Vierailija

Kysy!

Sivut

Kommentit (28)

Lapsen isä ei ole tunnustanut lastaan omakseen, mutta se on testein osoitettu. Myöskään elatusmaksuja isä ei ole maksanut. Missään tekemisissä lapsi ei ole ollut isänsä kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli suomessa on voimassa ns. työsuojelulaki, jonka mukaan kaikille on taattava turvallinen työympäristö. Lain mukaan epäasialliseen käytökseen on työnantajan puututtava. Myös epäasialliseksi _koettu_ käyttäytyminen on lopetettava.Jos esimiehesi tai johto ei puutu tilanteeseen, voit ottaa yhteyttä työsuojelupiiriin, ja sieltä ollaan sitten yhteydessä työnantajaasi. Työsuojelupiirin yhteydenotto on sen verran jämerä toimenpide, että esimiehesi joutuu siihen reagoimaan.Eri asia on sitten se, että voit saada " vaikean" maineen työpaikallasi, mikä ei välttämättä paranna tilannetta.Tsemppiä!

Maksamme yhdessä lainoja ja nyt olemme menossa naimisiin. Miten olisi helpointa turvata minulle se osuus mikä minulle talosta kuuluu. Voinko minä ostaa puolet ja millä hinnalla ilman että siitä tarvii maksaa veroja? Vai voiko asiaa turvata avioehdolla?

Avioliitolla muuta merkitystä kuin mahdollinen leskeneläke? Avoliitossa syntynyt lapsi perii vanhempansa, avioehtoa ei tarvita, koska avoliitossa ei ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen jne. Avoimesti siis pohdin onko avioliitolla muuta taloudellista merkitystä kuin leskeneläke? Tai muuta oikeudellista" hyötyä" ?

Uusperheiden perinnönjako aiheuttaa tavallista enemmän kiistoja. Ehkäpä avoliittolaiset voisivat tosiaan sopia keskenään, mikä tavara on kenenkin. Epäselvät tapaukset tulkitaan yhteisiksi (50%-50%).

Jatkuvaa nälvimistä, suunsoittoa, pilkkaamista, perusteetonta arvostelua jopa uhkailua ja vihjailuja kasvavasta turvallisuusriskistä vapaa-ajalla.

Työturvallisuuslaki velvoittaa työntekijöitä välttämään muihin työntekijöihin kohdistuvaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua. Jos työpaikalla on häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, josta aiheutuu haittaa tai vaaraa työntekijöiden terveydelle, työnantajan on saatuaan asiasta tiedon ryhdyttävä toimiin sen poistamiseksi. Työnantajan velvollisuutena on myös tarkkailla työyhteisön tilaa, jotta mahdolliset häirintätilanteet tulisivat ilmi jo varhaisessa vaiheessa.Häirinnästä ilmoitetaan lähimmälle esimiehelle, häiritsijän esimiehelle tai työsuojeluvaltuutetulle. Myös työterveyshuollolta voi pyytää apua tilanteen selvittämiseksi. Ilmoituksen häirinnästä voi tehdä häiritty itse tai kuka tahansa työtovereista. Myös työsuojeluvaltuutetulle, luottamusmiehelle tai työterveyshuollolle voi tehdä ilmoituksen. Työnantajalla on velvollisuus, ilmoituksen saatuaan tai häirintää havaittuaan, ryhtyä oma-aloitteisesti toimiin häirinnän lopettamiseksi.Työnantajan tulee ottaa asia esille häirinnän osapuolten kesken ja hakea neuvottelulla ratkaisua. Jos häirintää ei saada loppumaan, häiritsijälle on annettava ensin huomautus, ja jos se ei auta, varoitus. Siirto muihin tehtäviin tai osastolle on myös osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Viimeisenä keinona voidaan purkaa työsuhde

Anoppi asuu avoliitossa. Nyt huolehtii, että kun aika joskus hänestä jättää, saako miehen lapset (ei yhteisiä lapsia, vaan kummallaki omat edellisestä liitosta) hänen omaisuutensa. Tarkoittaa irtaimistoa. Pitääkö tehdä jokin lappu, mistä näkee mikä on hänen ostamaansa jne?

Eli tarkastaja väittää nähneensä kotimme ikkunasta matka-tv:n mikä ei voi pitää paikkaansa koska meillä ei sellaista ole. Nyt olen tehnyt viestintävirastoon ja hallinto-oikeuteen oikaisuvaatimuksen joiden en odota menevän läpi koska tarkastaja pitäytyy tarinassaan. Nyt on vain sana sanaa vastaan, kummallakaan ei ole todisteita sen enempää kuin toisellakaan.

Puhelimessa muuten tarkastajan kanssa puhuessani häe ei edes väittänyt nähneensä tv:tä, kysyi vain mikä antenni meillä on ikkunan edessä.

Mitä ihmettä voimme tehdä?

Eläessäsi vastaat itse omista tekemisistäsi eikä vaimosi rahat ole uhattuna. Erotilanteessa vaimosi rahat voivat joutua sinun haltuusi ja sitä kautta valkojillesi, jos vaimosi on sinua rikkaampi. Tässä tapauksessa avioehto estää sinua ja velkojiasi saamasta vaimon rahoja.

Synnytystä edeltävät lääketieteelliset tutkimuksetMyös synnytystä edeltäviin lääketieteellisiin tutkimuksiin tulisi pääsääntöisesti mennä omalla ajalla, ja siitä tulisi ilmoittaa esimiehelle hyvissä ajoin, jotta se voidaan järjestää työajan ulkopuolelle. Mikäli tutkimuksen suorittaminen työajan ulkopuolella ei kuitenkaan ole mahdollista, voi viranhaltija/työntekijä saada sitä varten vapautuksen työstä, eikä menetettyä työaikaa tarvitse tehdä takaisin. Työnantajalle pitää pyydettäessä esittää todistus tutkimukseen kuluneesta ajasta. Tutkimukseen käytetty aika ei kuitenkaan ole työaikaa.Vapautus työstä on mahdollinen vain, jos tutkimus ei ole tehtävissä työajan ulkopuolella tai kysymyksessä on äkillinen tutkimustarve.Synnytystä edeltävillä lääketieteellisillä tutkimuksilla tarkoitetaan sekä lääkärin että muun terveydenhoitohenkilökunnan suorittamaa tutkimusta taikka tällaiseen tutkimukseen perustuvan laboratorio- tai muun vastaavan kokeen suorittamista, joka perustuu selvitystarpeeseen raskaana olevan viranhaltijan/työntekijän tai sikiön terveydentilasta.

Avioehdot rekisteröidään maistraatissa. Saat tietää onko jollakin avioehtoa vai ei mutta et saa tietää sisältöä. Vain se tieto, että ehtoa ei ole, on käyttökelpoinen.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat