Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän 7 kk vauva ei enää meinaa nukahtaa millään päiväunilleen, ja välillä yöunillekin meno on yhtä taistelua. Ei auta vaikka ensin laulaa tuutulaulun ja silittää tai tassuttelee ja on syöretty ennen unia. Nukahtamiseen voi helposti mennä tunti. Kiukua ja pyörimistä sängyssä. Mikä avuksi?

Kommentit (5)

opeta lastasi siihen, että nukutat sitä laulamalla, silittelyllä yms. tunnin ajan! Ei kai se lapsi ikinä rauhoitu jos joku on koko ajan vieressä! Mietipä nyt itseäsi: kuinka helposti nukahdat jos joku silittelee sinua?Laulat sen laulun, silität ja sanot hyvät yöt ja sitten poistut paikalta. Lapsi luultavammin jää yksinään vielä touhuilemaan, MUTTA nukahtaa itsekseen ennemmin tai myöhemmin. Jos vasta alkaa huutaa hysteerisesti, mene silloin paikalle, silitä ja taas hyvät yöt ja sitten poistut paikalta.Ja mietipä: jos opetat lapsesti tunnin nukahtamisrituaaliin, niin oletko itse valmis jatkamaan sitä seuraavat 5 vuotta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja se voi vaikuttaa uniinkin. Onko eroahdistus alkanut? Vauva voi vastustella unille menoa kun ei halua erota äidistä.Muutenkin vauvan elämässä tapahtuu suuria asioita, tulee hampaita, oppii liikkumaan, maailma avartuu, ja nämä kaikki vaikuttavat nukkumiseenkin. Lainaapa kirjastosta Elizabeth Pantleyn kirja Pehmeä matka höyhensaarille. Siellä on paljon hyviä vinkkejä erilaisiin nukkumispulmiin.

Lainaus:

Ja mietipä: jos opetat lapsesti tunnin nukahtamisrituaaliin, niin oletko itse valmis jatkamaan sitä seuraavat 5 vuotta?
Eihän sitä samaa rituaalia ole mikään pakko jatkaa viittä vuotta. Aina on mahdollista opetella ja oppia uusia tapoja nukkumiseen! Jos nyt jokin tapa tuntuu hyvältä ja toimivalta, sitä voi aivan hyvin käyttää. Sitten kun tämä tapa ei enää sovi elämäänne, etsitte uuden.

mutta siitä päästiin kun pesujen jne touhujen jälkeen otettiin tyttö syliin ja vellipullo suuhun ja sitten vaan istuskellaan rauhassa niin kauan että lapsi on ihan horroksessa ja sitten vaan tuumataan että äiti vie sinut nyt sänkyyn, hyvää yötä. Ei tappelua eikä itkua. Luulen että johtuu noista kaikista edellämainituista jutuista mutta menee ajan kanssa ohi, annatte vaan hellyyttä enemmän, ei jutustelua tai laulua.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat