Tänään kaupassa nähtyä!

Vierailija

Ensinnäkin haluan sanoa, että tämä on ensimmäinen "kaupassa, uimahallissa tms. nähtyä" -aloitukseni, mutta nyt olen niin järkyttynyt, että on pakko avautua. Ja en myöskään kyttää muita ja muiden ostoksia kaupassa, mutta kun pienessä kaupassa on 7-henkinen porukka on heitä vaikea olla huomaamatta.

Ja tällainen ilmiö on äärimmäisen harvinainen (luojan kiitos!) täällä, missä asumme.Elikäs käydessäni kaupassa siellä oli varsinainen kammotusperhe ilmeisesti jostain landelta. Porukassa oli äiti, 4 lasta ja ilmeisesti isovanhemmat. Isovanhemmat olivat epäsiistejä ja juopon näköisiä ja äiti epäsiisti perustallukka (eivät sinänsä huomiotaherättäviä), mutta lapset. Kolme lasta oli AIVAN JUMALATTOMAN LIHAVIA!!!!!!!!! Pienin oli vielä vaunuissa. Noin nelivuotiaat tytöt istuivat rattaissa (ihme, että mahtuivat) pasteijat kourissa jo kaupassa ja noin 6-vuotias poika käveli (ihme, että vielä pystyi). Porukka oli sitten kassalla edelläni ja herrajumala niitä ostoksia: pelkkiä vanukkaita, perunalastuja, pizzoja, niitä eineshamppareita, limuja yms... Ei yhtäkään hedelmää tai vihannesta. Pojalle annettiin muumilimu käteen ja taskut täyteen suklaata (mm. geishapötkö, sellainen iso). Kuvaan siksi näin tarkkaan, että toivo elää, että ko mamma olisi tällä palstalla ja tunnistaisi itsensä.Teki aivan pahaa fyysistekin katsoa.Kysymys kuuluu: Jos olet ko. äiti tai vastaavanlainen, niin kerro miksi. Miksi riskeeraat lastesi fyysisen ja henkisen terveyden ja vaikeutat heidän sosiaalista elämäänsä?Asuuko Suomessa nykyäänkin vielä "lukutaidoton" ihmisryhmä, jotka eivät todella tiedä näistä asioista. Kyseessä ei ollut mamu tai romaniperhe, vaan ihan kantaväestön edustajat. Eikö terveydenhoitajat yms... puutu tällaisiin tapauksiin, vai eivätkö nämä vanhemmat välitä? Missä mättää? Tämä äiti ei siis ollut mikään juopon/syrjäytyneen näköinen, eikä edes kovin lihava, ainoastaan yksinkertaisen näköinen. Lasten ylipaino on kuulemma niin yleistä, että täällä täytyy olla joku äiti, joka voisi vastata, miksi. Ja ymmärrän kyllä, että teini, jonka syömisiä ei voi vahtia, lihoo, mutta kuinka alle kouluikäiset?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Koska tuommoisia ap:n kuvaamia perheitä näkee JOKAISELLA kauppareissulla. Lapsille sipsit, karkit, limut.. vanhemmille kaljaa ja tupakkaa. Ja sitten niitä einesruokia tietty. Ainut salaatti kärrissä on korkeintaan perunasalaatti.

Surullista. Mutta, mitä terkat kouluissa voi tehdä muuta kuin antaa ruokavalistusta?! Vanhempien velvollisuudeksi jää toteuttaa se valistus!

Vierailija

Siis totta kai tänne tulee ihmisiä taivastelemaan sun kanssasi, mutta että joku, joka lihottaa lapsiaan ehdoin tahdoin tulisi vastaamaan että miksi.Ei kuvaamasi kaltainen ihminen osaa katsoa peiliin. Ei heidän lapsensa ole lihavia, vaan he ovat lapsenpyöreitä, he eivät syö liikaa herkkuja vaan normaalia kotiruokaa jne.

Vierailija

kuvata asiaa täysin neutraalisti, koska a. olin järkyttynyt b. asia oli tosiaan juuri noin, kun kerroin.Toki voi ajatella, että isovanhempien kylässä tulon takia nyt erityisesti herkuteltiin, mutta kyllä lasten muodosta näki, ettei normaaliruokakaan varmaan paljoa tuosta eroa

Vierailija

kuvata asiaa täysin neutraalisti, koska a. olin järkyttynyt b. asia oli tosiaan juuri noin, kun kerroin.Toki voi ajatella, että isovanhempien kylässä tulon takia nyt erityisesti herkuteltiin, mutta kyllä lasten muodosta näki, ettei normaaliruokakaan varmaan paljoa tuosta eroa

Vierailija

Kaupan kassana sitä tulee nähtyä kaiken näköistä. Onneksi tällaiset pitsa-sipsi-perheet ovat vähemmistönä, mutta kun niitä kohdalle (kassalle) sattuu, miettii että minkälainen lasten ravitsemustilanne on. Eipä tule yllätyksenä jos puutosta olisi jostakin vitamiinista tai useammastakin.Kerran kohdalleni sattui eräs reilusti ylipainoinen porukka, 2 naista ja kolme lasta, iältään 5-12v. Toinen naisista äimisteli toiselle että kun tuo meidän nuorinkin on alkanut lihomaan viime aikoina hirveästi, neuvolassakin olivat puuttuneet siihen. Joo-o, miksiköhän kun ostokset olivat kaikki jotain einesruokaa ja lihottavia herkkuja...

Vierailija

Veikkaan, että kyseiset ihmiset tietävät periaatteessa kyllä terveellisen ravinnon tärkeyden, mutta käytännön tasolla pitävät sitä silti vähäarvoisena seikkana.Eli ihmiset ovat oikein hyviä itsepetoksen taidoissa. Miksi muuten ihmiset ylipäänsä tekevät tyhmiä ja/tai epäterveellisiä asioita? Ajavat ylinopeutta? Juovat itsensä humalaan? Jättävät opintonsa kesken? Pettävät puolisoaan?"No entäs sitten vaikka näin teenkin, en jaksa stressata tällä asialla, on MUKAVAA toimia näin".Esimerkki päinvastaisesta asenteesta - ja vähintään yhtä karmeasta - eiliseltä. Olin lasten kanssa lähipuistossa. Lähistössä joku isä suuttui lapselleen ja karjui kuuppa punaisena: "mitä sä sinne meet?! Nouse ylös, senkin helvetin LÄSKI, tänne heti!"Että joo, voidaan siitä hoikkuudesta vouhottaa liikaakin.

Vierailija

pitäisi pystyä puuttumaan, sillä kysehän on lapsen hyvinvoinnista. Liikalihavuus ja epäterveellinen ruoka altistaa sairauksille. Aivan samoin mielestäni vanhempien laihdutus/muu ulkonäkötärkeily, joka muuttuu meillä ei syödä mitään-vouhotukseksi tai meidän netta on niin laiha ja kaunis, että se on ihan missi ainesta ja josta nykyään ehkä eniten 10-13 v tytöt ottavat oppia eli liikalaihuuteen pitäisi myös puuttua ja selvittää sen syyt.

Vierailija

Eineksiä syödään joskus ja videoitakin töllätään toisinaan, mutta kyllä sentään huolehdin, että lapset saa monipuolista ruokaa ja liikkuvat. Apuahan silloin täytyy hakea, jos ei jaksa lapsiaan ruokkia. Apua varmaan tarvitsisi tuo tuttavasikin.

Vierailija

Itse olen lihava, ollut lapsuudesta asti. Mutta lapsien myötä meille on ostettu terveellistä ruokaa, herkkuja vain harvoin. Itse olen syönyt kotona todella epäterveellisesti ja ihan opettelemalla opetellut aikuisena terveellisemmän suunnan. Omille lapsilleni haluan parempaa.

Vierailija

kaatuessaan useita luita (mm. reisiluunsa) kalsiumin puuutteen takia. Lapsi ei saanut muuta maitotuotetta kuin jäätelöä. Muuten sapuskat oli ranskis-nakkilinjaa. Siinä saa myös lapsi maksaa liian kalliin hinnan vanhempiensa välinpitämättömyydestä (tai tässä ko. tapauksessa tyhmyydestä).

Vierailija

Taidat kuulua niihin, jotka eivät lue eivätkä seuraa mitään. Lasten ylipaino ja siitä seuraavat sairaudet ovat todellakin lisääntyneet hurjasti.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat