Seuraa 

Ruotsin televisio lähetti tänä iltana mielenkiintoisen dokumentin islaminuskosta sekä sen eri suuntauksista Ruotsissa.Linkki on tyvärr på svenska, mutta jos se jotakuta kiinnostaa.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=46152&a=578047&lid=puff_579056&lpo...Nämä wahhabistit (en ole varma kirjoitetaanko juuri näin), vastustavat kaikenlaista integroitumista Ruotsalaiseen yhteiskuntaan kun taas nämä maltillisemmat olivat aivan päinvastaisella kannalla.En myöskään tiennyt että äänestäminen vaaleissa olisi kiellettyä. Ti että kaiken lainen musiikki on kielletty, siis jopa joku uutisten tunnusmusiikki. Miksi muuten näin? Laulaa sai mutta ilman musiikkia?Samoin monia muitakin täysin uusia asioita tuli ilmi. Jostain syystä myös Saudi-Arabialla on suurta kiinnostusta " Ruotsalaista islamia" kohtaan ja he tuntuvat suorastaan syytävän rahaa kaikenlaiseen islamilaiseen toimintaan täällä." Det finns inga bra kuffar. Alla kuffar är av samma skrot och korn. Det minsta vi kan göra... är att hata dem på riktigt."

Tuntuu pahalta, mutta käsittääkseni kaikki eivät kuitenkaan ajattele aivan näin, vai?Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

minä olen käsittänyt että shiat ovat " fanaattisempia" kuin sunnit. Ja tämä henkilä joka kertoi olevansa alavi, kertoi että he sopeuttavat uskoansa tähäm päivään eikä suinkaan 600-luvulle niinkuin wahabit?!Ohjelmasta tulee tänään toinen osa... katsottaan mitä uutta keksin kysyä. Muut kiinnostuneet voivat varmaan katsoa saman ohjelman netistä ja treenata samalla ruotsia ;)

Busunge, en ehtinyt (vielä ainakaan) tutustumaan linkkiisi, mutta haluaisin muuten kommentoida tätä " wahhabismi" -nimitystä.Wahhabismi-termin alle tunnutaan sullovan jos monenmoista tallaajaa, vaikka joissain asioissa heidän näkemyksensä eroaisivat rajustikin. Yksin esimerkki tästä on se, että esimerkiksi (käsittääkseni) " takfir wa jihad" -nimistä ryhmittymää pidetään wahhabismin kannattajana.. ja he ovat monien sellaisten asioiden kannattajia, jotka menevät jopa uskonnon määräyksiä vastaan.. tavoitellakseen päämääräänsä eli islamilaista valtiota (voi vaan miettiä millainen valtio syntyy kun sen saavuttamiseen käytetään kyseenalaisia keinoja).Toisaalta wahhabismi-termin alle tungetaan kaikki, jotka pitäytyvät kiinni " perinteissä" .Nimityshän juontaa juurensa henkilöstä nimeltään Muhammad ibn ' Abd al-Wahhaab.. mutta jostain syystä tätä termiä sovelletaan myös häntä edeltäneisiin ihmisiin.busunge:

Lainaus:
Nämä wahhabistit (en ole varma kirjoitetaanko juuri näin), vastustavat kaikenlaista integroitumista Ruotsalaiseen yhteiskuntaan kun taas nämä maltillisemmat olivat aivan päinvastaisella kannalla.
Mitä tulee integroitumiseen, niin jos se merkitsee uskonnon sääntöjen hylkäämistä, silloin kyllä vastustan sitä - koska jos en tekisi niin, silloin pitäisin integroitumista parempana kuin Jumalan määräykset/ohjeet. Mutta olen tainnut täälläkin joskus kysyä, että mitä itse asiassa pidetään integraationa? Ihmiset kun määrittelevät sen kovin monin eri tavoin - toisille se on täydellistä samaistumista yhteiskuntaan jossa ollaan, toisille taas ihan sitä, että eletään ihmisiksi eikä rikota lakia. Mitä se sinun mielestäsi on?busunge:

Lainaus:


Ti että kaiken lainen musiikki on kielletty, siis jopa joku uutisten tunnusmusiikki. Miksi muuten näin? Laulaa sai mutta ilman musiikkia?
Musiikista ja tästä näkemyksestä löytyy kattavasti täältä:

http://members.tripod.com/oum_abdulaziz/music.htmlSiellä löytyy vastaukset kysymykseesi perusteluineen.Mitä tulee vielä tuohon termiin wahhabismi, niin kehottaisin tutustumaan aiheeseen paremmin:

The Wahhabi Myth

http://www.thewahhabimyth.com/Mielenkiintoista sinänsä, että kukaan ei taida itseään kutsua wahhabiitiksi, mutta tämä on ulkoapäin annettu nimitys.

Kiitos mielenkiintoisesta linkistä! (Sieltä saattaa löytyä muutakin kiinnostavaa, ihan muista aiheista, jahka joudan tutkimaan -- eikä koskaan ole pahitteeksi parantaa ruotsintaitoa!)

Kun en näemmä osaa kirjoittaa kaikkia mieleentulevia asioita samaan viestiin.

Mitä nämä sitten ovat? Tämmöisistä en ole koskaan kuullutkaan.

Jag är Alevi som tolkar islam annorlunde. Ni bör göra en program om Aleviter som tolkar islam enligt vår tidTämä on poimittu sieltä chatistä joka alkoi ohjelman päätyttyä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat