Kurkun turpoaminen kurkunpään tulehduksessa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Lapsemme (1v5kk) joutui sairaalaan osastolle koska hänellä oli pahoja hengitysvaikeuksia. Syynä kurkunpään tulehdus. Meille sanottiin, että vaiva saattaa valitettavasti uusiutua ja se on pojilla yleisempi kuin tytöillä. No, nyt kuukauden kuluttua näänkin jo samat merkit... Tiedän ensiavun hädän tullessa, mutta onko mitään keinoa miten välttää tähän pisteeseen joutuminen? Kuinka usein muille on uusiutunut ko vaiva?

Kommentit (10)

Vierailija

ja paha sellainen. Yksityisellä käytiin ja hengitettiin siellä jotain avaavaa lääkettä. Se helpotti vähän ja kotona annettiin kortisonia pillerinä (murskattuna toki). Mun mielestä se kortisoni ei kyl auttanut, mut illalla kun sai jätskiä, niin yht' äkkiä homma laukes ja sen jälkeen vaivas enää normaali flunssa.Jotkut vie ulos pahan kohtauksen aikana, jos on tarpeeksi kylmä tai jopa aukaisevat pakastimen ja lapsi hengittää sitten kylmää ilmaa siitä. Monilla myös juuri sitä ventolinea kotona varuilta, jolla selviävät.Meillä tuli seuraavan kerran kurkunpääntulehdus ihan pari viikkoa sitten. Poika on vähän yli 3 v. nyt. Ei ollenkaan yhtä paha tilanne, mutta äänestä ja yskästä sen kuuli et kurkunpääntulehdus se oli, ainakin aluillaan. Annoin homeopaattista lääkettä yöksi. En tiedä auttoiko se vai oliko vaan niin kevyt versio, kun ei pahaksi äitynyt ja aamulla oli kutakuinkin kunnossa..Ei se siis aina uusi helposti..Blues ja muksut -03, -04 ja 18+6

Vierailija

Poitsumme on juuri 2 v täyttänyt ja sairasti viimeksi kuukausi sitten kurkunpääntulehduksen. En tiedä pystyykö mitenkään etukäteen estämään, kyseessähän on viruksen aiheuttama tulehdus, joka aiheuttaa äänihuulten ja kurkunpään turpoamista. Vältimme tällä kertaa sairaalakeikan säännöllisellä höyryssä istumisella (vähintään 3 kertaa päivässä, vähintään 20 minuuttia Lastenklinikan ohjeiden mukaan). Laitoin saunan päälle ja istuimme puolilämpimässä saunassa höyryttelemässä. Lisäksi viileä auttaa, joten tuuletin usein, myös yöllä. Vaiva on kuulemma siksikin ikävä, että kerran tultuaan uusii herkästi. Ja kuten teilläkin on siitä kokemusta, voi edellyttää sairaalahoitoa, joten on aina otettava vakavasti ja tarkkailtava, ettei lapselle tule hengitysvaikeuksia. Meille annettiin myös neuvoksi antaa lapselle nimenomaan Buranaa (200 mg), joka kuulemma auttaa tulehdukseen ja auttaa oireisiin paremmin kuin Panadol (ja näin muuten oli). Ohjeistuksen kanssa pitää olla tietysti tarkkana eli vain lapselle tarkoitettua Buranaa voi antaa. Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua?

Vierailija

eli siis tätä Medisanan ilmankostutinta josta tulee kylmää höyryä? Mitä hintaluokkaa laite on?Meilläkään ei ole Ventoline eikä Panadol auttanut, kylmä on hieman helpottanut mutta ei laukaissut tilannetta. Olemme myöskin nostaneet sängyn päätyä hieman korkeammalle ja sillä tuntui olevan positiivinen vaikutus, ainakin minusta hengitys tuntui helpommalta ja uni hitusen rauhallisemmalta. Sairaalassa olemme saaneet spiraa ja kortisonia.

Vierailija

2 poikaa ja tyttö. Kaikilla lapsilla on ollut kurkunpääntulehduksia joka vuosi. Erityisesti syksyllä ja keväällä. Lääkkeeksi on annettu Ventolinea jonka annos määräytyy lapsen painon mukaan. Sekä KYLMÄ höyryä. Ostimme kirppikseltä sellasen koneen joka tekee sitä koska asumme maalla ja matka sairaalaan pitkä. Kuumahöyry on kielletty koska se turvottaa kurkkua enemmän. Ei mitään kuumaa ruokaa myöskään vaan kylmää;jäätelöö ja jugurttia kuluu meillä silloin paljon. Vaiva loppuu yleensä 6-7v

Nämä on meille annetut ohjeet ja hyvin ovat auttaneet

Vierailija

arvelinkin ettei siihen mitään ihmeempiä poppakonsteja ole, mutta tuo Burana onkin mielenkiintoinen juttu. Onko siis olemassa jotain lasten Buranaa? Mä en ole pitänyt Buranaa kotona kun miehellä on paha lääkeaineallergia... Toivottavasti se ei ole periytynyt poikaan!

Vierailija

Poikani oli 4kk kun ensimmäinen " kohtaus" tuli ja olin tietysti aivan paniikissa. Kolmena päivänä juostiin terveyskeskuksessa lääkehöyryjä hengittelemässä ennenkuin tilanna laukesi. Yksivuotispäivään mennessä olimme olleet sairaalassa useita 3-4vrk jaksoja hoidossa. Hoitona lääkehöyryt parin tunnin välein, kortisoni piikki eka pvä ja pillereina kolme päivää. Yleensä tilanne raukeaa vuorokaudessa, meillä niin on käynyt vain pari kertaa :(

Lääkärit kutsuvat tuota tautia larygniitiksi, maallikot valekuristustaudiksi. Kurkunpääntulehdus sinänsä on kai tarttuva tauti, mutta larygniitti meillä ei koskaan ole tarttunut muihin kolmeen lapseen. Nyt poika on 3,5v viimeksi kohtaus oli n2kk sitten. Ja kohtaus alkaa aina keskellä yötä, ilman minkäänlaisia ennakko-oireita. Välillä se muuttuu flunssaksi, välillä poika on parin vrk:n päästä ihan kunnossa.

Meillä myös medisanan kylmähöyrykone käytössä, ollut erittäin suuri apu. Myös jatkuvaa astmalääkitystä pidettiin n.vuosi mutta ei poistanut kohtauksia (diagnoosilla babyastma/infektioastma)

Osa lääkäreistä sanoo vaivan loppuvan pari vuotiaana, osa ennen kouluikää. Tuttavani tytär sai kohtauksia vielä 9vuotiaana...

Toivottavasti me kaikki pääsemme niistä eroon pian =)Marlett

Vierailija

ja myöhemmät vähän lievempiä. Burana on tulehduskipulääke ja Panadol pelkkä särkylääke. Lasten Buranaa ei ole erikseen, vaan lapsille voi antaa 200mg Buranasta puolikkaita eli 100mg. Lapsen pitää olla vähintään 10kg. Muistattehan, että puolikasta ei voi puolittaa pienemmille, koska lääke ei ole tabletissa tasaisesti, vaan koko 100mg voi olla yhdessä murussa (siksi aina pitää katkoa vain " virallisen" katkon kohdalta).Itse olen istunut lasten kanssa öisin pesuhuoneessa veden valuessa, höyrystyy ihan kuumentamattakin. Ja tehnyt yökävelyitä ulkona, lapsi peittoihin ja rattaisiin ja menoks:) Nyt 4v selviää jo pelkällä Salbuventillä, kun antaa heti flunssan alusta säännöllisesti. 6v yskii vielä hyljeyskää, mutta ei enää saa ahdistusoireita, röörit ilmeisesti jo niin tilavat.

Vierailija

Neljä yötä jouduttiin olemaan sairaalassa koska akuutissa tilanteessa pojalle auttoi vain se adrenaliinia sisältävä hengitettävä lääke, Ventolinesta meillä ei ollut apua. Meille lääkäri suositteli ilmankostutinta kotiin (kylmää höyryä puhaltavaa) ja sängynpäädyn kohottamista. Ostettiin Medisanan höyrytin ja se on nyt sairaalasta pääsystä asti höyrynnyt yöt pojan sängyn vieressä ja sängynpääpääty on noin 5 cm koholla. Viileä ilma auttaa myös, havaittiin tämä hyvin kun viime viikolla keskellä yötä lähdettiin poikaa viemään sairaalaan ja autossa yöviileässä tilanne helpotti selväti.

Vierailija

painelin vääriä nappeja ja viesti karkasi... eli tauti tulee jos on tullakseen. Sänkyn päädun nostaminen ja viielä makkari helpottavat oloa. Meillä poika oli 5kk kun ekan kerran iski,oltiin sairaalassa sen takia pari vuorokautta,ainoa mikä auttoi adrenaliini hengitettynä. Periaatteessa siinä vaiheessa kun hengitys kulkee huonosti ja yskä haukkuvaa kylmän ilman hengittäminen tai kylmähöyryhengitys yleensä laukaisevat kohtauksen. Meillä ei ole viel uusinut,poika nyt 9kk. Taas ollaan flunssassa, mutta vielä ei ole oireita ollut. Itse olen sairastanut kyseisen taudin ekaluokkalaisena. Tauti on myöskin tarttuva, mutta toisilta lähtee vaan ääni.Tauti kuulostaa pahemmalta, mitä on.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat