Seuraa 

Mistähän tämäkin mieleen tuli, yhtäkkiä vain oivalsin, että pojallani on paljon erityisiä oireita. Olisiko ne sitten aspergeria vai jotain muuta, vai meneekö kaikki omanlaisen persoonallisuuden piikkiin.Miltä teistä kuulostaa:

Osasi kirjaimet jo kolmevuotiaana, oppi kuitenkin lukemaan vasta koulussa (eikä kovin nopeasti)motorista kömpelyyttä, kävi mm. toimintaterapiassa pk-ikäisenä. Todettiin lähinnä, että kehittyy hitaasti tietyillä motorisilla osa-alueilla. Sama nähtävissä edelleen, ei ole tosiaankaan mikään urheilijatyyppiLoistava muisti, osasi kolmevuotiaana jo satuja ulkoa, edelleen muisti pelaa - tiedon soveltaminen on sitten ihan toinen juttuUppoutuu usein omiin haaveisiin, viihtyy yksinleikeissä. Oli suunnattoman helppo vauva, ei itkenyt koskaan eikä aiheuttanut ikinä mitään hoito-ongelmiaMonimutkaisten ohjeiden ymmärtäminen ja noudattaminen vaikeaa. Esim. jos ohjaan poikaa etsimään jotain, sanoisin vaikka " käänny ympäri, se on takanasi" , poika kyllä pyörii ja kääntyilee, mutta ei vaan löydä etsimäänsä, eikä välttämättä osaa menää mihin neuvon

Sama ongelma koulussa matematiikassa: mekaaniset laskut sujuvat hyvin, mutta sanallisten tehtävien tekeminen laskuksi on vaikeaaOn omanlaisensa poika myös leikeissä. Kavereita on ja leikki sujuu, mutta mikään tyypillinen tapaus hän ei ole. Kuulin kerran kaverinsa sanovan: " ensin pidin sinua outona, mutta sitten kun suhun tottuu..."Tavaroita hukkuu ja häviää aika taajaan. Vaikka kyllä niitä löytyykinTietoa löytyy monista asioista, ainakin olen näin kuullut opettajankin sanovanHIDAS, äärettömän hidas tekemään esimerkiksi läksyjä eikä hoputtamisesta ole mitään hyötyä. tekee omaan tahtiinsaPalapelit eivät suju ollenkaan, sen sijaan on hyvä piirtämään...Kommentit (1)

Eli kuten itse mietit saattaa mennä normaaliisuuden piikkiin, mutta voi todellakin olla joko aspergeri tai ADHD. Kaikki ADHD eivät ole vilkkaita toheltajia, vaan osa (yleensä tytöt, harvemmin poikia) on todellakin tollaisia haaveilijoita ym, joksi poikaasi kuvailit. Laitoin tossa aikaisemmin (tainnut mennä sivulle 2) kirjavinkkejä, jossa on mainittu sekä aspergeria että ADHD:tä käsitteleviä kirjoja, voisit lukasta niitä. Lisäksi netissä googlen hakusanalla asperger löytyy asperger testi, siinä voi itse tehdä alustavaa kartoitusta 53 kysymykseen, josta saa sitten ainakin jonkinlaista kuvaa, onko lapsella asperger piirteitä. Joka tapauksessa voisi olla tarpeen ottaa yhteys koulu- / tk -lääkäriin, joka sitten voi tarpeen muksaan lähettää tarkempiin tutkimuksiin. Toimintaterapeuttihan on teille ennestään tuttu, hänen tutkimus voisi olla paikallaan nytkin. Mielestäni ei todellakaan kannata elää epätietoisuudessa, koska se rasittaa vaan teitä itseään ja jos lapsellasi on esim asperger / ADHD hän saattaa tarvita toimintaterapiaa, jotta arkielämä myöhemmin sujuisi paremmin.Hyvää jatkoa teille, kärsivällisyyttä ongelmatilanteisiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat