Vierailija

Poikani on lähtenyt aika nuorena liikkeelle, eikä ole sen koommin pysähtynyt. Kun vertaan lastani muihin leikkikentällä, tuntuu, että hän on se vilkkain, kiipeilevin, kolhivin, pomppivin ja menevin kaikista. Jos silmä välttää, poikani kiipeää vaikka mihin ja itsesuojeluvaisto on mitä on... Kuhmuja ja kolhuja ei voi välttää.Poikani puhuu 2-3-sanaisia lauseita, on iloinen ja hyväntuulinen paitsi uhmakohtauksessa. Olen silti miettinyt, että kuinka vilkas on normaalia? Minkälaisia teidän vilkkaat 2-vuotiaanne ovat? Onko kavereillani poikkeuksellisen rauhalliset lapset?Koska pitäisi huolestua?

Kommentit (7)

Ja aina liikkeellä. Leikkimiseen ei sisällä keskity kuin hetken kerrallaan. Muuten juoksee ympäri huushollia rämppäämässä, hellaa, kilisyttelemässä, uuninluukkuja, kiipeilee pöydillä , juoksee ovesta ulos pihalle jos ovia ei pidetä lukossa, " hoitaa " kissoja. Purkaa kaapeista tavarat, läärää käsienpesualtaassa ja tunkee vessanpöntön täyteen paperia jne jne. Päivät on tätä loputonta rumbaa. Minä ohjailen poikaa kielletyistä hommista jatkuvasti muihin hommiin. Koetan viritellä leikkejä lukea kirjoja mutta ei tunnu paljon kiinostavan.Parkkipaikalla saattaa säntäillä ihan miten sattuu ja pihallakin saa olla tosi valppaana ettei joudu vaaranpaikkoihin.Poika on hyväntuulinen mutta nyt on havaittavissa uhmakauden alkaminen, huutaa ja heittäytyy maahan jos ei saa jotain asiaa periksi.T. Välillä äitiä väsyttää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

osaa kyllä leikkiä rauhallisesti. Mutta samoin ollut liikkeellä siitä lähtien kun liikkeelle lähti. Karkeamotoriikka hyvin ketterää, hienomotoriikka enemmän hakusessa.

Parivuotiaanne tulevat tasaantumaan hieman, mutta ovat nelivuotiainakin vielä vilkkaita. Järkeä tulee enemmän ja ei tarvitse samalla tavalla vahtia koko aikaa kuin 2-vuotiaana.

Meillä lapsi erityislapsena päiväkodissa. Arki sujuu hyvin, kun on hyvä kasvuympäristö ja selkeät rutiinit.

Ulkopuolinen ei välttämättä arjen tilanteissa huomaa tuota vilkkautta, noin muuten lapsi on hyvin käyttäytyvä, kohtelias ja huomaavainen.

Tosin ehkä sitä on äitinä niin tottunut tuohon touhuamiseen, ettei pidä sitä kovin kummoisena. Tietysti oikein rauhallisen lapsen tavatessa ihmettelee, miksei se liiku. Mikä sitä vaivaa? Miten se voi seistä tuossa paikallaan odottamassa ilman että mikään jäsen liikkuu?

sokeria, perunaa, pastaa, maissi, riisiä tai muita huonoja hiilareita..

Ajatteluna aihetta löytyy www karppaus info ja vähähiilihydraattisia ruokavalioita käsittelevistä kirjoita, jos on ennakkoluuloton ja tiedonhaluinen mieli siis. Aina vika ei olekaan siinä lapsessa!

Mullakin on 2-vuotias, erittäin vilkas tytönhupakko.

Neuvolalääkärin mielestä tyttö on " motorisesti levoton" , josta syystä olemmekin menossa Lastenlinnaan tutkimuksiin. Tyttö syntyi aikanaan pikkukeskosena rv 30, joten on ihan hyvä tutkia.

Oikein hymyilytti kun epäilit että kavereidesi lapset olisivat poikkeuksellisen rauhallisia- minusta tuntuu aina ihan samalta kun ollaan jossain missä lapset leikkii porukalla- meidän typykkä on aina se joka eniten riehuu, huutaa ja pomppii paikasta toiseen.Itse en silti usko että kysymyksessä olisi ADHD tai vastaava- onhan lapset temperamentiltaan erilaisia ilman että heti tarttisi olla joku sairaus....

Vilkkaushan kuuluu tähän ikäänkin, minusta on parempi olla vilkas kun flegmaattinen ameeba:o)

Olipa lohdullista lukea, että muillakin on samanlaista! Välillä sitä just miettii, että onko tämä häsellys ihan normaalia? Toisaalta eipä tule tylsää tuon kaverin kanssa ;-)2v. neuvolassa eivät juuri ottaneet kantaa kun valittelin ylivilkkautta. Kuuluu kuulemma ikään ja toiset vaan on aktiivisempia.. Mutta silti tuo oman lapsen tohotus on kyllä silmiinpistävää esim. leikkipuistoissa yms lapsikontakteissa. Saa nähdä nyt mitä sitten päivähoidossa tuumaavat kun poika aloittaa syksyllä päiväkodissa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat