ei pilaa kenenkään imetystä. Mutta olkaa hyvät, kiduttakaa lapsianne jotta voitte kehua että " TÄYSimetyksellä ollaan menty" .

Lapseni ovat olleet vierihoidossa. He ovat saaneet rintaa heti halutessaan ja imeneetkin tunnin putkeen, mutta sen jälkeen jääneet vielä selvästi nälkäisiksi (=huutaneet naama punaisena, kunnes ovat saaneet lisämaitoa 10-40ml). Molemmat lapset olleet yli 4,5 kiloisia, jos se nyt asiaan vaikuttaa. Lisämaitoa annettiin toiselle lapselle kahtena päivänä, toiselle kolmena. Ja niin, maitoa riitti sen jälkeen aivan hyvin. Mutta ihan kiva jos olisi pitänyt huudattaa lapsia muutama ensimmäinen päivä. Keuhkot vahvistuu, niinhän se meni.

T. Olinkohan 26

mitään lisämaitoja. Aina kun kyselivät niin kerroin vaan että vauva on syönyt silloin ja silloin ihan hyvin. Maito nousi (tälläkin kertaa) parissa päivässä ja siihen saakka kolostrum riittää vallan mainiosti.LUOTA ITSEESI!!!!!
sopivasti vauvalle

Vierailija:

Lainaus:


Kait sitä nyt nälkäiselle lapselle maitoa voi antaa, vaikkei omasta tissistä riittävästi tulisikaan.Onko tässä keskustelussa taas kyse siitä kuka saa kirkkaimman kruunun?
mutta oli kuitenkin lopuksi pakko kun poika ei ollut vielä pissannut 2 ensimmäisenä päivänä! Silloin suostuin ja annoin pojalle itse pullosta 30 ml. No siihen se lisämaidon antaminen kyllä jäikin koska tuosta se pissaaminen lähtikin heti alkuun eikä tosiaan tarvinnut enää antaa lisämaitoa vaan oma maitoni riitti. Imetin vain tiuhaan ja ainakin se on tähän saakka riittänyt (poika 6 viikkoa).Onko kenenkään muun vauvalle jouduttu antamaan lisämaitoa tuon pissausjutun takia??? Siis pissinhän olisi hyvä tulla viimeistään 2 vuorokauden sisällä vissiin.

Imetin tytön ennen kahville lähtöä ja annoin nukkuvana heille 20 minuutiksi. Oli herännyt ja itkenyt niin kovin että antoivat silti. Jorvissa. Sama tapahtui esikoisen kanssa. En räyhänny enkä mitään mutta paha mieli tuli..

Vauvoille tarjottiin lisämaitoa, mutta en halunnut sitä antaa, koska kokemuksesta tiesin, että oma maito riittää. Olen täysimettänyt 4-5 kuukautta näitä viimeisiä lapsia ja osittain reilun vuoden, pari ensimmäistä saivat lisämaitoa sairaalassa ja toinen kotonakin, ja imetykset jäi lyhyemmiksi. Tietysti jos lapsen voinnissa olisi ollut jotain, minkä vuoksi olisi pitänyt maitoa ottaa, olisin sitä tarjonnut.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat