Seuraa 

Tiedän, että säännösten mukaan perhepäivähoitajalla saa olla 4 lasta hoidettavanaan. Mutta onko vielä nykyään sellaista sääntöä, että alle 3-vuotias vastaa 1,5 lasta?Kommentit (9)

Tiedän nimittäin perhepäivähoitajan, jolla on 7 lasta joka päivä hoidossa (näistä yksi on oma). Vain harvoin joku lapsista on poissa tms. eli kaikki ovat kokopäiväisiä. Lapsista ainakin 3 on alle 3v... Ei siinä mitään, hyvin hän lapset hoitaa, käyvät kerhossa ym. paikoissa ja aina lapset leikkivät " kiltisti" ja käyttäytyvät ylipäätänsäkin mielestäni hyvin (vrt. kotiäitien kurittomat " pikku enkelit" ). Tiedän kyllä pph ohjaajan käyneen myös hänen luonaan mutta ei ollut ainakaan puuttunut lapsimäärään. Tosin veikkaan, että ainakin paperilla osa lapsista on puolipäiväisiä. Pääsee tuollaisella lapsimäärällä jo ihan palkoille, vanhemmat maksavat 250e/kk/lapsi kelakorvausten jälkeen...

Mutta tavallista on, että hoitajalla on 2 1-vuotiasta ja 2 juuri 2 täyttänyttä, joten aika rankkaahan tuo on. Meidän alueella ei pk:ssa ole ollenkaan alle 3v ryhmään vaan kaikki alle 3v laitetaan pph:oon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhepäivähoitajalla saa olla neljä lasta - vaikka sitten neljä 1 v ikäistä Harvempi kuitenkin halunnee - jos valita voi - ottaa ihan noin pieniä neljää kappaletta. Mutta on meidän kylällä yhdellä kunnallisella kaksi 1 v (ihan vähän yli) - 2 v ja 2.5 v... Tosin omasta halusta :-)

pph:lla saa olla 4 alle kouluikäistä lasta sekä yksi eskarilainen tai koululainen iltapäivähoidossa omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien. Tämä koskee kaikkia hoitajia, niin kunnallisia, kuin yksityisiäkin. Laki ei kuitenkaan anna mitään ohjetta siihen, minkä ikäisiä nämä alle kouluikäiset lapset saavat olla. Mutta joissain kunnissa on annettu erikseen esim. ohje, että saa olla 2 alle 2v lasta. Mutta laki ei sitä määrää.Eli itselläni on kaksi lasta, toinen koulussa, toinen ei. Minulle mahtuu 3 alle kouluikäistä lasta hoitoon ja yksi eskarilainen tai koululainen iltapäivähoitoon. Mutta esim. kaksi osa-aikaista 10 pvä/kk hoidossa olevaa lasta, voivat viedä vain yhden paikan, mikäli heidän hoitopäivät järjestämään siten, etteivät ole samoina päivinä hoidossa.

eli 4 ja puoli lasta. Näistä kaksi saa olla alle kaksi vuotiaita. Onkoham se päivähoitolaki, jossa näin säädetään.Ei yksityiselläkään saa olla sen enempää, kunnan päivähoitotoimiston tulee valvoa asiaa.

Neljä lasta saa olla, mutta alle jonkun ikäsistä oisko ollu sit 3 v. saa vauva lisää jonka määrää en muista. Viis lasta saa olla väli aikaisesti jos esim on lähdössä puolen vuoden sisään joku pois ja ois ennen sitä tyulos kaks sisarusta tilalle niin saa olla sen puol vuotta viiski. En ihan varmaks muista et oliks se se puol vuot vai oliks se pidempi tai lyhempi aika.

että lapsia saa olla neljä ja puoli. Tuo esikoululainen saa siis olla vain puolipäiväinen, käytännössä siis niin että on aamupäivän päiväkodissa tai koululla eskarissa ja tulee iltapäiväksi pph:lle. Esikoululaisen paikalla voi olla myös eka- tai tokaluokkalainen, joka siis on aamupäivät koulussa.Huomioitavaa on myös, että hoitajan omat lapset lasketaan hoitolapsiin mukaan. Siis jos vaikka hoitajalla on omat lapset: ekaluokkalainen, neljävuotias ja kaksivuotias, niin näitten lisäksi hän saa ottaa vain kaksi hoitolasta.

Vaikka lapsi olisi osa-aikahoidossa, niin ei voida laskea että ½+½ = 1, vaan kyllä silloinkin jokainen lapsi lasketaan yhdeksi. Jos mahdollista, toki osa-aikaisia lapsia voi olla enemmänkin, mutta ei yhtä aikaa hoidossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat