Vierailija

Suunnittelemme kotimaanreissua telttaillen. Meillä on kolme lasta, 10-, 7- ja 4 -vuotiaat. Ajattelemme yöpyä leirintäalueilla.

Kertokaa vinkkejä? Mitä tarvikkeita mukaan? Onko trangia tarpeen, jos yöpyy leirintäalueilla?

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta suomessa ainakin on todella hyvät palvelut. Ahvenanmaalla saaristossa on vähän niukempiakin palveluja, mutta nämä heikommin varustellut voi kyllä ennalta rankata pois tähtien perusteella.Pyykinpesumahdollisuus on monissa paikoissa, mikro löytyy, vedenkeitin ja kahvinkeitin myös, hella on, uunista en ole varma. Ja sitten tietty grillauspaikka, jota me ainakin suositaan leiriytyessämme.Me on aina jätetty vaatteet ja leiriytymistarvikkeet sekä muu roina. Vaan passit (jos on), lääkkeet ja muut tärkeät mukaan.Aijuu, ostakaa pikkuinen munalukko, sillä saa vetskarin näppärästi kiinni teltasta.Suomen leirintäalueet löytyy netistäkin www.camping.fi

Meillä telttaillaan 1 ja 3 -vuotiaiden kanssa. Harjoittelut tehtiin ensin omassa pihassa, jotta oli mahdollisuus mennä sisälle, jos ei toimisikaan.Lapset on meillä ihan makuupusseissa. Toki pyörivät ja hyörivät niin, että itseltä meinaa tila loppua, mutta sitten siirretään lasta tai vaihdetaan itse paikkaa.Leirintäalueilla on kai kaikilla keittomahdollisuudetkin jo ihan hyvät, mutta kyllä mäkin trangian näyttäisin ihan vaikka elämyksenä lapsille

hänellä oli silloin vain yksi lapsi, iältään 1½v. Heillä oli lapselle oma samsoniten pop-up sänky (en muista tarkkaan miten toi kirjoitetaan). Sen hyvä puolihan on se, että lapsi pysyy aloillaan nukkuessaan ja se suojaa hyttysiltä.Minä ottaisin trangian mukaan. Onpahan ainakin elämys lapsille, ellei muuta.Suunnitelkaa reittinne niin, että sadepäivän"huvituksiin" on tarpeeksi lyhyet matkat.

ja ollaan telttailtu vaikka kuinka: Leirintäalueella, luonnonsuojelualueilla, mummolan pihassa jne.

Joskus ollaan autolla, toisinaan pyöräretkellä, pari kertaa ollaan oltu ihan oikealla vaelluksellakin, silloin tosin pieniin kulki Ergo-kantorepussa.Lapset sopeutuvat mahtavasti, siskonpeti teltassa on lasten mielestä huippu!

Leirintäalueelle ei kannata raahata mitään ylimääräistä, siellä on niin hyvät palvelut nykyään, kahvinkeittimistä lähtien.

Jos menette (ilmaisille) luonnonsuojelualueen yöpymispaikoille niin siellä sitten on palvelut mallia laavu ja ulkovessa:) Mutta ympäristö sitäkin kauniimpi!!Rohkeasti reissuun vaan!

Meillä 2,5 v levoton nukkuja, jonka kanssa teltassa yöllä mukeltaessaan ei ehkä vanhemmat saa hirveästi nukuttua... Tai pitäis ottaa tenavalle joku matkasänky sinne telttaan, että pystyis omalla "tontillaan".

Tämä ei ole vastaus leirintäaluekysymykseesi, mutta meillä telttaillaan pienellä rivitalopihalla! Lapset ovat ihan onnessaan, kun pääsevät vuorotellen toisen vanhemman kanssa kahdestaan yöksi telttaan lukemaan, kuuntelemaan ulkopuolisia ääniä ja nukkumaan. Vanhemmat ovat onnellisia, kun on paksut patjat, untuvapeitot ja aamulla lämmin suihku ja espressokeitin muutaman askeleen päässä... Aika urbaania "retkeilyä", mutta ei hiostavaa autoilua ja takapenkin kitinää ennen perillepääsyä!

noita leirintäalueiden palveluja! Siis kahvinkeittimistä lähtien on käytettävissä? Käytännössä siis jokaisella leirintäalueella? Entä mikroaaltouunit? Sähköhellat? Pyykinpesumahdollisuus?

Entä uskaltaako teltan jättää töröttämään paikoilleen, kun itse lähtee päiväksi tutustumaan ympäristöön? Säilyvätkö tavarat? Kiitos!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat