Seuraa 

Apua! Olen jo viikkoja imuroinut joka päivä kasapäin muurahaisia asunnostamme. Niitä on nyt jo lastenhuoneessakin. Ällöttävää! Lapsemme on ryömimisiässä ja syö kaiken lattialta. Haluaisinkin löytää turvallisen tavan päästä niistä eroon. Onko mitään turvallista ainetta? Kanelit, sokerivedet ja muut kotikonstit on jo käytetty, enkä löydä pesää lähettyviltä.

Kommentit (8)

He asuvat metsän reunalla omakotitalossa ja pyysivät isäämme laittamaan silikoni jokaiseen mahdolliseen kohtaan, mistä vaan oli mahdollista tulla murkkuja! Ja siis veljeni ja isäni konttasivat jokaisen lattialistan ja muun pienimmänkin rakosen. Auttoi, jo parin päivän päästä oli huomattavasti vähemmän.Napero

On tosiaan olemassa muurahaismyrkkyä, jota muurahaiset vievät mukanaan pesäänsä. Se on vielä jytympää kuin suihkutettava Raid ja tosiaan MYRKKYÄ, eli missään nimessä ei saisi joutua lapsen suuhun. Täytyy käsitelläkin kumihanskat kädessä. Tämä on siis sellaista mustaa, jauhemaista ainetta. Sitten on olemassa myös muurahaisrasioita, jotka ilm. houkuttelevat muurahaisia sisäänsä. Niistä muistaakseni murkut myös vie mukanaan myrkkyä pesään.Toivottavasti saat paikannettua kohdan, josta murkut tulevat. Sitten tosiaan suosittelisin sitä suihkutettavaa Raidia -on varmaankin turvallisin myrkky lapsiperheeseen. Kannattaa myös käydä talon kivijalka jytymmällä aineella läpi, eli kastelukannuun vettä ja tarkoitukseen sopivaa murkku-myrkkyä ja sitten vaan " kastelette" kivijalan ympäri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis sumutat ne pesäkkeet, jos löydät ne, mistä ne murkut tulevat tai majailevat. Ja lapset ja kotieläimet siksi aikaa pois, puoleksi päivää. Sitten tuuletat ja imuroit ja peset paikat, se riittänee. Näin meillä on käsitelty kesämökki aina alkukesästä, tosin siellä asian tekee helpoksi, että ollaan aina viikko poissa jolloin ehtii tuulettua torjunta-aineet itsekseenkin todella hyvin jo pois. Mutta pari tuntia on varoaika minimissään, lukee purkin kyljessä, ja ei sitä niin lukisi, ellei totta olisi, näin uskon...

Vai miten tuo toimii, kun muurahaisethan rakastavat kaikkea makeata? Meilläkin nuo ällöttävät ötökät ovat riesana kevättalvella ja inhoan niitä yli kaiken. Meillä myöskin konttausikäinen lapsi, joten siroteltavaa myrkkyä ei sisätiloissa voi käyttää. Ollaan käytetty niitä muurahaisrasioita ja ihan vaan suolaa. Noilla ollaan saatu murkkujen vaellus aina hetkeksi päättymään, mutta ne ikävä kyllä siirtyvät aina toiseen paikkaan. Nyt olen aloittanut sodan niitä vastaan ja aion kastella talomme kivijalan muutaman päivän välein myrkkyliuoksella sekä tuhota joka ikisen pesän, jonka pihalta kevään/kesän aikana löydän. Jospa näillä toimenpiteillä ne saataisiin vähenemään. Vuosi sitten meillä myrkyttettiin taloyhtiön kaikki asunnot ja se jo vähensi niitä rutkasti, mutta aina niitä jostain tulee!

...pippureita, chilijauhetta, ja muita vahvoja mausteita. Tuskin maistuvat vauvalle kun ovat voimakkaita. Oon joskus kokeillu noita sekaisin nurmikolla ja ovat muurahaiset kaikonneet.

suosittelen Raidin " tippoja" . Purkki on n. Devitol-pullon kokoinen, hieman isompi ehkä, ja sitä laitetaan muurahaisten kulkureiteille esim. seinän/listojen vierustalle, ja muurahaiset vie sitä mukana pesäänsä, eli eivät ihan heti kuole. Tuosta ei tule mitään pahaa myrkkyhajua asuntoon, ja voit jonkun esteen laittaa eteen, ettei lapset pääse koskemaan myrkkyyn.

Ongelma on juuri siinä, että joudun hätistämään niitä ympäri ämpäri, kun en löydä pesäkettä. Muistan jossain olleen jonkun myrkyn, jota muurahaiset vievät pesään? Onko teillä tietoa, mikä myrkky olisi kyseessä ja onko se lapsiystävällinen?

parvekkeella, ei onneksi sisällä ainakaan vielä. Ehdotuksia löytyi mm. etikkaa, punasetriöljyä (mm. jotain palikoita on), muurahaisrasiat, karkea suola, sokerivesi + leivinjauhe, ruokasooda, likööri (mahtaa murkuilla olla hauskaa ennen kuolemaa). Muistan hämärästi lapsuudestani, että meillä oli kotona sisällä tosi paljon pikku murkkuja ja niiden kanssa sitten värkättiin, lopullinen konsti mikä tepsi oli muistaakseni juuri sokerivesi + olikohan leivinjauhe vai hiiva.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat