4-vuotiaan uhmakohtaukset

Vierailija

Meidän 4-vuotiaan poikamme uhma- ja kiukkukohtaukset alkoivat vähän ennen 3v. Syntymäpäivää ja siitä asti on ollut vähän hankalampia ja välillä vähän helpompia hetkiä. Hermot menee ja nopeasti ja kiukkua kestää välillä 45minuuttiakin. Saattaa hetkeksi rauhoittua mutta jatkuu taas. Syyksi riittää vaikka se, että tuoli on väärässä asennossa, kun hän on tulossa ruokapöytään. Syliin halutaan mutta sitten ei saisi pitää kiinni ja jos on äidin sylissä, niin haluaisi isän syliin eikä tämä tietenkään ole mahdollista, kun isä on juuri sillä hetkellä töissä. Kuinka näihin raivokohtauksiin pitäisi suhtautua ja onko normaalia, että tämänikäinen vielä saa näinkin vaikeita kiukunpuuskia? Olemme yrittäneet pitää kiinni siitä, että kuka rauhoittelun aloittaa, vie sen loppuun, vaikka poika mitä haluaisi. Rajat pyritään pitämään tiukkina ja ruokapöytään ei tulla takaisin ennenkuin kiukku on helpottanut.Terveisin, Äidin taitojansa epäilevä Espoosta

Kommentit (1)

Vierailija

Hei,lapsi joutuu kriisiin, kun maailma on niin suuri ja lavea ja hän itse niin pieni ja voimaton. Pitäisi voida hallita jotakin tai jotakuta, jotta tulisi turvallisempi olo. Paras vastalääke turvattomuudentunteille ovat tietysti vanhemmat, jotka eivät hylkää eivätkä tule liian vihaisiksi eivätkä myöskään anna periksi lapsen manipulaatioyrityksille. - Ei se poika "pahuuttaan" raivoa vaan keinottomuuttaan, ja siitä epätoivosta että hallitsee tunteitaan niin puutteellisesti. Ei se tuolin asento ole tärkeä eikä sekään, kummanko sylissä istuu, vaan kyse on siitä, että maailma ei kertakaikkiaan asetu sellaiselle mallille kuin lapsi haluaisi.

Siitä ei kannata olla huolissaan, että lapsi vielä nelivuotiaana raivoaa. Hän on kuitenkin sen ikäinen, että hänen kanssaan voi jutella silloin kun tilanne ei ole "päällä", toisin sanoen kun kaikki ovat rauhallisia. Hänelle voi osoittaa myötätuntoa ja sanoa, että äiti/isä haluaisi auttaa häntä niin, ettei hänen tarvitsisi mennä pois tolaltaan. Voitaisiinko tulevia tilanteita ennakoida ja pohjustaa lapsen kanssa? Keksiä jotakin konsteja, esim. sellaisen, että lapsi itse menisi omaan huoneeseen vähän ennen kuin pinna palaa? Monet malttinsa täydellisesti menettävät lapset ovat itse noloja siitä että menettivät kontrollin niin totaalisesti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat