Mitä ihmettä teen, mun on pakko laittaa syksyllä 1v 3kk hoitoon :( Päiväkoti vai pph?

Vierailija

Tää on ihan kamalaa :( Me ei vaan rahallisesti pärjätä jos minäkin en lähde töihin. Tai sitten on tilanne se, että pakko myydä talo, jota emme haluaisi tehdä. Asumme ihanan väljästi kaupungista vähän syrjässä, järven rannalla. Tämä paikka on ihanteellinen lasten kasvaa, mutta hintana on se, että nuorimman lapsen on lähdettävä syksyllä hoitoon. Miten helpotan hoidon aloittamista ja mikä hoitomuoto on paras? Itse pystyisin tekemään lyhennetttyä työviikkoa, 30h/vko.

Kommentit (5)

Vierailija

Palkatkaa yhdessä kotiinne hoitaja :) Tai tosiaan pph on myös hyvä vaihtoehto alle 2v lapsille, kunhan hoitaja on mukava ja alalle muutenkin sopiva. Eikä päiväkotikaan automaattisesti mikään kamala paikka ole noin pienellekään lapselle, esim. sisarusryhmässä sylejä riittää pienimmille ja 1v3kk osaa sentään kävelläkin jo. Hyvä puoli päiväkodissa on se, että siinä saa kasvaa tutussa paikassa tuttujen, koulutettujen hoitajien kanssa pienestä eskariin asti. Mutta tosiaan koittakaa pitää hoitopäivät mahdollisimman lyhyinä, etenkin iltapäivästä. Silloin teille jää yhteistä aikaa päivittäin edelleen paljon, kun noin pienihän nukkuu päiväuntakin vielä pari tuntia keskellä päivää (meillä ainakin pisin hereilläoloaika ajoittui 1,5-vuotiaana iltapäiviin/iltoihin).

Vierailija

Eli olet todellakin aika huonoon saumaan hakemassa hoitopaikkaa, jos et muutama viikko sitten ollut vielä herännyt todellisuuteen. Ainakin täällä meillä on elo-syyskuun aloittavat paikat jo jaettu. Lokakuun paikan saat tietää sitten vasta elo-syyskuussa kun näkee mistä silloin paikkoja vapautuu. Ei niitä tässä kevään jaossa ole jätetty avoimeksi odottelemaan mattimyöhäisiä. Eli turha sinun on miettiä, mikä hoitomuoto olisi paras. Noin pienelle se olisi toki perhepäivähoito, mutta jos teillä ei ole yksityisiä hoitajia, niin tuskin on tarjolla. Toki kunnan on se paikka järjestettävä, mutta voi olla kaukanakin kotoa ja työmatkan varrelta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat