Vierailija

En ymmärrä...Miksi lapsen pitäisi saada käteensä joku epämääräinen summa rahaa, kun täyttää esim. 18?Minä olen ajatellut asian niin, että emme mieheni kanssa anna lapsillemme mitään isoa summaa käteen ja sano, että " tee mitä tykkäät" vaan ostamme sitten tarpeen vaatiessa opiskelumateriaalia, huonekaluja ynnä muuta..

Kommentit (10)

Kannattaa välttämättä laittaa tiliä lapsen nimelle? tiedän tapauksen, jossa nuori on laittanut " haisemaan" ison summan rahaa, kun sai 18-v. tilin käyttöönsä.

Joskus tulevaisuudessa meillä on varaa ostaa lapselle esim: erilaisia harrastusvälineitä (lumilautaa, mikroautoa, soittimia tai mitä lapsi haluaakin harrastaa) tai vaikka sitten auto ja ajokortti. Ja mitä jää annetaan lapselle " pesämunaksi" kun kotoa lähtee.Niin et kun kaikilla ei ole ap varaa tommosia suuria hankintoja tehdä tosta vaan niin pakkohan se on säästää..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos teillä on rahaa kuin roskaa, niin hyvä juttu. Joillekin se lapsilisien säästäminen voi olla paras keino taata että sitä rahaa sitten on kun lapsi muuttaa kotoa pois. On siinä monenlaista hankintaa kumminkin. Huonekaluja sun muuta. Meillä on ainakin niin krooninen rahapula aina, ettei meiltä irtoa tuosta vaan rahaa ilman säästämistä.

säästää ne.

Sehän nyt on ihan lapsesta kiinni osaako 18 vuotiaana käyttää rahan " oikein" . Ja voihan vanhemmat tosiaan sitä säästettyä rahaa halutessaan säännöstellä vielä silloinkin kun lapsi on aikuinen mikäli ovat ne omalle tililleen säästäneet.

meillä kotona säästettiin siitä asti, kun siihen oli varaa. Raha tuli todella tarpeeseen, kun muutin lukion jälkeen muualle opiskelemaan eikä opintotuki riittänyt mihinkään (siitä taisi jäädä kuussa vuokran jälkeen 160 markkaa).Itse emme ole lapselle säästäneet, koska se ei ole ollut taloudellisesti mahdollista. Joka kuukausi siirrän puolet lapsilisästä lapsen tilille, mutta ne rahat ovat kyllä kadonneet turvaistuimeen, vaatekaappiin ja muihin vastaaviin lapsen isompiin hankintoihin. Tuskin alamme säästääkään, vaan yritämme sitten auttaa lasta opiskeluaikana, jos tarvetta on. Kaikki kun eivät rahaa osaa käyttää, vaan hävittävät sen saman tien, eikä oman lapsensa rahankäyttötaitoja voi tietää etukäteen (kaikki kun eivät opi, vaikka opetettaisiin). Ajokortteihin sun muihin lapsi saa hankkia rahat itse, niitä en periaatteesta maksa kenellekään.

Mutta miten lapsi/nuori oppii rahan arvon ja rahan käytön, jos oppii siihen, että kaiken saa helposti? Miten aiotte opettaa lapsenne " ansaitsemaan" rahansa?

" Mahdollisimman helppo elämä lapselle" on mielestäni karhunpalvelus nuorelle ja tuleville polville. Ei siinä ajatella pidemmän päälle mikä on lapsen paras.

polkupyöriin (esim. pojan Bomber 24 tuumainen maksoi 400 ¿)

Puolet sijoitamme rahastoon, jotta pojilla olisi sitten mahdollisuus mennä opiskeluaikoina ehkä vaihtoon tai lukioaikana vaihto-oppilaiksi tmv.

Ajokortitkin maksaa ym. Olemme keskituloisia, emmekä kauheasti akateemisilla aloilla rikastu eli nyt on järkevää säästää ja SIJOITTAA kun vielä voi...Lukioiässä ym. ei varmaan ole enää mahdollisuus sijoittaa vaan kaikki ll. t menee mikä tuleekin..

Äiti -69 ja pojat 97 ja 99

päästä oman elämän alkuun, opiskella ilman lainanottoa ja maksaa ehkä ensimmäisen oman asunnon käsiraha tmv. Meillä on yksi lapsi ja tienaamme kohtuullisesti, joten jotakin jää aina säästöönkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat