Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

en tiedä onko yleinen käytäntö, että kun oltiin sovittu suullisesti että kaupat tehdään, niin jos jompi kumpi osapuoli, myyjä tai ostaja peruu, jotuu maksamaan toiselle osapuolelle 3000e. Ei oltu maksettu mitään käsirahaa, vaan ihan suullinen sopimus, välittäjän kautta.

Kommentit (6)

Saako myyjä kaikki ostotarjouksen kerralla nähtäväkseen vai saako hän ne yksitellen ja joko hyväksyy tai hylkää eli voiko tulla ns. huutokauppa kysymykseen=se saa joka eniten tarjoaa?Jos myyjä hyväksyy ostotarjouksen, mutta peruukin sen ja myy toiselle, saako ensin hyväksytyn ostotarjouksen esittäjä mitään korvausta siitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On aivan eri asia oletko ostamassa kiinteistöä (omakotitaloa) vai asunto-osaketta.Kiinteistön myyjä sää myydä kenen pärstäkerroin eniten miellyttää. Ja ihan millä hinnalla tahtoo, vaikka joku muu tarjoaisi enemmän. Ja ilman sanktioita.Osakekaupassa välittäjä näyttää tarjoukset siinä järjestyksessä kuin ne on jätetty, mutta tuskinpa välittäjä ottaa edes vastaan tarjouksia ennen kuin edellisestä on tullut päätös. Useinhan otetaan tällöin pieni käsiraha vakuudeksi. Jos sitten peruu tarjouksensa myyjä saa pitää tuon rahan. Jos myyjä peruttaa hyväksymänsä tarjouksen, myös ostajalle on maksettava korvausta.

mutta olen ymmärtänyt, että jos ostotarjous on ehdollinen (esim. ehtona lainan saanti tms.) niin myyjä voi sen hyväksyä, mutta jos tulee toinen tarjous perään, joka on ehdoton niin myyjä voi "hylätä" sen ehdollisen tarjouksen. Eli siis ehdollisen tarjouksen ollessa voimassa, voi myyjä ottaa vastaan muitakin tarjouksia. Mutta sit jos tarjouksen tekijät on saanut tiedon vaikka nyt siitä lainan saannista ja ilmoittaa myyjälle sen ja näin ollen tarjous on muuttunut ehdottomaksi niin myyjä sen hyväksyy ja sen jälkeen "peli on vihelletty poikki". Ja tarjouksessahan on aina takaraja, mihin mennessä myyjän pitää päättää ottaako vai jättääkö. Mutta jos siis myyjä hyväksyy ehdottoman tarjouksen ja saakin sen jälkeen vaikka toooosi paljon suuremman tarjouksen niin myyjä joutuu maksaan ekalle tarjouksen tekijälle korvauksen kaupan purkamisesta.

Riippuu vähän miten ja millä aikataululla tarjouksia tulee. Mutta jos myynnissä on mukana kiinteistönvälittäjä, yleinen tapa on, että ostotarjouksen tullessa kauppa "jäädytetään" siksi aikaa, että myyjä päättää mitä tekee tarjouksen suhteen.Jos myyjä hyväksyy tarjouksen, siitä maksetaan käsiraha tai sovitaan sopimusrikesakko. Eli käsiraha tarkoittaa sitä, että muita tarjouksia ei oteta enää vastaan. Sakko taas sitä, että tarjouksen hyväksymisen jälkeen kumpikaan ei ilman tuota sakkorangaistusta voi perua syntynyttä sopimusta.Huutokauppaa ei pitäisi tulla jos kiinteistönvälittäjä on hommassa mukana mutta jos ostaa yksityiseltä, se riski on aina olemassa. Riippuu ihan myyjästä sitten.T ex-välittäjä

Kiinteistön kaupasta kyse. Myyjä hyväksyi ostotarjouksen. Oston ehtona oli, että tehdään vielä kuntokartoitus ja sitten kauppakirja kirjoitetaan. Nyt myyjä ennen kuntokartoitusta ilmoittikin, että myykin jollekin toiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat