Jos saidit adoptiolapsen, miten nimeäisit hänet?

Vierailija

Antaisitko nimeksi perussuomalaisen nimen? Vai nimeäisitkö hänet "yleiskansainvälisesti" tyyliin Maria tai Alexander? Vai antaisitko nimen lapsen syntymämaan mukaan? Nimeäisitkö ihan oman maun mukaan? Muistaisitko kuitenkin jotenkin nimessä syntymämaata tai lapsen lakuperäistä nimeä, vaikka toisessa/ kolmannessa nimessä?

Erilaisia versioita näistä on käytössä.

Kommentit (9)

Vierailija

oma alkuperämaan nimi yhtenä etunimistä.Kaksi muuta nimeä on suvussa kiertäviä perinnenimiä. Ne ovat kyllä muotoa, jotka sopivat koko lailla kaikkialla maailmassa. Eivät siis tyyliä Kaaleppi tms.

Vierailija

Pienelle antaisin ensimmäiseksi nimeksi suomalaiseen suuhun sopivan, sitten toiseksi alkuperäisen nimen. Jos alkuperäinen sopisi suomalaiseen suuhun, voisin jättää sen kutsumanimeksikin.

Vierailija

Lainaus:

Muistaisitko kuitenkin jotenkin nimessä syntymämaata tai lapsen lakuperäistä nimeä, vaikka toisessa/ kolmannessa nimessä?
Ei ole kovin korrektia viitata afrikkalaiseen sanalla laku!no joo... Minusta on hullua muuttaa olemassa olevaa nimeä. Lempinimeksi se vääntyy, jos on hankala suomalaisille. Ja yleensä vääntyy joka tappauksessa viimeistään kaveriporukassa.

Vierailija

lapsi on jo isompi niin en menisi muuttamaan nimeä joka hänellä jo on ja johon hän on tottunut. Muuten koko maailma mullistuu niin saakoon pitää edes nimensä. Jonkun suomeksi toimivan nimen voisin lisätä rimpsuun, niin voi halutessaan käyttää sitä jos alkuperämaan nimi on suomeksi kovin epäkäytännöllinen.Jos alusta asti lähtisi nimeämään vauvaa niin ottaisin varmaan kolme nimeä, suomalaisen, jonkun useammalla kielellä toimivan ja jonkun hänen alkuperämaastaan muistuttavan nimen.

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Muistaisitko kuitenkin jotenkin nimessä syntymämaata tai lapsen lakuperäistä nimeä?
Ei ole kovin korrektia viitata afrikkalaiseen sanalla laku!


REPS, tää oli eka viesti jolle repesin ääneen tällä uudella palstalla, yhdelle toiselle oon jo hymähtänyt tähän mennessä :)

Vierailija

antaisin hänelle suomalaisen nimen. Voisin myös antaa klassisen yleismaailmallisen tyyliin Daniel, Sofia tms. Lapsella varmaan on jo nimi, siitä säilyttäisin luultavimmin kutsumanimen toisena tai keskimmäisenä nimenä. Esim. kiinasta adoptoidulla tytöllä Sofia Xian Aurora tms.

Nyt kun tarkemmin ajattelen, voisin valita myös englanninkielisen nimen etunimeksi. Esim. kolumbialaiselle pyöreäkasvoiselle pojalle nimeksi kävisi Jason tms. Riippuen onko perheessä jo muita lapsia ja miten heidät on nimetty. Yhteneväistä linjaa nimiasioissa kannatan. Mutta luultavimmin haluaisin kunnioittaa lapselle jo annettua nimeä ja ottaa siitä osan tai kokonaisuudessaan käyttöön toisiksi nimiksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat