Seuraa 

eli asummme vanhassa rintamamiestalossa jostä löytyy yläkerrasta salmiakki-ikkunat. Nyt auttakaa ystävää hädässä ja kertokaa miten saan sellaisen salmiakki-ikkunan nätisti pimennettyä? Verhotankoa ei voi laittaa koska ikkuna on ihan katon rajassa. olisi pakko joku patentti siihen keksiä, koska aamuaurinko paistaa ikkunasta sisään ja esikoienn rupeaa siitä syystä heräilemään jo ennen kuutta. Joten hyvä ideoita otetaan vastaan!!

KIITOS

Kommentit (10)

saman voi toteuttaa kaupasta myytävillä ikkunakontaktimuoveilla. Niissä on ihan mukavia kuvioitakin vaikka toki suurin osa suunniteltu pesutilojen ikkunoihin. Itse ostin juuri saunan ikkunaan kalvon bauhasista. Siellä oli useita erilaisia kuvioita ja myytiin niin paketissa kuin metritavaranakin. Yksi 45x45cm pala maksoi 1,40e

jättäen ikävän jäljen. Maali myöskin voi imeä liima-ainetta, niin että teippiosa jää eri väriseksi. Kokemuksesta varoitan. Nuo listat ovat aina helpot uusia, jos yllätyksiä sattuu.

Ikkunan yläkärkeen voisi laittaa esim. pienen koukun ja verhon alakärkeen lenkin kankaasta tai metallirenkaasta yms., jolloin päiväajaksi voi verhon nostaa alakärjestä ylös koukkuun. Näin valo pääsee tuosta ikkunasta huoneeseen.

Tuota tarraakaan ei välttämättä tarvitse laittaa koko matkalle, riittäisikö vain ylhäältä lähtien puoliväliin saakka (molemmin puolin), jolloin jos verhon nostaa ylös, niin verhossa oleva tarranauha ei näy päällepäin. Eikä näy myöskään ikkunapielilistassa koko matkalla silloin kun verho on ylösnostettuna. Alakärkeen voisi laittaa pienen tarrapalan sekä listaan, että verhoon, jolloin verho pysyisi tiiviisti ikkunaa vasten ollessaan alhaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja samaten meillä on pienet tarrapalaset n. 10-15cm välein siinä kaariosiossa (eli yläreunassa), alhaalla ei ole ollenkaan eli verhon suora alareuna on irrallaan. Salmiakki-ikkuna tietty on eri muotoinen, mutta tuo yläpuolella oleva ehdotus kuulostaa siihen hyvältä :)

mutta ohut verhojousi varmaan mahtuisi? Sehän ei vie kuin sentin tilaa ja siihen saa verhon. Laita tummansininen verho, vaaleat ei auta mitään (puhun kokemuksesta), valo tulee läpi vain hiukan hämärämpänä.Toi ikkunakalvo esim. mustalla rajauksella ja tummansinisellä tehtynä on mainio idea. Pitääkin kokeilla mökin kuistille.

Meillä on yläkerrassa sellaiset ' kaari-ikkunat, joiden kohdalla erkkerit ja niihin ei myöskään saa minkäänlaisia verhoja. Itse ratkaisimme ongelman sellaisella ' tarranauhalla' .. Eli ompelin paksusta, tummasta kankaasta ikkunanmuotoiset palat ja ompelin niihin tarrat sopiviin kohtiin.. Ikkunanpieliin sitten laitettiin toiset puolet niistä tarroista (siis sellaista ' teippitarraa' tms, ikkunanpieliin laitettavassa osassa on ' liimapinta' takana). Se on valkoista eli ei juurikaa erotu, mutta yön ajaksi pimennysverho on helppo laittaa paikoilleen. Sitä tarranauhaa myydään ompeluliikkeissä ja täälläpäin oli ainakin useampaa väriä. Eivätkä jätä jälkiä ikkunanpieliin eli joskus myöhemmin ne saa vetämällä pois. Hyvin ovat myös pysyneet, yhden olen uusinut, kun alkoin reunasta repsottamaan :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat