Vierailija

Olen seurannut kaksivuotiasta poikaamme että toinen silmä katsoo silloin tällöin (päivittäin) tavallaan sisään päin. Asiaa ei aina huomaa mutta kuitenkin päivittäin. Milloin karsatusta aletaan hoitamaan ja mitenkä? Vaikuttaako se näkökykyyn?

Kommentit (10)

olen karsastanut koko ikäni ja lasit oli jo tuossa iässä. eka leikkaus 6 v ja toinen 9 v. mutta mulla oli ilmeisesti aina toinen silmä sisäänpäin. kolmas leikkaus omasta halusta nyt joulukuussa ja hieman karsastaa vieläkin. karsastavassa silmässä on ollut näkö aina huonompi, koska se tavallaan oli aina jotenkin lepotilassa ja sen takia käytetään lappuhoitoa.

Tai siis silmälääkäri ne silmät katsoo koska optikko ei saa alle (oisko ollu) 8 vuotiaan silmiä tarkistaa.

Kyllä sitä tossa vaiheessa pitää alkaa hoitamaan että nyt heti huomen aamulla luuri käteen ja soitto optikkoliikkeeseen tai missä teillä silmälääkärin vastaanottoa onkaan.

T: optikkoliikkeen MYYJÄ (siksi en näistä optiko jutuista niinkään tiedä...)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pyydä lähetettä silmäpolille. Siellä osaavat tutkia ja tietävät mitä tehdä.

Nykyään karsastusta ei yleensä leikata alle kymmenvuotiailta, muuta kuin todella vakavissa tapauksissa. Syynä on lapsen kasvu. Jos karsastus hoidetaan leikkaamalla alle kymmenvuotiaalla, saattaa vaiva palata myöhemmin.Karsastusta voidaan hoitaa laputtamalla silmiä. Tarkoitus on saada myös karsastava silmä töihin, eli lapulla peitetään terve silmä. Karsastus voi tällä helpottaa, jos laputus aloitetaan ajoissa (yleensä alle yksivuotiaana), mutta vanhemmallakin lapsella laputtaminen parantaa näköä ja silmien lihasten toimintaa.Voit myös itse auttaa lastasi kohdentamaan katseensa johonkin lähellä olevaan pisteeseen, kun huomaat karsastusta. Senkin pitäisi auttaa yksittäisissä tilanteissa.

Lisäksi hän joutui pitämään laseja muutaman vuoden, minkä johdosta karsastus oli enää muisto vain. Mutta ilahduttavaa, jos 2:n kuvailemia lievempiäkin konsteja on olemassa :)

niin saa lähetteen silmälääkärille. Karsastusta hoidetaan ihan pienillä lappuhoidolla eli terve silmä peitetään ja pakotetaan väärin taittuva silmä töihin ja isommilla usemmiten silmälaseilla mutta myös lappuhoidolla. Varsinaiseen näkökykyyn karsastus ei vaikuta mutta koska silmät joutuvat tekemään paljon töitä lähellä kohdistamisessa lapsen silmät väsyvät. Siitä seuraa päänsärkyä ja sitä että lapsi näkee kieroon tai asioita kahtena. Lukiessa kirjaimet saattavat pomppia riveiltään jne. Silmälaseja tarvitaan vain lähityösketelyssä, lukemisessa, telkun katselussa jne. Kauas lapsi näkee yleensä hyvin.Meillä toinen tyttö sai silmälasit 4,5v ja nyt toinen tyttö 7v. Molemmilla ns. piilokarastusta eli silmä ei useinkaan huomattavasti karsasta mutta lapsi näkee silti kieroon.

Th:n mielestä poika vähän karsasti ja laittoi lääkärille huomautuksen asiasta. Lääkäri sitten tutki pitkään ja hartaasti ja totesi, että ei karsasta, ei myöskään piilokarsasta. Ja tietenkin myös minulta asiasta kysyttiin (en ollut tuollaista huomannut).Eli sinuna ottaisin yhteyttä neuvolaan ja kertoisin huomanneeni karsastusta.

mutta 80-luvun alusssa multa leikattu molemmat silmät karsastuksen takia. Toinen 4-vuotiaana ja toinen 6-vuotiaana. Kaksi yötä piti olla sairaalassa. Toisella kerralla kiristivät lihasta ilmeisesti liikaa, joten karsastan vieläkin vähän toisella silmällä ulospäin. Senkin voisi kuulemma korjata, jos haluaa. Näkemistä se ei ole haitannut muuten, kuin että olen käyttänyt vasenta silmää enempi joten oikea on vähän laiskistunut ja näen sillä huonommin. Katsomista se haittaa, kun puhun jonkun kanssa, hän ei välttämättä tajua sitä kun toinen silmä ei katso häntä silmiin, Joskus aika kiusallista esim. kun kysyy kaupassa myyjältä neuvoa, hän saattaa katsoa taakseen, että kenelle puhun.

kannattaa hoidattaa ennen koulu ikää ettei joudu koulussa käyttämään lappua toisen silmän peittona. Silmän lihas on laiska ja sitä pitää treenauttaa, juuri siis esim. kynää käyttäen käsket lapsen tuijottaa sitä ja viet lähelle ja kauas toistaen päivittäin. kysy neuvolasta tarkemmin

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat