Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

jos kysymyksiä, sana on vapaa..

Kommentit (14)

etävanhemmalla on oikeus tavata lastaan ja samoin lapsella oikeus tavata etävanhempaansa.jos vanhemmalla on päihdeongelmaa niin tapaamiset voidaan tarvittaessa järjestää valvotusti turvallisessa ympäristössä niin pitkälle, kun lapselle ei aiheudu siitä haittaa.

Jos äidin elämä on sekaisin, on joutunut muun muassa putkaan, on tasapainoton yms., voiko lapset ottaa huostaan? Mitkä ovat huostaanoton perusteet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mitä kaikkea aivan pienetkin lapset voivat keksiä? Vaikka aikuiset kuinka kuvittelevat ettei lapsi voi tietää sitä ja tätä, niin on varsin hyvin voinut vahingossa kuulla esim. seksijuttuja, tai nähdä seksiä jne. Lapsen päässä voi sitten mennä ahdistavat asiat sekaisin ja kertoo ties mitä hyväksikäyttöjuttuja, vaikka mitään ei ole tapahtunut. Tai lapsi voi kostaa vanhemmalleen jos on esim. eron, uusperheen tms. takia vihainen, ei ehkä sillä tavalla suunnittele juttuja kuin aikuinen, mutta kyllä lapsetkin osaavat olla ovelia, jo aivan pienetkin. Tällä en tarkoita sitä että pedofiliaongelmaa pitäisi vähätellä, kyllä pitää tutkia jos epäilystä on. Mutta ei pitäisi turhaan syyllistää vanhempia jotka eivät ole tehneet mitään, näitäkin tapauksia on ollut joissa vuosikausia ahdistellaan ja syynätään vanhempia vaikka mitään ei ole tapahtunut.Vierailija:

Lainaus:


Pieni lapsi ei välttämättä kerro ihan kaikkea lääkärille mitä kertoo luotetulle ihmiselle. Ja jos reilusti alle kouluikäinen kertoo alapään koskettelujuttuja niin ei se niitä keksinyt ole. Joten kyllä silloin minusta vähän epäilyjä kuitenkin on. nro 2

huostaanotot monimutkaisia ja monisäikeisiä tapauksia, mutta noin yleisesti huostaanottoa ryhdytään valmistelemaan kun avohuollon tukitoimenpiteet eivät enää ole riittävät tai tarkoituksenmukaiset. kiireellinen huostaanotto tietysti sitten oma lukunsa.esimerkkiperheessäsi luulisin, että aluksi tuetaan perhettä avohuollon tutkitoimenpiteillä.ja kaikilla ihmisillähän on ilmoitusvelvollisuus/oikeus, jos tietää lapsen hoidon olevan huonolla mallilla.omasta mielestäni usein tuetaan liian pitkään noilla avohoidon tukitoimilla..

niinpä.epäilysten vahvistamiseksi pitää aina vaan todentaa jotenkin, niin julmalta kuin se kuulostaakin. ja tosiaan, jos tutkimuksista tai haastatteluista huolimatta asia jää epäselväksi niin tilannetta jäädään toivottavasti seuraamaan.useat lasten kanssa työskennelleet lääkärit ym. ammattiryhmät ovat niin kokeneita, että löytävät oikean tavan lähestyä lasta vaikeissakin asioissa. lapsen kertomiseen vaikuttaa ikävä kyllä myös pelko ja jonkinlainen lojaaliuskin vanhempaa kohtaan.

Onko ihan normaali käytäntö että perhettä ei seurata lainkaan kun on epäilty lapsen hyväksikäyttöä ja todettu että epäilyyn ei aihetta. Tuttu pieni lapsi kertoi asioita joita ei sen ikäinen voi keksiä ja asiasta tehtiin ilmoitus. Lasta tutkittiin ja haastateltiin ja lääkärille kun lapsi ei puhunut, lääkäri totesi että ei aihetta epäilyyn. Ja asia jäi siihen. Ymmärrän että syytteitä ei voi nostaa, mutta en ymmärrä sitä että mitään jatkoseurantaa ei ole perheelle.

jos lasta on tutkittu ja haastateltu ja sitten lääkäri on todennut, ettei näyttöä hyväksikäytöstä ole niin välttämättä mitään jatkoseurantaa ei ole. varsinkin, jos perheellä kaikki muuten ok.jos perheessä on muita ongelmia niin tilannetta voidaan seurata ihan päiväkodissakin tai koulussa, sielläkin työntekijöillä puuttumis- ja ilmoitusvelvollisuus.

pitäisi seurata jos ei ole aihetta epäilyyn? Pitäisikö esim. sinua seurata jos sinua on vahingossa syyttetty varkaudesta mutta todettu myöhemmin että ei ole aihetta epäillä että se olit sinä. Ei kun poliisit seuraamaan ympäri vuorokauden sinua, syytöntä ihmistä, jos vaikka jotain teetkin

Pieni lapsi ei välttämättä kerro ihan kaikkea lääkärille mitä kertoo luotetulle ihmiselle. Ja jos reilusti alle kouluikäinen kertoo alapään koskettelujuttuja niin ei se niitä keksinyt ole. Joten kyllä silloin minusta vähän epäilyjä kuitenkin on. nro 2

itse työskentelen terveydenhuollon sosiaalityössä ja onneksi myös lääkäreissä (niin kuin kaikissa ammattiryhmissä) löytyy hyviä, ammattitaitoisia, empaattisia, välittäviä ihmisiä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat