Vierailija

Kommentit (4)

Gluteeniton suklaatorttu16 annosta Pohja

2 dl gluteiinitonta jauhoa 0,5 dl mantelijauhetta 1 dl sokeria 50 g voita tai margariinia 1 muna Täyte

2 dl kuohukermaa 200 g appelsiinituorejuustoa 3 munaa 0,75 dl sokeria 150 g sulatettua tummaa suklaata 1 rkl kaakaojauhetta 1 rkl gluteiinitonta jauhoa Koristeeksi

tummaa- ja valkosuklaata Voitele n. 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Valmista pohjataikina. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen.



Valmista täyte. Mittaan kulhoon kerma, tuorejuusto, munat sekä sokeri. Vatkaa aineet hyvin sekaisin. Lisää siivilän läpi kaakaojauhe sekä gluteeniton jauho. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää hieman jäähtyneenä huolellisesti sekoittaen taikinan joukkoon. Kaada täyte vuokaan.



Paista 160 asteessa n. 45 minuuttia. Paistamisen ajaksi voi vuoan päälle laittaa leivinpaperin, ettei kakun pinta pala. Testaa, että kakku on keskeltä kypsä.



Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Koristele suklaalastuilla. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.







Resepti Eila Tapio, Loimaa



Yhteishyvä 0505





tein kerran " kääretortun" johon ei tullut lainkaan jauhoja, vain valkoista suklaata ja kanamunia pohjaan (en muista tuliko sokeria tms., mutta jauhoja ei siis ollenkaan) se onnistui ihan hyvin, oli tosi makea ja vähän " hassu" , täytteeksihän voi laittaa mitä haluaa. Suklaa kai pitää tarkistaa ettei siinä sitten ole gluteenia. Tarkkaa reseptiä en nyt muista, jostain lehdestä sen katsoin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat