Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

AV:lta ei vinkkejä tunnu löytyvän...Eli vauvalla löysä lonkka ja asentohoitona rosen-lasta. Sairaalasta saatiin hyvät perusohjeet, mutta mitä niksejä olette käytännössä keksineet/mitä ei kannata tehdä. Eli pukemiseen, ihonhoitoon jne liittyviä juttuja. ja kokemuksia muutenkin, miten on lonkka " parantunut" . Kiitos etukäteen!

Kommentit (7)

Mukavaa lisäksi kuulla, että se 8vkoa todella riittää, kun kirurgi puhui, että joskus(tosin ilmeisen harvoin) joudutaan lastahoitoa jatkamaan 3kk:een asti. Onneksi on jo kolmas lapsi, niin tuo vauvan käsittely on muuten tuttua. Ilmavaivoja tosiaan on ja varsinkin kun maitoa tulee suihkuamalla :D Mutta eiköhän sekin tässä tasoitu! Vielä kerran KIITOS!!

Meilläkin " lastavauva" . Nyt kylläkin jo 8,5kk. Varmaan pari viikkoa sitten asiasta täällä palstalla keskusteltiinl. Kokeilepa Hakua sanalla lonkka tms. niin jos ketjut vaikka löytyis. :)Jaksamista lastan kanssa värkkäilyyn!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meilläkin oli se 3kk lastahoitoa ja aika tuntui tooosi pitkältä mutta jälkeenpäin ajateltuna toki kannatti..Meillä ei vauvan iho kestänyt niitä vauvan kosteuspyyhkeitä yhtään. Paras oli oikein kostea talouspaperi jolla varovasti pyyhittiin. Ja sitten harsolla kuivaksi, huolellisesti. Lopuksi talkkia mutta vain puhtaalle ja kuivalle iholle.

Meillä myös esikoisella (-99) oli lonkkaluksaatio. Sama hoito oli jo silloin kun teillä nyt. Meillä lastahoito kesti 8 viikkoa ja lastaa vaihdettiin kasvun mukaan. Lonkat parani täysin eikä mitään haittaa ilmennyt jälkeenpäin.

Meillä oli autossa käytössä turvaverkko (vuokrattiin) ja vauva matkusti vaunujen kantokopassa. Silloin oli kova koppa. Hyvin matkat sujui ja varkkoa oli helppo käyttää.

Pesuista: meidän neiti kakkasi useasti, joten pesuja saatiin tehdä tiheään. Meillä paras keino oli pehmeä pesusieni jolla sai hyvin pestyä vauvan ihopoimut. Vaippakoko taisi olla yhtä kokoa isompi kuin normaalisti olisi ollut.

Vaatteista: vaatekoko myös kasvoi lastan myötä, mutta väljät ja helposti puettavat vaatteet oli kaikkein parhaat.

Vauva myös nukkui masullaan ja viihtyikin oikein hyvin.

Jaksuja teille lastan kanssa, aika menee nopeasti ja sitten jo huomaa että vauva pääseekin jo eroon lastasta =)

oletko jo löytänyt nämä sivut: http://www.geocities.com/lonkkalasta/

Sivuilla olevasta vieraskirjastakin löytyy käytännön vinkkejä.Meillä nyt 10 kk ikäisellä pojallamme todettiin synnärillä lonkkaluksaatio ja hoidoksi määrättiin väh. 8 vkoa lastahoitoa. Iho-ongelmien takia (paljastui myöhemmin allergiaksi) lasta vaihdettiin kuitenkin jo viikon kuluttua valjaisiin ja niitä pidettiin se loput 7 vkoa. Lastassa olevan muksun hoidosta siksi vähän kokemusta, mutta muuten toivotan kovasti jaksamista Nopeasti se aika menee, vaikka aluksi tuntuu, että hoito ei lopu koskaan. Meillä se 8 vkon hoitojakso riitti ja 6 kk iässä todettiin lonkkien olevan täysin normaalit.-Tintti

Kesäkuussa syntyneellä tytöllämme todettiin synnytyssairaalassa hieman löysä vasen lonkka ja hoitona meilläkin oli von Rosenin lasta. Hoitoaika oli meillä 8 viikkoa ja aika nopeasti se aika meni vaikka aluksi tuntuikin koko hökötys maailmanlopulta ja lastan laiton jälkeen itkin sairaalassa vauvani kauheaa kohtaloa. Ajattelin pienen prinsessani kärsivän kauheasti ja saavan ikuiset traumat hoitohenkilökunnan ihanista lohdutuksista ja vakuutteluista huolimatta ( hormonihöyryissäni kun vielä synnytyksen jäljiltä olin).Hoitoaika meni kuitenkin suht kivuttomasti kun asian kanssa pääsi sinuiksi. Vauva ei tosiaan kärsinyt yhtään ja alkuvaikeuksien jälkeen hoitaminenkin sujui ihan hyvin lastasta huolimatta.Täytyypä oikein muistella minkälaisia käytännön juttuja voisi vinkiksi antaa. Ainakin niihin lastan " tassuihin" kannattaa laittaa pehmeät vauvan sukat, jotka estävät melko tehokkaasti ihon hiertymisen. Sairaalasta olettekin varmasti saaneet ohjeeksi, että vauvaa kannattaa pitää vatsallaan jonkin verran. Silloin lasta nousee selkäpuolelta jonkin verran ihosta pois ja iho saa hengittää eikä haudu siellä lastan alla. Lisäksi se auttaa mahdollisiin vatsavaivoihin, joita saattaa tulla kun jalat eivät pääse vapaasti liikkumaan. Meillä ei tosin vatsavaivoja ollut eikä tyttö tykännyt olla yhtään vatsallaan mutta kannattaa kokeilla silti.Eipä tosiaan tule kauheasti muuta mieleen. Pesun jälkeen kannattaa kuivata tosi tarkkaan lastan alle jäävä iho + lasta ettei iho mene kosteudesta rikki.Sitten paranemisesta. Meillä lonkka on parantunut hyvin. 4 kk röntgenkontrollissa lonkka oli ihan kunnossa ja nyt odottelemme 1 v kontrollikäyntiä röntgenkuvauksineen. Tyttö on motorisesti kehittynyt hyvin eli sitä ei kannata pelätä, että lasta vaikuttaisi jotenkin kehitykseen. Tyttöme on nyt 10 kk ja on kontannut 2 kuukautta sekä noussut myös tukea vasten seisomaan suunnilleen yhtä kauan. Kauhea meno on päällä koko ajan ja naurammekin miehen kanssa tytön kovaa konttausvauhtia. Askeliakin otetaan sohvan reunaa pitkin ja kovasti on viimeisen viikon yrittänyt seisoa ilman tukea.Tsemppiä teille ja vaikka lasta vaikeuttaakin hoitamista jonkin verran niin onneksi on kuitenkin " helppo" hoito ja paranemisennuste on 100%. Näin itseäni silloin lohdutin ja näin jälkeenpäin ajatellen olen onnellinen, että vaiva saatiin hoidettua.

ainakin meillä oli 3kk hoito heti suorilla. Vaikka jo välikontrolleissa (lastan vaihdon yhteydessä) todettiin, että hyvin on paikallaan niin jatkettiin hoitoa, jotta varmasti kasvaa ja kehittyy oikein.

Meillä olikin kylllä toinen lonkka kokonaan poispaikoiltaan, ei vain väljä.Mutta varaudu varalta henkisesti pitempään hoitoon, ;) niin ei tunnu niin pahalta jos joudutte jatkamaan 3kk asti.Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat