Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Teettekö noin 1v lapselle omat ruuat vai syövätkö samaa kuin muu perhe? Millasia ruokia ootte tehny? Meillä syödään " vähän mitä sattuu millon sattuu" (miehen työvuorojen takia...) joten vauvalla oltava omat ruuat. Tykkään laittaa ruokaa ja mietinkin et millasta vois tollaselle vuoden vanhalle tehdä ja miten. Soseita tein paljonkin ite mut enää ei tarviis varmaan soseuttaa, sais olla jo paloja purtavaksi. Eli vinkatkaa:

- pitääkö jauheliha/muut lihat edelleen keittää vai voiko ruskistaa omassa rasvassa päästämättä liian ruskeeks, voiko lisätä sipulia ja mausteita pannulle; tai jos keittää, voiko siihen jo laittaa sipulia, kaataa veden pois ja maustaa sitten (mitä mausteita suosittelette?)

- kertokaa hyviä ruoka-aiheyhdistelmiä! Ite aattelin tehä jauheliha-kasvisjuttua (peruna, porkkana ja purjo palasia keittäsin vedessä ja lisäisin lihan kanssa ja pakastimeen) ja kanajauheliha-kasvis-riisijutun.

- kauanko ruoka säilyy pakkasessa, useita kuukausia?Kiitti jos viitit vinkata!

Kommentit (3)

vauva on 10 kk. Paistan jauhelihaa ja sipulia, mausteeksi mustaapippuria, paprikamaustetta ja tom.pyrettä vähän. Sitten vaan jauhot ja vesi. Pari krt pyöräytin sauvasekoittimella. Liharuoka säilyy pakkasessa noin 3 kk, mutta et varmaan tee niin suuria kattilallisia ettei kuukaudessa kuluisi. Keitot on myös hyviä ilman liemikuutiota.

Piti lisäämäni, että päiväkodissa 1 veet vetelevät jo samaa ruokaa, kuin kaikki muutkin. Toki hieman enemmän pilkottuna tarvittaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siis sillä ehdolla, että ei ole hirveä kultakurkku. Meidän 1 vee vetelee jo ihan kaikkea, mitä muukin perhe ehkäpä lukuunottamatta tacoja ;-)Meillä parhaiten uppoaa

- makaroonilaatikko

- kanapata

- kaikki keitot ( kala, jauheliha, nakki, etc)

- jauhelihakastike ja spaghetti

- kalapuikot ja perunamuussi

- erillaiset kiusaukset ( kinkku, kirjolohi, broilerisuikale)En hirveästi mausta ruokia, vaan lisätään sitten lautasella me aikuiset.

liha- kasvis ja kalakuutioilla maustan monet ruoat.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat