Vierailija

Meidän 3,5 vuotiaalla epäillään laktoosi-intoleranssia. Oireina ollut mahakipuja ja löysää kakkaa, vaihdettiin vähälaktoosiseen ruokavalioon ja oireet katosivat. Nyt neuvolassa otettiin päiväkotia varten verikoe ja se näytti negaa eli todistusta ei tule. Onko se verikoe luotettava? Siis lapsi ei juonut mitään maitojuomia, pelkkä verikoe.

Kommentit (7)

Sitä se ei kuitenkaan kerro varmaksi onko se potilaalla vai ei. Esim. omalle tytölle 3-v tehtiin sama koe vuosi sitten samojen oireiden takia, neg. tulos oli. Laktoosi oli kuitenkin selvä syypää oireille, joten siitä kokeesta ei sinänsä apua ollut. nyt kipujen taakse on todettu keliakia, joka itsessään aiheuttaa laktoosi-oireita myös. Testi ei siis havaitse esim tälläisistä syistä johtuvaa laktoosi-intoleranssia, vaan se poimii ainoastaan geneettiset perusteet sille.

On vaativampi, kun komesti joudutaan pistämään. Miksei oireiden häviäminen hyla-tuotteilla riitä? Palauta kokeeksi pariksi päiväksi ainakin tav maitotuotteet ja huomaat palautuuko oireet.

Hiukan kyllä epäilisin, jos ei ole sitä ennen saanut mitään maitotuotteita, että näkyisikö? Miksi tarvitsette jonkun todistuksen siitä? Eikö se riitä että sanot että lapsi on laktoosi-intolerantikko?

Neuvolasta sanottiin että kokeilen kotona niin neuvola lääkäkri kyllä tarvittaessa kirjoittaa todistuksen hoitopaikkaa varten....eli koti" testi" riittää täälläpäin....

Verikokeesta nähdään, onko testattavalla laktoosi-intoleranssin geeni. Jos geeni löytyy, on mahdollista että ei voi käyttää laktoosia, mutta näin ei välttämättä ole. Jos geeni löytyy saattaa jossain vaiheessa lakata sietämästä laktoosia.Luulisin, että jos geeniä ei ole, niin ei ole myöskään laktoosi-intolereanssia vaan vaiva on jokin muu.

Luin jostain että laktoosirasituskoe ei olisi luotettava näin pienellä (3,5v). Maito on tarkoitus ottaa kokeeksi ruokavalioon, mutta en tiedä kelpaako neuvolaan meidän diagnoosi.

joillain ei olekaan laktoosiintorelanssi oireiden syynä vaan homogenointi ja siksi testi näyttää negaa. Oletko kokeillut lapselle luomumaitoa? Pyydä laktoosirasituskoe, missä juodaan litkua ja otetaan verinäytteitä sormenpäistä. jos testit negaa niin kyllä päiväkodeissa ian voidaan joustaa niin että lapsi saa hylaruokaa mutta itse viette maidot sinne!

T.laktoosi-intorelantikko, päiväkodin työntekijä :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat