Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko hyviä ideoita? Joku hyvä salaatti tms?

Kommentit (4)

Klassinen caesarsalaatti

1¿2 salaatinkerää, esim. romainesalaattia

n. 3¿4 dl leipäkrutonkeja

Kastike:

50 g anjovisfileitä

1 muna

1 valkosipulinkynsi

1/2 sitruunan mehu

1 rkl (dijon)sinappia

1 tl worcestershirekastiketta (voi jättää pois)

1 1/2 dl öljyä

1/2 tl mustapippurirouhetta

n. 1 dl parmesaaniraastetta



Sekoita kastike. Valuta anjovikset ja säästä liemi. Pyöräytä muna sekaisin sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää valkosipulinkynsi, kaksi anjovisfileetä, sinappi ja worcestershirekastike. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista. Sekoita öljyyn kaksi ruokalusikallista anjovislientä ja lisää se kastikepohjaan ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta pippurilla ja suolalla.



Revi suuret salaatinlehdet pienemmiksi ja levitä vadille. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua ja kääntele sekaisin. Suikaloi loput anjovikset ja sekoita juuston kanssa salaattiin. Ripottele krutongit päälle.



Leipäkrutongit salaatille

6 sentin paksuista leipäviipaletta

1/2 dl öljyä

1 puserrettu valkosipulinkynsi

2 rkl parmesaaniraastetta



Poista halutessasi kuoret leipäviipaleista. Leikkaa leivät sentin kuutioiksi ja pane kulhoon. Lisää öljy, valkosipuli ja juusto ja kääntele sekaisin. Levitä krutongit leivinpaperille pellille. Paista 175-asteisessa uunissa yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes krutongit saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä ja tarjoile salaatin päällä.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat