Vierailija

Tai myynyt osuuksia rahastoista.. Kun periaatteessa niin voisi tehdä, pitäisi ostaa lapselle eräs arvokkaampi asia, mutta en tiedä..

Kommentit (21)

Siis sellanen,jolla oli oikeesti rahaa ;-). MEilläkin on lapsella tili, mutta ei sinne mitään lapsilisiä laiteta niillä kustannetaan lapsen eläminen. Uskon,että siinä vaiheessa kun lapsi tarvitsee tukea esim. opiskeluihin alkaa meille kilahdella jo perintöjäkin tilille sen verran,että voidaan auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sieltä voidaan kyllä maksaa lapsen hankintoja. Esim. isovanhemmat ovat laittaneet rahaa ja sanoneet, että " nämä on sitten tulevaa pyörää tms." varten.Jos käytät sieltä tuollaisen summan kuin mainitsit niin muista säästää kuitit tai maksa lasku (jos on sellainen) suoraan lapsen tililtä, että näkee mihin raha on mennyt, jos joskus verottaja tai joku muu " valvova elin" haluaa tietää tarkemmin.

Sitä vartenhan ne rahat ovat, vai kuinka? Mitä joku 2-vuotias tekee omalla tilillä? Tai jos vanhemmat rahapulassaan miettivät, kuinka ostaa lapselle esim. polkupyörä, niin eikö se tili ole juuri sitä varten?

Vierailija:

Lainaus:


Jos käytät sieltä tuollaisen summan kuin mainitsit niin muista säästää kuitit tai maksa lasku (jos on sellainen) suoraan lapsen tililtä, että näkee mihin raha on mennyt, jos joskus verottaja tai joku muu " valvova elin" haluaa tietää tarkemmin.
Yleensähän nää säästötilit on just lapsen nimellä ja vanhemmilla käyttöoikeus

ei oikein saa nipistettyä siitä tilille... vielä mutta sitten kun pääsen töihin, niin sitten kyllä laitan lapsilisät erilliselle tilille. kääk huono omatunto kun ei ole säästötiliä... ja saa mielestäni lainata rahaa lapsen tililtä, jos sellainen on.

eli ostat lapselle lapsen rahoilla. Jos on tarpeeks vanha voit selittää että hän itse maksaa tavaran ja vois samalla oppia rahan käytöstä jotain.

Vierailija:

Lainaus:


13 vastaa. Lapset saavat itse päättää minkä todella tärkeän asian he tarvitsevat (asunto, auto, ajokortti,..) ja se tili avustaa siinä ensimmäisessä hankinnassa.
Eli vaikka olette ajatelleet, että lapsi laitta ne johonkin tärkeään ja hyödylliseen, lapsi voi ryypätä ja rällätä rahat, ettekä te voi sitä estää.

Onko lapsi niin järkevä, että käyttää rahat autokouluun, autoon, omaan asuntoon tms. järkevään, eikä laita rahoja taivaan tuuliin, bilettämiseen, vaatteisiin.. jne.Tämäkin pointti kannattaa huomioida!

Niinpä..Itse en koskaan menisi antamaan 18-vuotiaalle useita tuhansia euroja. Oli tämä sitten kuinka järkevä tahansa. Onhan lapsen opittava, että raha ei kasva puussa!

Vaikka itselläsi on käyttöoikeus ja vaikka itse olisit rahata tilillekin laittanut, niin jos tili on lapsen nimellä, sieltä ei voi ottaa rahaa omaan käyttöön, ei edes perheen kauppalaskun maksamiseen. Olkoon sitten kyse pienemmistä tai suuremmista summista. Lapselta ei voi myöskään lainata, jos lapsi ei osaa tehdä velkakirjaa. Kaikista lapsen hankinnoista kannattaa pitää kirjaa ja mieluummin maksaa ne suoraan tililtä. Kaikki tiliotteet kannattaa säilyttää. Niillä lapsi myös aikanaan todistaa miten on saanut rahoitettua esim. auton tai asunnon hankinnan. Ettei rahat nimittäin ole tulleet tilille kertasuorituksena vaan useiden vuosien ja useiden henkilöiden tallettamina.Jos haluaa ' lapselle' tilin, josta voi tehdä muitakin hankintoja kuin lapsen omia, niin on paras avata sellainen sivutili sitten vain omalla nimellä.Ja todellakin kun lapsi on riittävän vanha hallinnoimaan rahojaan, niin hän saa vaikka ryypätä ne. Samoin jos hän joutuu vahingonteosta tms. syystä korvausvelvollisuuteen nuo lapsen tilillä olevat rahaa menee.Koskaan ei voi tietää mitä lapsesta tulee, mutta koitan silti säästää hieman pesämunaa, jotta aikanaan kotoa lähteminen on hieman helpompaa, kun ei tarvii säästää opintorahoista huonekaluja yms. Jos lapsi sitten ryyppää nuo säästöt, olen enemmän pettynyt lapseen, kuin siihen että raha menee hukkaan. Se on kuitenkin vain rahaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat