Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kokemuksia turvakaukaloista...?

Vierailija

Meille odotellaan kolmatta lasta ja nyt olisi edessä turvakaukalon osto.Löysin tänään tarjouksesta Gracon Logico S kaukalon (viime vuoden väri, joka sattumalta miellytti silmää paljon) ja varasin sen. Nyt mietin kuumeisesti käynkö hakemassa sen vai en...Olisi kiva kuulla vauvojen vanhemmilta kokemuksia turvakaukaloistaan. Tietysti eniten juuri tästä, mutta muistakin kuulen mielelläni.Tuo vaikutti oikein kätevältä, mutta vaihtoehtoja tuntuu olevan niin paljon, etten oikein tiedä mikä on oikeasti hyvä ja mikä ei....

Viivi

Kommentit (3)

Vierailija

Meillä on nyt kolmen viikon kokemus Logicosta ja hyvä ja toimiva valinta on ollut. Ainoa miinuspuoli voisi olla että mielestäni se on aika painava. Aika iso tuo myös on kun meillä on kaksi muutakin istuinta autossa, mutta ei niitä paljon pienempiä kaukaloita kyllä taida olla. Käytämme kaukaloa asennusjalustan ja Gracon matkarattaiden kanssa jotka molemmat helpottavat liikkumista. Kaukalossa on hyvä pienennin vastasyntyneelle, riittävän iso aurinkolippa ja vyöt helppokäyttöiset.

Vierailija

Meilläkin on toinen istuin ja yksi koroke samassa autossa, joten tilaa ei ole liikaa. Tosin tuntuvat kaikki olevan aika lailla yhtä leveitä tuoleja.Meillä tosin käytössä toinenkin auto, johon sitten käytettäisiin tuota ilman jalustaa, tai sitten myöhemmin ostettaisiin toinenkin jalusta.Taidan käydä tänään vielä mittailemassa istuinta autooni. Aiemmin kun mukana ei ollut oma auto, vaan ystäväni autolla oltiin liikenteessä.Viivi

Vierailija

En tunne kyseistä kaukaloa, mutta itse ottaisin ehdottomasti sellaisen, jossa on ns. telakka. Meillä on serkulta saatu kaukalo ilman telakkaa, ja jos haluaa ottaa kaukalon irti, niin on aika homma viritellä turvavyö uudelleen kaukalon ympärille. Lisäksi luin jostain, että jotta turvavyö olisi riittävän tukevasti kiinni, pitäisi mielellään kahden aikuisen kiristää se, eikä liikutella kaukaloa jatkuvasti.

Itse otan kyllä kaukalon harvoin irti, koska aika hankalaa lasta on siinä kanniskella, mielummin vaunutellaan tai liinaillaan. Mutta esim. kun menin autolla lääkäriin (itseni, ei lapsen takia siis), oli kätevintä ottaa nukkuva lapsi kaukaloineen mukaan.

Uusimmat

Suosituimmat