Vierailija

Sivut

Kommentit (116)

Me leikimme joskus naapuritalojen pihoilla ja naapuritalojen lapset meidän pihallamme. Asumme kaikki eri yhtiöissä, mutta onneksi täällä ei asu yhtään kyttääjää, joka laskee keinujen tai hiekkalaatikon kulumista ;)

Pääasia, että lapset ja äidit viihtyvät.Kyllä taas ällistyttää nuo teidän kommentit :o

Olin aikonut tehdä niin, mutta ajattelin kysyä yleistä mielipidettä useammalta samalla kertaa täällä.

En voi mitenkään mennä tiedustelemaan kaikilta kerrostalon osakkailta, että sopiiko heille.Ja koska aihe tuntuu olevan sittenkin näin arka ja osoitti epäilyni toteen, en halua todennäköiseen tilanteeseen, että joku tulee valittamaan minulle asiasta. Lapseni on vielä taapertaja, joten minun on pakko olla paikalla. Ei siis mene mihinkään luonnolliseen lapsen viattomaan " leikkireviirin laajentumiseen" .Ymmärrän, ettei tuo hiekkalaatikko ole yleinen paikka ja silloin lupa pitäisi kysyä kaikilta noiden hiekkajyvästen omistajilta.Ehkä pyydän audienssin taloyhtiön seuraavaan kokoukseen ja kysymykseni käsiteltäviin asioihin.Heh, no en sentään. Kyllä me joku kiva hiekkaläjä jostain löydetään, missä seuraakin tarjolla.Tuo vaan on AIVAN vieressä ja paljon pieniä lapsia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta jos ei ollut sen pihan lapsia porukassa, mentiin vaan läpi. Ei tullut mieleenkään mennä itsekseen naapuritalon leikkipaikalle leikkimään.Ne jotka täällä kaipaavat seuraa omille lapsilleen omalle pihalle, eivät ole oikein ymmärtäneet meidän " tiukkapipojen" näkemystä. On ihan eri, tuleeko " vieraat" lapset minun lapsieni kanssa seuraksi leikkimään vai tulevatko he omine nokkineen (vanhempien kanssa tai ilman) keneltäkään kysymättä. Aina jos pihalla on talon omia lapsia, sinne voi naapurista tulla mukaan leikeihin, mutta silloin pitää kunnioitaa sitä, että ollaan toisen pihalla. Aikuisen sopii siis kysyä sopiiko tulla ja vähän kuulostella mitä sääntöjä tällä pihalla noudatetaan.Älkääkä te maalaiset päivitelkö kaupungin tylyä elämää: kaupungissa ollaan vähän eri lailla. Ei me myöskään käydä naapurista lainaamassa kysymättä sokeria, jos naapurin ovi sattuu olemaan auki, kuten vanhempieni maalta kotioisin oleva naapuri tekee...

Ihan jokaisessa lähiössä on varmasti leikkikenttiä, joiden ylläpito kustannetaan kaikkien veronmaksajien voimin. Miksi siis pitää mennä naapurin pihaan?Menisitkö pesemään autosi naapurin pihalle? Tai veisitkö pyykkisi kuivumaan naapurin telineeseen? Menisitkö omakotitalonaapurin hiekkikselle?

Tässä pitää erottaa kaksi asiaa: toisaalta isommat lapset, jotka kavereineen kulkevat pihasta toiseen (musta ok) ja aikuiset, jotka tulevat lapsineen vieraaseen pihaan ilman, että tulevat jonkun talossa asuvan seuraksi (ei ok).

Sen sijaan koirien ulkoiluttaminen leikkialueen läheisyydessä on kielletty, ja parvekkeella saa käyttää vain sähkögrilliä ja sitäkin vain tiettyihin kellonaikoihin.

Vai pitääkö tonkinikäisten treffit nykyään sopia etukäteen puhelimitse?Vierailija:

Lainaus:


Siis että naapurusten lapset leikkivät yhdessä.
hiekkalaatikolla leikkii naapurin lapsi niin siitä pitää huomauttaa tai alkaa periä maksua, kuluuko se hiekka siitä tai ne lelut

on tosi köyhää ja ahdasmielistä porukkaa

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


Vai pitääkö tonkinikäisten treffit nykyään sopia etukäteen puhelimitse?
Sopiihan siellä naapurin pihalla käydä kurkaamassa onko tuttuja, mutta minusta ei ole hyvä tapa mennä leikkimään toisen pihalle jos siellä ei ole talon asukkaita paikalla.


Täällä nyt tunnutaan vääristelevä' n asiaa, että vierailla ei olisi muka mitään asiaa taloytiöpihalle!!?

Eli vain silloin soveliasta, jos siellä on ko talon omia lapsiakin leikkimässä. Ei muuten!

että alkaa ihmiset ja erityisesti leikkivät pienet lapset häiritsemään kerrostalon pihalla. Yksinkertaisesti EN SUOSTU alentumaan sille tasolle. Elämässäni pitää olla jotain parempaa kuin muiden kyttääminen ja miettiminen kuluuko " minun maksama omaisuus = hiekkalaatikko" lasten käytössä vai ei.Häiriökäyttäytyminen on tietysti asia erikseen, mutta nythän ei ollut siitä kyse.

Meidän taloyhtiössä on kirjoittamaton sääntö:lapsien kaverit saa tulla meidän yhteiseen pihaan leikkimään, kun oman talon lapset ovat pihalla.Jos oman talon lapset ovat poissa, ei vieraiden lapsilla ole mitään asiaa luuhaamaan meidän pihaan. Niin monesti on jotain ilkityötä tehty...

autoja naarmutettu, pensaita katkottu jne.Ap mene ja kysy lupa muilta aikuisilta siellä naapuri hiekkiksellä. Tutustu niihin ihmisiin. Silloin voit mun mielestäni mennä sinne, kun siellä on talon omia ihmisiä paikalla.

kerros- ja rivitalon pihat on olevinaan jotain yleisiä puistoja vai??Ei kai kukaan päästä lapsiaan Maijan omakotitalon pihalle leikkimään, jos Maija ei kutsu, mutta jos Maija asuukin kerrostalossa/ rivarissa, on ihan sama onko Maija ulkona vai sisällä vai kotona ollenkaan...Rivari ja kerrostalopihat ovat yksityisaluetta siinä missä muutkin yksityiset pihat ja tontit!

ihanaa, kun meidänkin pojalla oli kerrankin kaveri. Mut jos toi asenne on yleinenkin, niin tuskin ne enää uskaltaa tulla. Jään -älomalle ja poika pois tarhasta pihan ja puistojen varaan. Sit pitää miettiä leikkiikö yksin omassa pihassa (siis äidin ja vastasyntyneen kanssa) vai kavereiden kanssa puistossa 2 km päässä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat