Onko suomalainen yhteiskunta koventunut asenteissaan "viallisia" ihmisiä kohtaan?

Vierailija

.

Kommentit (10)

Ylipäänsä yhteiskunta tarjoaa nykyään apua eri tavoin tarvitseville aikaisempaa nihkeämmin. Omaishoidontukea ei saa, vaikka olisi siihen lain mukaan oikeutettu. Erityislapsien terapioita ja tukia karsitaan kaiken aikaa.Toisaalta kaikenlaiset viat halutaan diagnosoida ja nimetä mahdollisimman tarkkaan. Normaalin ihmisen ala on kaventunut kaiken aikaa, jo hyvinkin vähäiset poikkeamat ovat joku neuroosi tai syndrooma. Osin tähän on menty, koska peruspalvelut ovat riittämättömiä ja kaikki lisähuomiota tarvitseva pitää sen takia diagnosoida (esim. monet lasten erityisongelmat olisivat pienessä luokassa hoidettavissa ilman kummempia diagnosointeja, mutta kun luokkakoot ovat paisuneet kaiken aikaa, heidät pitää diagnosoida ja ohjata erityisopetuksen ryhmiin).Kolmas juttu on, että ihmisten tietoisuus on kasvanut noiden suhteen. Tai ainakin tavallisten, sivistyneiden ja aikaansa seuraavien ihmisten tietoisuus on... vielä vaikkapa 50 vuotta sitten jotkut adhd- tai autismilapset tuomittiin "pahoiksi" ja "hulluiksi" ja syyteltiin heidän vanhempiaan -> lapsi saatettiin eristää muusta yhteiskunnasta ja luovuttaa suljettuun laitokseen.Eli tilanne ei ole yksinkertaisesti ja mustavalkoisesti luonnehdittavissa joko paremmaksi tai huonommaksi. Se on joissain suhteissa koventunut, mutta joissain myös helpottunut!

Itsekkyys lisäntyy, ei haluta maksaa ja huolehtia toisten elämästä.

Tähän kun vielä lisätään nousevat ruoka kustannukset ja vähenevä juomakelpoinen vesi, niin veikkaampa että kohta käydään sotia siitä kuka saa elää ja missä. Ja siinä rytäkässä vammaiset yms pudotetaan aivan varmasti pelistä pois.. Kuka ei kykene elättämään itseään ja puolustamaan itseään jää massan jalkoihin.

Maalla mun mielestä saa olla vapaammin "hullu", vaikka usein väitetään että kaupunkilaiset olisivat suvaitsevampia. Haja-asutusalueilla kuitenkin on aina ollut näitä erakkotyyppejä yms. vähän erikoisempia, joita kaupungeissa tuijotellaan ja kierretään kaukaa.

Ihmisen pitäis olla kuin joku kone, joka vaan suorittaa jatkuvalla syötöllä. Jos vikoja ilmenee (masennus, burn out yms.), yritettään huoltoa (mielialalääkitys), mutta jos sekään ei toimi niin heitetään pois ja otetaan uusi tilalle. Ai niin, virheitä ei tietenkään saa tehdä, sillä jos kerran eksyt väärille raiteille voit pudota lopullisesti (ja tämähän on sitten tietysti ihmisen oma vika, mitäs ei pärjännyt!).

Esim semmoinen perinteinen kylähullu-kulttuuri on katoamaan päin. Jokaisessa pienessä kylässähän asuu joku eriskummallinen ihminen, mutta hänen annetaan olla sellainen kuin on ja häneen suhtaudutaan asiallisesti. Kaupungissa ei onnistu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat