Seuraa 

Hei,

pojallani 1,5v on ollut syntymästään asti aina hieman punainen pippelin pää. Vajaan vuoden ikäisenä se tulehtui ja istutin häntä betadine-kylvyssä, joka on nyt toistunut muutamaan otteeseen. Lääkäri ehdottaa ympärileikkausta, kun esinahka vaikutaa olevan liian tiukka. Myös pieni viilto voisi kuulemma tulla kyseeseen. Onko jonkun pojalle tehty ko operaatioita tai onko jonkun MIEHELLE tehty ympärileikkaus??? Tietäisikö joku kuinka se vaikuttaa lapsen psyykeen ja myöhemmin esim masturbaatiokykyyn??? Me ei haluttaisi tehdä mitään hätiköityjä operaatioita mutta nyt on lääkärin mukaan kuulemma jo viimeinen hetki päättää mitä pippelille tehdään. Kaipaan kokemuksista kommentteja. KIITOS!

Kommentit (9)

miehelleni tehtiin yli kaksikymppisenä pelkkä viilto,koska ei halunnut varsinaista ympärileikkausta. Hyvimn toimii aj on tähän tyytyväinen. Molemmilla pojistamme ilmeisesti sama vaiva, tulehduksia ei ole kylläollut, mutta odottelemme vielä.Oma mielepiteeni on se, että miel. leikattaisiin ajoissa.

Lastenlääkärit tutkineet muun sairauskäynnin yhteydessä ja todenneet hiukan kireän esinahan. Odotetaan, kun poika kasvaa. No ikää on tullut, muttei vaiva poistunut. Vaivaa selvästi poikaa itseään. Ikää jo 3v ja haeskelin urologia Tampereelta, mutten löytänyt varsinaisesti lasten urologia. Olisko tietoa???PUTTE tehtiinkö operaatio sairaalassa ja puudutus vaiko nukutus? Kauanko kesti ja mitenkä kotona pissaaminen + pesut? Ihmetteleekö poika pippelinsä ulkonäköä tms.? Jos huomaat PUTTE tai joku muu kenellä tietoa, niin viitsitkö vastata.Kiitos etukäteen nm. huolestunut äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toipuminen käynnissä vielä. Tee ihmeessä niinkuin lääkäri kehottaa. Meillä oli kireän esinahan alla pojalla tulehduksia, joita hoidettiin kylvyillä ja tipoilla. Tilanne helpotti hetkeksi, kunnes oli tulehdus taas päällä.Viimeisin oli niin vakava, että tuli tuskaisa tila nimeltä virtsaumpi. Pissaaminen sattui niin paljon että pissantulo lakkasi kokonaan. Sitten ensapuun sairaalaan. Joitain katetrointeja, itkua, pissaamisenpelkoa ja kipua.Muutaman päivän jahkailun jälkeen kirurgi päätyi ympärileikkaukseen. Ja hyvä näin. Lähes jatkuvassa tulehduskierteessä eläminen vie elämisen laadun lapselta ja myös vanhemmilta.

heti syntyman jalkeen. Tama on taysin kulttuurinen kaytanto, vaikka monelle on ehka yllatys etta se on niin laajalle levinnyt taalla USA:ssa (ei liity milllaan tavalla edes juutalaisuuteen). Nykyaan monet ovat alkaneet kritisoida operaatiota, silla se on yleensa aivan tarpeeton laaketieteellisesta nakokulmasta katsottuna. Asiasta on kayty aika kuumeista debaattia taalla: jotkut tutkimukset osoittavat, etta leikattu mies saa harvemmin tulehduksia eika myoskaan tartuta kumppaneitaan niin herkasti seksitaudeilla, mutta toiset tutkimukset eivat osoita tassa olevan mitaan eroa. On tietysti selvaa, etta leikkaamatonta pitaa pesta hiukan eri tavoin ja useammin.Jos leikkaus on laaketieteellisesti katsottuna tarpeellinen, ei siina ole silloin mitaan ihmeellista, kunhan laakarit puuduttavat ja antavat sarkylaaketta pienelle tarrpeeksi. Viela muutama vuosikymmen sitten ajateltiin, ettei vastasyntyneet tunne kipua (!??) eika leikkauksen yhetydessa valttamatta kaytetty mitaan puudutusta (hullua!). Oletan ettei nain enaa ole!Viimeisina sanoina: aika yleisesti ehka ollaan myos sita mielta, etta leikatulta menee hiukan tuntoa peniksen karjesta. Tama on aivan loogista jos ajattelee, etta esinahka suojelee tata hyvin kosketusherkkaa aluetta. Jos ongelma voidaan ratkaista ilman esinahkan poistoa, niin suosittelisin ehka tata ratkaisua. Itse en laikauttanut taalla syntynytta poikaani, kun asiasta piti paattaa.Mutta jos toisaalta kallistut leikkauksen puoleen, niin ala tunne siita mitaan huonoa omaatuntoa! Oma mieheni on nimittain myos leikattu ja voin vakuuttaa, etta kylla leikatut miehet nauttivat elamasta sen KAIKISSA muodoissa ihan taysilla (ei vaikuta mihinkaan seksin muotoihin, esim. mainitsemaasi masturbointiin!).tsemppia!

Ihan normaali mies on tullut:) ja monissa kulttuureissa on yleinen tapa joten uskon että pojastammekin kasvaa normaali nuorimies, tuskin ympärileikkaus vaikuttaa niin identiteettiin kuin monet muut asiat kuten kasvuympäristö, persoonallisuus jne.

Tsemppiä päätökseen joka varmaan on poikanne parasta kuitenkin:)

Näin siksi, että tuttavani - ympärileikattu mies - on kertonut leikkauksen vaikutuksesta. Laikkaaminen vaikuttaa kyllä selkeästi miehen tuntoherkkyyteen. Lisäksi leikattu penis voi ärtyä joutuessaan hankaukseen esim. alushousuissa. On ihan mahdollista, että peniksen päähän tulee vertavuotavia haavaumia.Normaalisti aikuinen mies kyllä pystyy pitämään hygieniansa hyvänä esinahasta huolimatta. Onhan esinahka ihan luonnon oma suoja peniksen herkälle päälle.Omalla miehelläni kireyttä on ollut nuorempana, mutta ajan myötä vaiva on helpottanut täysin. Pienellä pojallahan ei esinahan tulekaan liikkua taakse, vasta murrosiässä alkaa peseminen myös esinahan alta.Pojallani on ollut samanlaista tiukkuuttta kuin isällään. Kaksi kertaa olemme köyneet lääkärissä tämän vaivan akutisoituessa. Ympärileikkauksestakin on puhuttu, ei vielä ole onneksi tosissaan ehdotettu, eikä tarvettakaan ole ollut. Toivon, että menee ohi itsestään ajan kanssa.Itse en siis antaisi leikata ellei olisi aivan pakkoPAKKO.

Operaatio tehtiin sairaalassa lyhytkestoisessa nukutuksessa. Pissaaminen sujui normaalisti (virsaputkeenhan ei kosketa toimenpiteessä). Pesuja suositeltiin tehtäväksi suihkuttelemalla 3 x päivässä n. 10 min/pesukerta. Se oli alkuun hankalaa kun valitteli kipua. Mutta leikin varjolla sekin meni. Sai uitella vesileluja ammeessa ja mä siinä samalla suihkuttelin.

Panadolia käytettiin 3 x päivässä viikon verran kipulääkkeeksi. Väljiä housuja pidettiin pari viikkoa, ettei hierrä eikä tunnu epämukavalta.Ihmetteli ulkonäköä alkuun. Siihen päällehän laitetaan sellainen harsotaitos joka muutaman päivän päästä irtoaa itsekseen. Meillä asiasta puhuttiin niin kauan kuin poika koki tarpeelliseksi. Kyseli mm. että kasvaako siihen uusi nahka päälle. Sanoin että kasvaa, mutta että se ei tule olemaan aivan samannäköinen kuin ennen oli. Mutta että kipuja ei tule enää. Se tieto helpotti selvästi poikaa joka oli jo aika vauhko niiden toistuvien tulehdusten ja kipujen takia.Kuukauden kuluttua oli jo niinkuin mitään ei olisi ollutkaan. Ajeli pyörällä eikä mitään aristuksia ollut. Pahin vaihe oli ohi jo kahdessa viikossa. Kannatti ainakin meidän tapauksessa. Ilman toimenpidettä oli kyllä niin hankala elää.searay:

Lainaus:


PUTTE tehtiinkö operaatio sairaalassa ja puudutus vaiko nukutus? Kauanko kesti ja mitenkä kotona pissaaminen + pesut? Ihmetteleekö poika pippelinsä ulkonäköä tms.? Jos huomaat PUTTE tai joku muu kenellä tietoa, niin viitsitkö vastata.Kiitos etukäteen nm. huolestunut äiti
Miehen ympärileikkaus on ihan eri juttu kuin naisen, enkä ole koskaan kuullut, että se vaikuttaisi millään tavalla miehen psyykeen.Mieheni leikattiin aikuisena ja parin ystävän lapsi on myös lähiaikoina leikattu. Ei vaikuta yhtään mitään mihinkään. No, miehen tuntoherkkyys ehkä vähän väheni, mutta se taas on naisen kannalta pelkästään hyvä asia, kun mies kestää pidempään :) Lisäksi ympärileikattu siitin on tosiaan helpompi pitää puhtaana.Jos teillä on selkeä lääketieteellinen syy leikkaukseen, niin ei kannata enää jahkailla.

on ympärileikattu 3-vuotiaana kireän esinahan takia. Hän ei ole kokenut sitä missään vaiheessa ongelmalliseksi, ja näin vaimon näkökulmasta, pidän leikatusta mallista enemmän;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat