Minkä verran 10-vuotias tarvii kaveriseuraa?

Vierailija

10-vuotias tyttö viihtyy hyvin itsekseen. Hän lukee, kirjoittaa päiväkirjaa, kuuntelee musiikkia, askartelee jne. Opettajan mukaan tyttö tulee koulussa toimeen toisten kanssa ja on sosiaalinen. Vapaa-aikoina tyttö ei kuitenkaan ole hakeutumassa luokkatovereitten seuraan vaan viihtyy itsekseen, eikä häntä kukaan pyytelekään minnekään, vaikka tytöillä on keskenään esim. kerhotoimintaa, peli-iltoja jne. Tyttömme sanoo, ettei kaipaakaan seuraa, mutta on silti innoissaan, kun joku kaveri joskus käy kylässä. Yhtä hyvää ystävää ei ole, ja jos tyttö kaveriseuraa haluaa, hänen on oltava itse aktiivinen.Pitäisikö tytön yksinäisyydestä olla huolissaan vai jättääkö asia tytön omaksi? Tytöllä ei ole sisaruksiakaan vaan hän viettää iltapäivät yksin kotona.

Kommentit (1)

oleellista on, miten tyttö itse kokee tilanteen. Tämänikäisten lasten toverisuhteet syntyvät joidenkin verraten hämärien lainalaisuuksien pohjalta. Tavallisesti vanhempien yritykset saada tietyt lapset ystävystymään keskenään on tuomittu epäonnistumaan. - Tyypillisin väylä kavereiden saamiseksi on yhteinen harrastus, kerho, partio tms. ja jos lapsi osoittaa sellaiseen kiinnostusta, häntä kannattaa ohjata toisten joukkoon.

Asiasta puhuminen on luonnollisesti tärkeää. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämänikäiset lapset osaavat peittää todellisia tunteitaan ja vastata, ettei haittaa, tai "en ole yksinäinen" vaikka tuntisivat jotakin muuta. Sitten on oikeasti yksin viihtyviä lapsia, jotka suorastaan tarvitsevat sitä, että ovat vain omien mielikuviensa kanssa. Se, kummasta on kyse, selviää vain toistuvien keskustelujen ja pakottoman yhdessäolon kautta - ts. tilanteissa, joissa lapsi uskaltaa jutella todellisista tunteistaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat