Vierailija

Miten mielestäsi vaikuttaa lapsiin se, että perheen isä ei osaa käsitellä tunteitaan? Perhettämme on kohdannut suuri suru ja siitä vähän myöhemmin todella rankka kriisi. Surun kohdatessa isä pakeni tietokonepelien maailmaan ja uuden kriisin tullessa mies on sitä mieltä, että puhuminen ei auta. Ymmärrän, että jokaisella on oma tapansa käsitella vaikeita asioita, mutta tuntuu, että ne silti putkahtaa sieltä riidan tms tullessa esim, kommenttina, että arvaa miltä minusta on tuntunut. Eli pahalta on tuntunut, mutta kun ei osaa/ pysty käsittelemään niitä asioita. Minulla on vaimona tunne, että miehellä on vahvat tunteet jossain paksun jääkerroksen alla, josta hän ei niitä itsekään osaa saavuttaa. Miten voisin häntä auttaa? Tai olisiko kirjallisuutta jota voisin lukea? Kuitenkin tiedän, että lapsen paras kasvuympäristö on onnellinen parisuhde, ja jotenkin tuntuu, että juuri näiden puhumattomuuksien vuoksi emme pysty sitä nyt heille tarjoamaan.

Kommentit (1)

Hei,suostuisiko miehesi lukemaan jotakin kirjallisuutta? Kuvio on minulle kovin tuttu: naiset puhuvat enemmän ja tunnepitoisemmin, miehillä on taipumus paeta johonkin tekemiseen ja yrittää ajatella muuta kun mieli on maassa tai vaikeat tunteet pyrkivät pintaan. Tästä on tietysti poikkeuksiakin, on olemassa herkkiä miehiä ja etäisiä naisia.

Kaikkein hankalinta se on miehelle itselleen. Voisi olla parasta, jos hän hakeutuisi yksin johonkin (onko liian utopistista?). Olisiko helpompaa, jos ammatti-ihminen olisi mies? Ottaisiko miehesi vastaan vetoomuksen parisuhteen tilasta ja lähtisi kanssasi parisuhdeasioita selvittelemään. On olemassa erilaisia leirejä, perheasiainneuvottelukeskus ym.

Lapset aistivat latautuneen tunnelman ja puhumattomuuden ja ikään kuin rivien välistä senkin, että miehet eivät puhu. Se, kärsivätkö he enemmänkin, riippuu mm. riitojen määrästä ja siitä, onko välillä yhteisiä, mukavia hetkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat