Seuraa 

Noniin..kertokaahan parhaat munkkireseptinne kun vappu lähestyy!!

Kommentit (3)

Tässäpä aitojen sotilaskotimunkkien ohje, tästä tulee peräti 120 kpl:ta joten puolittaakkin ohjeen voi(" ,)



2 l Kädenlämpöistä vettä

400g hienoa sokeria

400g leivontamargariinia

60 g suolaa (vähempikin riittää)

4 kananmunaa

200 g (4 palaa) hiivaa

3,6 - 4 kg venhnäjauhoja



Paistamiseen 2 l kasvisöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilen tein ja tuli aivan suussasulavia, pitäis vähän rajottaa noiden syömistä, muttei pysty;)







Perinteiset vappumunkit







5 dl maitoa



50 g hiivaa



1 ½ dl sokeria

1 tl suolaa

1 kananmuna

1 rkl kardemummaa

100 g voita tai margariinia

n. 12 dl vehnäjauhoja



Keittämiseen rypsiöljyä tai 2 pkt kookosrasvaa



Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola, munat ja kardemumma. Sekoita joukkoon vähitellen vehnäjauhot. Sulata rasva ja alusta se taikinaan. Kohota taikina liinalla peitettynä. Leivo taikinasta tanko ja jaa se noin 30-35 osaan. Pyöritä palat pikkupulliksi. Anna pullien kohota noin puolen tunnin ajan.



Kuumenna öljy 160-180 -asteiseksi ja kypsennä munkkeja molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhalla kypsät munkit talouspaperin päälle valumaan. Sokeroi jäähtyneet munkit. Tarjoa siman kera. Munkit maistuvat parhaimmilta heti paistotuoreina!



Käytin rypsiöljyä, litran verran oli sopiva määrä:)



* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat