Seuraa 

Oletteko mitanneet lastenne jalkojen pituutta, siis jalkaterän?Meillä juuri 4 vuotta täyttävä tyttö ja olen aina mitannut, koska muuten on vaikea tietää onko kenkä oikean kokoinen.Tänään mittasin ja sain jalan pituudeksi 15 cm. Mielestäni jalka ei ole kasvanut vuoden aikana kuin ehkä puoli centtiä.Miten teillä muilla lastenne jalka on kasvanut? Kuinka paljon kasvaa yleensä vuodessa?Tytölle ostettiin juuri uudet lenkkarit koko on 28 (mamma osti) ja tuntuu aika isolta. onko kasvuvara 2 cm aivan liian paljon?

Kommentit (6)

Meillä on pienikokoinen nelivuotias, jolla jalka on 15,8 cm. Voihan teillä olla, että kun kasvu on ollut pitkään vähäistä, kohta tapahtuu kasvupyrähdys. Etteköhän te pääse tänä kesänä pitämään lenkkareita, mutta suosittelisin pienempien kävekykenkien ostamista.

Mittasin juuri viikonloppuna hänen jalkapohjansa pituutta siten, että poika seisoi paperin päällä (puuvillasukka jalassa) ja piirsin jalkapohjan paperille. Kantapäähän kaartuu alaosasta hieman ja piirsin kuvan niin, että kynä oli ihan pystyssä, jolloin jalkapohjsta tulee maksimimitta. Näin mitaten pojan jalkapohjan pituus on 15,6 cm.Vielä reilu kuukausi sitten jalkapohja oli 15 senttiä pitkä ja sen verran se oli jo alkutalvestakin. Talven aikana jalkapohja ei kasvanut yhtään. Olen huomannut, että poikamme jalkapohja ottaa kasvuspurtin aina keväisin ja sen mukaan olenkin sitten ostanut kevät ja kesäkenkiä vähän reilummalla kasvuvaralla. Lenkkarit ja kävelykengät ovat nyt kokoa 28 ja sopivan reilut.Muistattehan, että mitta pitäisi ottaa aina niin, että lapsi seisoo. Silloin jalkapohja on oikeassa mitassa, pienten jalkojen luut ja rustot kun ovat vielä pehmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...koska mielestäni oma 4v. neitini on isojalkainen! Kävin mittaamassa nukkuvan tyttäreni jalkapohjan pituuden ja sain samanlaisen (noin) tuloksen kuin muutkin ketjussa. Kävin myös katsomassa kengän kokotaulukon näiltä sivuilta. Ihmettelin taulukon lukuja, koska mikäli ostaisin kengät niiden perusteella, ne olisivat auttamatta liian pienet. Talven Kuomat tytöllämme oli kokoa 29 ja vielä viime syksynä käytössä olleet Kangaroosin lenkkarit kokoa 28, mutta tilaa on enää mielestäni liian vähän. Kevätkengät ovat nyt kokoa 30, mutta kyse on italialaisista (Bogeista), jotka tunnetusti ovat pieniä. Oikea jalan koko on varmasti 29. Viime kesän sandaalit olivat muuten Eccot kokoa 26, mutta nyyh :( eivät mahdu enää.. Tytön tarharyhmässä muut samanikäiset tytöt tulevat 2 -3 numeroa jäljessä mitä tulee kengän kokoon. Miehen suku on isojalkaista ja miehen siskolla esimerkiksi on vaikeuksia löytää kenkiä naisten osastolta. Perinnöllinen juttu taitaa siis olla, joten turha (?) toivoa jalan kasvun hidastumista, jonka kuulema pitäisi alkaa jo 3- vuotiaana...eli laittakaahan muutkin ketjuun 4-vuotiaidenne kengän kokoja, haluaisin tietää jonkinlaisen keskiarvolukeman!

En ole mitannut, mutta piirrän jalan " muotin" aina pahville jonka avulla mittaan onko kenkä sopiva. Kasvu- ja käyntivaraa pitäisi olla 1,5 cm.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat