Seuraa 

Olen tässä miettinyt poikamme pituuskasvua... Kaverit ostelevat 104-senttisiä välikausihaalareita. Meillä 98-senttinen hieman reilun kokoinen. Ja eilen ostin 92 cm farkut, kun kertakaikkiaan isommat laahasivat maata ja putosivat vyötäröltä alas. Olen kotikonstein mitannut poikaa ja näyttäisi olevan 95 cm pitkä. kohta päästään jo neuvolaankin asia toteamaan, mutta olisi kiva kuulla muiden mittoja.

Kommentit (15)

ja viime viikolla sairaalassa mitattiin 102cm ja 17,6kg. Aika isolta tuo meidän poika näyttää päiväkodissa ikäistensä seurassa. Ja meillä ostetaan niitä 104cm vaatteita :-)

En muista merkkiä, kun ostin jostain Prismasta farkut, mutta ne olivat 92 cm. 98 cm olivat aivan liian pitkät ja vyötäröstä tosiaan niin leveät, että sinne olisi mahtunut varmaan kaksi meidän pojan kokoista heppua.Ja mujerita: kyllä meillä tosiaan on jo pikkukakkonen, tyttövauveli jolla ikää tänään tasan 4 vkoa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talvella käytti 98 talvipukua, nyt keväällä viime vuoden 92 välikausi haalaria (jämpti). Housuja on vaihtelevasti kokoja 92-100, samoin puseroita. Vauvan 80 housut mahtuvat myös esikoiselle, tosin ovat lyhkäset.

Oletan pojan olevan noin 95 cm pitkä ja painavan 14 kg. 3 v neuvola on ensi kuussa.

meidän poika oli 3-vuotiaana 92,5cm ja 13,3kg.Nyt on jo eskarilainen ja ryhmässä on sekä paljon pidempiä että jonkun verran lyhempiä poikia.

Täyttää 3 v. ensi viikolla ja parin viikon päästä on neuvola. Kotikonstein mitattuna siinä 95 cm kieppeillä on nyt. Keskimittaiseksi arvioin sen takia, että aina aikaisemmissa mittauksissa ihan vauva-ajasta alkaen on neuvolantäti todennut pojan kulkevan tasaisesti keskikäyrällä. Painoa on n. 14 kg, vähän yli, se on nyt viime aikoina vähän vaihdellut kun poika sairasti rajun vatsataudin.Välikausihaalari on nyt 98 cm, aavistuksen reilu, mutta 92 olis ollut niin tismalleen sopiva, että arvelin sen olevan syksyllä jo pieni.Kiinnostaa kun mulla on pienen pieni 2v poika, 82cm ja 10kg. Hänelle 92cm housut ovat juuri sopivat, 86cm ovat ehdottomasti liian lyhyet. Mietin vain, minkä merkkisiä vaatteita käytätte, että saatte 95cm lapselle mahtumaan 92cm housut. En kysy missään nimessä pahalla, vaan uteliaisuudesta! Vai onko tolla meidän poitsulla vaan tosi pitkät jalat?

Meillä tyttö 3v on 99cm ja 16kg. En ole pitänyt häntä isona, mutta ilmeisesti aika pitkä onkin.

Ja hän oli 3-vuotisneuvolassa 98 senttiä pitkä ja painoi 15,5 kg. Talvella hän käytti 98 cm ulkoilupukua ja nyt näyttäisi saman kokoinen välikausihaalarikin olevan sopiva. Kävin viikonloppuna läpi pojan vaatteita ja hänellä on vielä käytössään jopa 92 senttisiä housuja, ne tosin alkavat jäädä nyt pieniksi.

Eloi poika täyttää 3 kesäkuun alussa ja maaliskuun alussa astmakontrollin yhteydessä mitattu ja punnittu. Eli silloin pituus oli 95,4 cm ja paino tasan 14 kg.

talven käytetty vielä edellisen talven talvihaalareita 92 cm ja nyt viime syksynä ostettu vk-haalari 98 tuntuu olevan just sopiva. Ostin kyllä parit uudetkin haalarit 104 eikä yhtään roiku.

Housuissa menisi vaikka 86 cm koska on niin luikun laiha (on aina ollut vaikka syö kuin hevonen) mutta paidoissa menee 98 ja rupee oleman jo pienetkin osa eli koka 104 ostelen ihan surutta.

Katsotaan mitä mitat näyttää neuvolassa.Minkälaiset teidän lapset olleet vauvoina? Meillä ei olla ikinä olut pyöreitä pullukoita niin kuin " pitäisi olla" .

Pituus menee 0-käyrällä eli poika on ns. normaali pituinen (paino onkin sitten toinen juttu..). Talven poika pärjäsi 92-kokoisella puvulla (Jonathan). Nyt keväthaalarina 98-kokoinen (Jonathan) joka on aika reilu, viime syksyinen 92-kokoinen puku (Lassie) käypi vielä oikein hyvin. Housuissa käytössä 98 koko, tosin jotkut 92-kokoiset käyvät vielä ihan hyvin. Paidoissa 90/92-98/100, jälkimmäiset tosin aika reiluja, varsinkin ympärysmitaltaan..Ei tulisi mulle kyllä mieleen ostaa 104-kokoista haalaria ennen kuin lapsi on sen pituinen. Poika hukkuisi siihen varmaan! Varmaan jos lapsella on ympärysmittaa enempi ei reilumman kokoinen (pituinen siis) puku liiemmälti haittaa, mutta näin hoikalla pojalla kuin meidän on, se olisi aika epämukava päällä kun kiertyisi ympärille leikin tiimellyksessä. Tämän vuoksi itse suosin lapsella sopivan kokoisia asuja ja kenkiä, enkä osta pukuun liiemmälti kasvuvaraa, kuten en kenkiinkään.

ja nyt ostan hänelle henkasta ja maukasta 98 cm vaatteita, jtka ovat vähän reiluja vielä- esim. trikoopaidoista käännän hihoja joitakin senttejkä. koko 92 cm täysin sopiva. käyttää lennen vk-housuja kokoa 92 cm. ostin lennen vlikausihaalarin kokoa 98 täksi kevääksi myös, mutta se on ihan liian reilu. kasvukäyrä on tasainen mutta menee siellä alimmilla viivoilla. painosta en tiedä, olisko jotain 13 kg.

jokasäänhousut ovat kokoa 92 ja mahtuvat meidän noin 95 cm pojalle.

Pojalla myös H&M:n kivipestyt harmaat farkut viime vuodelta kokoa 92 ja ovat aivan sopivat. Mielestäni poikani on sopusohtainen, sopivan mittaiset jalat ja selkä :)))

Lily:

Lainaus:


Kiinnostaa kun mulla on pienen pieni 2v poika, 82cm ja 10kg. Hänelle 92cm housut ovat juuri sopivat, 86cm ovat ehdottomasti liian lyhyet. Mietin vain, minkä merkkisiä vaatteita käytätte, että saatte 95cm lapselle mahtumaan 92cm housut. En kysy missään nimessä pahalla, vaan uteliaisuudesta! Vai onko tolla meidän poitsulla vaan tosi pitkät jalat?

Meillä tyttö 3v on 99cm ja 16kg. En ole pitänyt häntä isona, mutta ilmeisesti aika pitkä onkin.
Mutta asiaan: poika täyttää toukokuussa 3v joten neuvola on vasta tulossa. Kotikonsteilla mitattuna pituutta taitaa olla joku 97cm, oletan olevan liki metri oikeasti. Painoa on 14.5kg, sitä on tullut yli 2kg vuoden aikana! Vaatteissa on pitkään ollut käytössä jo 98cm ja joistain merkeistä ostan jo vallan kokoa 104cm, esim. Reimatecin välikausihaalari on kokoa 104cm eikä todellakaan roiku päällä. Talvihaalari meillä oli jo kokoa 98cm eikä varmasti mene ensi talvena enää päälle kun haaraväli oli jo kireänä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat