Vierailija

Mikähän mahtaa lapsella olla....?

Tuli päiväkodista iltapäivällä, eivät maininneet mitään erikoista olleen. Lapsen suun ympärys heloittavan punainen. Äsken kävin laittamaan lapselle yöpukua, niin huomasin pyllyissä ja jaloissa pikkurillinpään kokoisia punaisia näpyylöitä/länttejä. Yksi löytyi myös niskasta. Ei mitään muita oireita.Kiitos avustasi;) Kokemuksia?

Kommentit (6)

Parvorokko(Erythema infectiosum)Parvorokko on lievä lastensairaus, jonka voi saada vain kerran elämässään. Parvorokko voi aiheuttaa keskenmenoja. Jos parvorokkoepidemiaa on liikkeellä, riskiryhmään kuuluvien, raskaana olevien on hyvä pysytellä poissa työpaikalta.Virustartuntana leviävä parvorokko tunnetaan myös nimellä " pikkurokko" ja " viides lastentauti" . Erityisesti kouluikäiset lapset ovat alttiita parvorokkotartunnalle. Noin joka kolmas vuosi lopputalvesta ja keväällä parvorokkoa esiintyy epidemiana.Lapset sairastavat parvorokon lievänä. Lähes puolessa tapauksista sairautta ei havaita lainkaan. Joillakin lapsilla on kuumetta ja punaista ihottumaa molemmilla poskilla. Ihottuma muistuttaa läimäytyksen iholle jättämiä läiskiä. Jotkut lapset ovat huonovointisia, joka paikkaa särkee, ja vartalossa on vaaleaa ihottumaa. Sairauteen ei ole olemassa erityistä hoitokeinoa, vaan se paranee itsestään.Jos raskaana oleva sairastuu parvorokkoon, on olemassa keskenmenon riski. Jos parvorokkoa on liikkeellä, raskaana olevien on siis oltava erityisen tarkkaavaisia. Kaksi kolmesta naisesta on jo sairastanut parvorokon lapsena. Koska parvorokkoon voi sairastua vain kerran, ei keskenmenon vaaraa useimmissa tapauksissa ole. Ongelmana on, että vain harvat tietävät varmuudella, ovatko he jo sairastaneet parvorokon. Tämä voidaan onneksi selvittää verikokeella. Ne raskaana olevat, jotka työskentelevät lasten parissa (peruskoulunopettajat, lastentarhanopettajat jne.) sekä ne, joilla on kouluikäisiä lapsia, ovat erityisen alttiita tartunnalle ja kuuluvat siis riskiryhmään.Kotihoito: Jos lapsella on kuumetta, hänet vaatetetaan kevyesti ja huolehditaan siitä, että huoneessa on viileää. Lapsen on saatava runsaasti juotavaa. Lasta ei tarvitse eristää parvorokon takia, mutta suoraa kosketusta raskaana olevien kanssa on ehdottomasti vältettävä.Lääkäriin otetaan yhteyttä seuraavana päivänä: Jos lapsella on kuumetta ja hän on vastahakoinen juomaan. Jos lapsi on alle 2-vuotias, ja hänellä on yli 39 astetta kuumetta.Jos olet raskaana ja olet ollut tekemisissä parvorokkoa sairastavan lapsen kanssa, on otettava verikoe. Jos olet raskaana, ja työpaikallasi on useampia parvorokkoon sairastuneita, on otettava sairaslomaa.Lääkäriin on otettava heti yhteyttä: Jos lapsen yleiskunto on kovin huono.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

puja). Arvasin parvorokoksi vain siksi, että sitä oli tarhassa tuolloin liikkeellä, muuten olisi varmaan jäänyt " diagnosoimatta" . Voihan kyse olla myös jostain allergisesta reaktiosta.

Tärkeää on nyt seurata lapsen vointia. Jos ei ole kuumetta tai muita oireita kuin nuo iho-oireet, niin eihän mitään hätääkään ole, tai mitään mitä voisi lähteä tilanteelle tekemään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat