kun on kihomatoja yhdellä perheessä.. ja nyt sit pitäis alottaa lakanapyykkäys...

Vierailija

Niin mitä se siis käytännössä pitää sisällään? Kaikkien sänkyjen lakanat tietysti. Entä peitot siellä pussilakanan sisässä? Päiväpeitot? Olen tosi motivoitunut tähän puuhaan joten en haluis yhtään ylimäärästä tehdä. Jos joku osais neuvoa niin kiitos:)

Kommentit (8)

Mutta usein vain joku perheessä oirehtii selvästi. Tarttuu kyllä helpolla ja erityisesti niihin pikkuisiin, jotka vielä maistelevat kaikenlaisia esineitä, joita käsiinsä saavat. Ja kuulemme ne munat voivat säilyä elinkelpoisina vaikka 2 kk jossakin pölykiehkurassa tai verhonreunoissa tai muualla. Joten sitten vaan uusi kuuri koko perheelle, jos niin käy, että iskee siihen teidän oirehtijaan.Muista myös kertoa hoitopaikassa, niin pesetyttävät käsiä taas vähän ahkerammin sielläkin. Siinä ei ole mitään hävettävää, tuo on niin kovin yleistä, eikä johdu teidän perheen hygieniasta, vaan se voi olla esim. joku lelu hoidossa, jonka lapsi on laittanut suuhunsa.

peitot ja tyynyt sekä lasten lelut pakkaseen päiväksi. Ehkä vastaavasti saunakin auttaa näihin, koska pakkasen pitää olla kova, jotta toimii. Ja sitten tietenkin puhtaat vaatteet kaikille päälle, myös yöpuvut. Myös talon kaikki pyyhkeet vaihdettiin. Käsienpesua tehostettiin ja illalla pyyhin myös lasten peput märällä vessapaperilla iltapisulla sen kahden viikon lääkevälin. Päästiin eroon niistä sillä kerralla kahden Pyrvin-annoksen tukemana.Huonosti hoidettuna se rikkoo lapsen pepusta ihon ja se tulehtuu sekä lasta toki sattuu tuollainen. Ja kivistys pahenee yöllä kutinan myötä. Unet ei tule ja lapsista tulee väsyneinä kitiseviä ja saattavat olla väsyneinä kämpelöitä ja loukata itsensä.*Yrittää motivoida* :) Toivotan menestystä siivousurakalle.Mulla oli pienenä kihomatoja. Äiti sen desinfiointipullon kanssa heilui aika paljon. Ei tarttunut muihin perheenjäseniin madot ja mullakin ne lähti kerrasta pois.Kannattaa vaikka käydä ostamassa apteekista käsidesipullo ja opettaa lapset käyttämään sitä ainakin sen parin viikon ajan.

..Kyllähän mä täällä kovasti siivoilen. Harmittaa vaan kun just viime viikolla tein kunnon suursiivouksen,että koti pysyis vähän aikaa kuosissa ja nyt sit tuli tämä .. ääk...kiitos silti motivoinneista...osaatko kertoa kuinka herkästi nuo tarttuu?

-ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat