Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten vaikuttaa lapseen (4-vuotias tällä hetkellä), jos hän joskus kuulee vanhempien riidan? Kovaäänisen, itkuisen? Riidat kuitenkin aina sovitaan myös niin, että lapsi näkee ja kuulee senkin. Tällaisia riitoja on ehkä kerran puolessa vuodessa. Itseä aina harmittaa riidan jälkeen lapsen puolesta tosi paljon. Pari päivää sitten viimeksi näin kävi ja huomasi, että lasta pelotti kyllä. Kumpikin vanhemmista pyysi myös lapselta anteeksi ja lapselta kyseltiin vielä myöhemmin, että pelottiko riita, kerrottiin että aikuiset joskus on vähän hölmöjä ja riitelee typeristä asioista, mutta että äiti ja isi rakastaa toisiaan ja lasta.

Kommentit (1)

Hei,se, että lapsenne pelästyy, kertoo osaltaan siitä, että riitatilanne on perheessänne poikkeuksellinen. Hyvin riitaisissa perheissä, joissa saattaa olla pahoinpitelyjäkin, lapset voivat olla turtuneita ja vetäytyvät omiin maailmoihinsa eivätkä osoita enää pelkoa.

Jatkuvat erimielisyydet, nalkuttaminen ja piikittely luovat perheeseen ikävän ilmapiirin, jonka on monissa tutkimuksissa todettu olevan lasten kehitykselle hyvin haitallisen. Sen sijaan riidat, jotka alkavat ja loppuvat, ja joiden sopimisen lapset näkevät, ovat huomattavan paljon vähemmän haitallisia. Nehän tavallaan osoittavat lapselle, että erimielisyyksiä voi olla mutta että niistä selvitään. Olette mielestäni toimineet oikein hyvin selittäessänne lapselle mistä oli kysymys. Riita ei siis ole sinänsä vaarallinen eikä tarvitse mennä piiloon riitelemään, kunhan asia saa onnellisen päätöksen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat