Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vauva voi vilustua, isompi voi nousta ulos ja pudota. Ettekö pelkää että joku vie vauvan varsinkin omakotitalon pihalta. En tosiaankaan ymmärrä tätä suomalaista tapaa.

Mitä hyvää ulkona nukumisessa on, varsinkin talvella?

Sivut

Kommentit (103)

ettei niitä ole saanut päiväuniaan (esikoinen ei muitakaan unia) muualle kuin ulos vaunuihin nukkumaan. Esikoinen oli pariviikkoinen kun se huusi monta tuntia ennen kun ymmärrettiin lähteä vaunuilemaan. Jo taintui. Seuraavana päivänä ei sitten huutoa kuunnetu muutamaa minuttia kauempaa.Meillä on siis nukuttu ulkona aivan joka säällä asianmukaisin varustein.Ja ap:n väitteeseen, että muualla lapset ulkoilee yhtä paljon, on puppua. Ollaan asuttu Saksassa ja välillä marraskuu-helmikuu, lapsia ei tosiaankaan näkynyt ulkona leikkimässä. Yhtä äitiä lainatakseni ' meidän lapset ei halua leikkiä ulkona tällaisella säällä' . Siellä lapsi nukkui vain aidatulla sisäpihalla ikkunan edessä, joten kyllä se suomalainenkin ulkomailla on hieman epäluuloisempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

polttanut lapsensa ja sitten nää viimeiset vauvansa kuristaneet. On totta että erityisesti on isätkin viimeaikoina kunnostautuneet lastensa tappajina ja ovat yhtä raakoja kuin lasten äiditkin.97

Vierailija:

Lainaus:


Haluaisitko itse nukkua ensi yönä ulkona?

ap
Enkä minäkään missään etelänmailla viittisi lasta ulos laittaa, kun ilman laatu on erilaista. Viileä Suomen ilmasto on raikasta!

Niin että onko tuo vain sinun kokemuksesi, vai onko tästä olemassa tutkimuksiakin? Ja miten tuo unenlaatu on erilainen? Pidempi REM-vaihe vaiko tavallista syvempi uni, vai mitä?

Jo ihan siksi, että miksi ei?Meillä tällaista vaihtoehtoa ei ole, eikä sekään haittaa. Ensinnäkin asutaan maassa, jossa varmaan joku tomera olisi tosiaan soittamassa paikalle viranomaisia, jos huomaisivat - ja viranomaistenkin puolesta asia olisi varmaan kummallinen ja merkki huonosta ja välinpitämättömästä kohtelusta, ihan vaan siksikin, kun ei täällä ole tapana. Meillä ei ole omaa pihaa, niin että tuohon yhteiselle sisäpihalle ulko-oven luokse se lapsi pitäisi jättää, ja siinä vaunut olisi jo naapureillekin riesaksi, kun tukkisivat kulkuväylän.Mutta kyllä meillä ihan hyvin toimii tuuletus sisätiloissa, ei ole mitään homeita eikä sieniä nurkissa (vaikka Englannissa ollaankin), ja tosiaan kyllä me käydään nauttimassa raittiista ilmasta joka päivä jo ihan huvinkin vuoksi (ja usein siinähän ne yhdet päiväunet vauvalla jo melkein meneekin).

Nukkuu ulkona paljon paremmin. Jos nukkuu sisällä niin joudun päiväunien aikana olemaan tosi hiljaa ettei herää, joten ei voi tehdä mitään kotihommia tms. Ja nukkuu vähemmän aikaa sisällä.Siinäpä kaksi erittäin pätevää syytä, miksi nukutamme lasta ulkona.

Kuka sanoi että asiaa pitää hävetä tai kärsiä ulkomailla?Halusin selitystä asiaan, miten asian voisi selittää täällä ulkomailla ihmisille jotka eivät ole ikinä edes kuulleet moisesta tavasta. Olen nyt lukenut kaikki vastaukset ja uskon että ulkona nukkuminen Suomen olosuhteissa saattaa olla hyväksikin lapselle, mutta en vieläkään uskaltaisi laittaa lasta ulos nukkumaan kaupungissa jossa asun.Joka maassa on omat tavat, ja voin sanoa että en ole ikinä hävennyt

suomalaisia tapoja ja perinteitä.terv. ylpeä ulkoSUOMALAINEN

ap

Kun kerran suomeakin osaat, niin varmaan tiedät, että Suomi on lähinnä maaseutua. Täällä ei oikeasti tapahdu mitään vaarallista vauvoille vaunuissa, niitä ei ryöstellä, täällä ei ole yhtään suurkaupunkia, jne. Olosuhteet ovat täysin erilaiset ja siksi mahdollisuudet ovat erilaiset. Kulkeeko Suomen kaduilla yhtään ihmistä, jolle tulisi edes mielen viereen, että soittaa lastensuojeluun, jos näkee terassilla vauvanvaunut, missä nukutaan päikkäreitä. Ei varmasti kukaan soita, koska se ei ole täällä vaarallista.


Meillä on kaikki lapset saaneet nukkua ulkona rattaissa, niin kauan kuin ovat halunneet. Esikoinen ei enää nuku päiväunia, keskimmäinen nyt 2v7kk nukkuu joka päivä rattaissa 2 - 3 tuntia, kuopus samoin 3 - 4 tuntia. Rattaissa on itkuhälytin sen takia, että kuulee jos lapsi herää mutta enemmänkin ehkä siksi, että kuulee, jos rattaisiin hyppää eläin tai jos joku aikoisi ne rattaat viedä. Lapset eivät suostu sisällä nukkumaan muuta kuin illalla (ooneksi:)). Ulkona nukkuvat säällä kuin säällä, kesät talvet :).

Vauva nukkuu paljon pidemmät unet ja on herätessään paremmalla tuulella. Tervettä järkeähän todellakin SAA käyttää. Ja itsekin nukun huomattavasti laadukkaampaa unta raittiissa ilmassa, ei ole ihanampaa kuin nukkua teltassa KUNHAN aurinko ei pääse lämmittämään pätsiksi...

Tämähän on ihan tosi asia, Suomessa ei tuntemattomat vauvoja kaappaile, paitsi pikkutytöt, jotka haluaa vauvan leikkeihinsä. Muistanette n. 3 vuotta sitten kun se yksi tyttö oli " löytänyt" ne kadonneet kaksoset ja soittanut poliisit. Tosiasiassa oli itse ne ottanut, ja sitten ei jaksanut niitä enää kantaa. SIinä samassa yhteydessä oli siitä, että Suomessa ei tehdä vauvakaappauksia muuta kuin noiden pikkutyttöjen toimesta, ja sekin on tosi harvinaista.JA HUOM! Siis kyse oli tuntemattomista kaappaajista, kaikkihan me näitä surullisia eroriidan yhteydessä vanhempien tekemiä kaappauksia tiedämme.

kaupan ulkopuolelle parkkiin ja menit itse liikkeeseen? Itse en ikinä tekisi noin. Kaupungin keskusta on ihan eri asia kuin oma takapiha.t: lastaan ulkona nukuttava

-lapsi nukkuu paremmin ulkona

-lapsen aivot kehittyvät paremmin ulkona nukkuessa

-happi tekee muutenkin hirmu hyvää!

-hyönteisverkot on keksitty

Joissakin etelän maissa suorastaan asutaan ulkona, mutta sisällä nukutaan. En tajua tota terveellisyyttä. Ei ne suomalaiset lapset ole yhtään sen terveellisempiä kuin muiden maiden lapset jotka nukkuu sisällä.

En tosiaan ymmärrä varsinkin kun lapsi laitetaan ulos pakkasella, miten se voi olla hyväksi?

Haluaisitko itse nukkua ensi yönä ulkona?

ap

Aina saa kärsiä ja hävetä. Miks suomalaiset on niin juntteja, että nukuttaa lapsia ulkona vaikka amerikassa joku voi tulla ja ryöstää sun lapsesi jo kohdusta. Tai susi voi tulla ja syödä, eihän sitä tiedä.

Itseasiassa täällä saattaa lastensuojelu ihmetellä jos vauvaa ei nukuteta ulkona : ) Neuvolassa ainakin katsotaan pahalla jos aina nukutetaan sisällä.

Vierailija:

Lainaus:


Esim. Intiassa on varmasti talon sisällä ilmastoinnin ansiosta raikkaampi ilma kuin ulkosalla jossa saattaa olla 35 astetta lämmintä ja kosteúsprosentti sama kuin suomalaisessa saunassa.


Sama juttu täällä Kanadassa, kesällä joskus lämpöä 40 astetta ja ulkona tosiaan kun huonosti lämmitetty sauna. En edes itse halua mennä ulos, saati sitten laittaa lapsi sinne nukkumaan. :)ap

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat