Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,

pojallani 1,5v on ollut syntymästään asti aina hieman punainen pippelin pää. Vajaan vuoden ikäisenä se tulehtui ja lääkärin määräyksestä istutin häntä betadine-kylvyssä, joka on nyt toistunut muutamaan otteeseen. Lääkäri ehdottaa ympärileikkausta, koska esinahka saattaa olla liian tiukka... tulehtuu siis helposti. Myös pieni viilto voisi kuulemma tulla kyseeseen.

Kysymykseni kuuluukin, onko pojallesi/tuttavasi pojalle tehty ko operaatio tai onko jollekin tuntemallesi MIEHELLE tehty ympärileikkaus??? Tietäisikö joku kuinka se vaikuttaa lapsen psyykeen ja myöhemmin esim masturbaatiokykyyn??? Emme haluaisi tehdä mitään hätiköityjä operaatioita mutta nyt on lääkärin mukaan kuulemma jo viimeinen hetki päättää mitä tehdään. Kaipaan kokemuksista kommentteja. KIITOS!

Kommentit (4)

Kun hän oli 2 v, ja kiinnostui omasta vehkeestään, lähdimme ulkomaan lämpöön, ja yksi päivä huomasin että ongelma ei ollut olemassa enää. Lääkärimme (urologi) sanoi että saattaa löystyä siitä kun pippelia räplii ja myös kesän lämpö voi olla yksi tekijä, jote en vielä lähtisi leikkauttamaan. Odotelkaa että on esim 2 v.

Ja aina voi käydä kysymässä toisen lääkärin mielipidettä.

Onhan leikkaus aina leikkaus vaikka olisikin pieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseiset tulehdukset hoidetaan yleensä nykyään silmätipoilla. Ympärileikkauksia ei tehdä juuri lainkaan enää, säästäviäkin leikkauksia vähän, koska kyseinen vaiva saadaan useimmissa tapauksessa hoidettua eräällä kortisonivoiteella (ohentaa ihoa).Omalla pojallani ei tuo kortisonivoidekaan auttanut, vaikka useampia kuureja käytettiin. Muutama kuukausi sitten tehtiin ns. säästävä leikkaus, eli mitään ei poisteta, tehdään vaan avaava viilto ja katkaistaan mahdolliset kiinnikkeet.Niin ja yleensä operaatiot tehdään, siis jos sellainen on pakko tehdä, vasta lapsen lähestyessä kouluikää. Usein vaiva tosiaan hoituu itsestään tai kortisonivoiteella.Ja tiedän kyllä useammankin perheellisen miehen, jolle on tehty ihan se perinteinen ympärileikkauskin, eli tuskin on huolta senkään asian suhteen... Kuuluuhan operaatio moniin kulttuureihin!Tää taisi kyllä olla provo, mutta vastasin nyt kuitenkin, jos vaikka jotakuta muutakin asia kiinnostaa;o)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat