Vierailija

Katselin tuossa työvoimatoimiston sivuja ja vastaan tuli esimerkiksi äidinkielen ja kotitalouden päätoimisen tuntiopettajan toimi.Siis oikeasti, kuinkahan monta ihmistä Suomesta löytyy, joilla on pätevyys opettaa molempia? Eli valitaanko tuollaiseen työhön kuitenkin todennäköisesti sellainen, jolla on äikänopen pätevyys ja joka sitten opettaa sitä kotitaloutta fiilispohjalta?Muitakin outoja yhdistelmiä löytyy, tuo nyt vain esimerkkinä.

Kommentit (8)

Samassa kunnassa myös tällainen:

Enontekiön kunnan koululaitoksessa on haettavana perusopetuksen ja lukion yhteinen käsityön ( TN ), kemian, terveystiedon ja kuvataiteen päätoiminen tuntiopettajan virka.Pienistä kunnista nuo hassut yhdistelmät tosiaan löytyvät, myös se, johon olisin itse potentiaalinen hakija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aika paljon ikää saa olla jo sillä, joka on ehtinyt molempiin pätevöityä. Luulenpa, että äikän pätevyyttä painotetaan valinnassa.

jien pätevyydestä. Voikohan nyt kuitenkin olla niin, että kyseessä oli sekä äidinkielen että kotitalouden opettajan vapaat paikat samassa koulussa, ja ilmoitus oli laadittu huonosti tai siihen oli jäänyt jokin virhe? Aika tuuri saisi olla, jotta löytyisi ko. paikkakunnalta edes yksi työtön äidinkielen JA kotitalouden opettaja =D. Tai sitten kyse jostain perähikiön pikkukoulusta, jossa ei vain ole resursseja palkata kuhunkin aineeseen omaa (=pätevää) opettajaa? Tällöin varmasti kelpuutetaan vain toisessa aineessa kouluttautunut hakija ja veikkaan, että äikän opettajan pätevyys on näistä kahdesta ensisijainen...

Selvennettäköön siis, että mietin tässä, että onko järkeä hakea sellaista tuntiopettajuutta, jossa toiseen opetettavaan aineeseen ei ole pätevyyttä. Jos vaikka sattuisi, että yhtään pätevää hakijaa ei ole.

-ap

löytyyhän näitä opettajiakin joilla hassuja yhdistelmiä. Tiedän esim. käsityö+englanti, käsityö+matikka, käsityö+liikunta, historia+käsityöja monesti on niin että sillä opella esim. äikän pätevyys ja kotsasta tehnyt vaikka 15-20ov, tiedän monia joilla todella " hassuja" yhdistelmiä niin että toisesta ei varsinaista pätevyyttä ole, mutta opintoja kuitenkin. Jos ope itse on innostunut aineista niin ei siinä mitään että on hassumpiakin yhdistelmiä, eri asia on sitten jos ei tiedä mitään aineesta tai ei edes kiinnosta toinen aine, tällaisiakin tapauksia tiedän

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat